Stugor i Snöde, Hesselbjerg
Destination

Snöde, Hesselbjerg

Snöde, Hesselbjerg

Hyr semesterstuga i Snöde, Hesselbjerg - Boka här

Stuga i Snöde, Hesselbjerg, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Snøde Hesselbjerg ligger på nordöstkusten på den vackra ön Langeland.

Område

Sommarstugeområdet i Snøde Hesselbjerg ligger i fredligt område och är omgivet av vacker natur. Den lilla, trevliga byn Snøde, som ligger i Snøde Hesselbjerg, har en damm och är omgiven av kornfält. Snøde Hesselbjerg är en perfekt semesterort, särskilt för dem, som gärna vill fiska, njuta av naturen och koppla av. Endast några få kilometer längre bort ligger Dageløkke med sin lilla idylliska fiskehamn, som surrar av aktivitet. Här kan Ni njuta av stämningen och köpa nyfångad fisk. I Snøde finns det möjligheter för inköp av dagligvaror. I Rudkøbing, 21 km från Snøde Hesselbjerg, finns det bra inköpsmöjligheter, restauranger, möjligheter för olika aktiviteter och sevärdheter för hela familjen.

Strande

Snøde Hesselbjerg Strand är en härlig och barnvänlig badstrand. Likaså är Dageløkke Strand en mycket barnvänlig strand. Här är sanden finkornig och vattnet är grunt och lugnt. Dessa förhållanden gör också stranden väl passande för vindsurfing. Stranden i Stoense är också en härlig, barnvänlig strand med sand, gräs och grunt vatten. Omedelbart norr om Lohals finns en bred, vit sandstrand och precis ovanför ligger 'Troldeskoven'.

Natur

Snøde Hesselbjerg är omgivet av åkrar och stränder. Naturen på Langeland är allmänt präglad av härliga stränder, skogar, åkrar och vackra landskap. Här finns så mycket skog, att boken på några ställen växer ända ned till stranden. På nordspetsen av Langeland ligger Hov, som är omgivet av ett kuperat landskap med skog. En markerad led för Er genom skogen och förbi historiska platser. I Hov finner Ni också Franke Klint med fyren och Hov Plantage med de gamla, svarta sommarstugorna från tiden före 1920 (11 km). Omkring Tranekær finns flera skogsarealer med markerade vandringsleder. Längs stigarna i Åsø skogen kan Ni t ex uppleva öns otroligt rika fågelliv (11 km). På den södra delen av Langeland blir landskapet mer kuperat och här finns några fantastiska utsiktspunkter. Fredmosen i Nordenbro på södra Langeland är en stor mosse med vass och ett antal både häckande fåglar och flyttfåglar (40 km). På denna skogrika ö är det ett stort bestånd av rådjur.

Aktiviteter

I hamnen i Dageløkke anordnas det olika aktiviteter. För barnen finns det både inomhus och utomhus lekplatser. Förutom det, finns det tillgång till minigolf-, tennis- samt badminton banor. Här kan Ni också hyra cyklar. Sportfiskare har bra förutsättningar här, eftersom det finns möjligheter för att fiska direkt från kusten eller i en av Langelands Put & Take fiskeparker. Det arrangeras dessutom fisketurer på havet från Lohals Havn. Langelands Golf Klubb är en 18-håls golfbana i Tryggelev (38 km). Från banan är det vacker utsikt över Langelandsbältet, Hatbakkerne och Fredmosen. På Langeland kan Ni dessutom segla, vindsurfa, dyka, bowla, vandra och cykla. Ön är ett perfekt ställe för naturälskare, som gärna vill uppleva ön till fots eller på cykel. Tag ev. med cykeln på färjan från Lohals till Lundeborg på Fyn.

Attraktioner

Upplev den trevliga hamnmiljön i den pittoreska hamnen i Dageløkke, endast några få kilometer från Snøde Hesselbjerg. Här pulserar det av aktivitet hela sommaren. Besök ev. ljusfabriken Candle Art, som håller till i konstnärliga omgivningar i Dageløkke. Det röda Tranekær Slott är högt beläget på en kulle och har utsikt över stans gamla korsvirkeshus. I slottsparken finner Ni 'Ticon', där konstnärer utställer konst från naturen. På Souvenariet vid slottet kan Ni titta på gamla souvenirer från hela världen. Den fridlysta väderkvarnen, Tranekær Slotsmølle från 1846 är fortfarande i drift. Vid kvarnen finns också ett museum om vindkraft och väderkvarnens utveckling (11 km). Tobaksladan i Tranekær använde man för att torka tobaksblad i under 2:a världskriget. Ladan är renoverad i ursprunglig stil och det är gratis entré.

Utflykter

Besök den 700 år gamla handelsstaden Rudkøbing, som har bevarat sina ursprungliga, vackra hus. Här finner Ni i den gamla delen av stan, de idylliska små gatorna belagda med kullersten, den trevliga Rudkøbing Skudehavn samt Rudkøbing Trafikhavn (21 km). Langeland Museum i Rudkøbing utställer forntidssamlingar med bl. a vapen, ridutrustning, silvermynt, glas och silverföremål. I Rudkøbing finner Ni bl. a också följande spännande sevärdheter: Rudkøbing Byhistoriske Arkiv, Det Gamle Apotek och Søfartsudstillingen och Den Gamle Have, Skovsgård (ett museum om tjänstefolk, fordon och skogsbruks) samt Motorjagten Mjølner i Rudkøbing Havn. Besök Svendborg, som har bevarat sin gamla stadskärna med smala, krokiga gator, torg och gårdsmiljöer och med prägel av stadens historia, som går långt tillbaka till den tidiga medelåldern. Här finner Ni också bl. a Valdemars Slott (41 km).