Stugor i Rudkøbing
Destination

Rudkøbing

Rudkøbing

Hyr semesterstuga i Rudkøbing - Boka här

Stuga i Rudkøbing, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Rudkøbing bjuder på en mysig stadskärna, två stämningsfulla hamnar, en härlig strand och sevärdheter för alla.

Område

Langelands 'huvudstad' och H.C. Ørsteds födelsestad Rudkøbing är belägen på öns västkust och är med både Rudkøbing Skudehavn och Rudkøbing Trafikhavn även öns hamnstad. Den 700 år gamla, mycket charmiga handelsstaden har bevarat många av sina ursprungliga, vackra hus och köpmansgårdar. I den gamla stadsdelen kan ni uppleva torg och idylliska små gator med kullersten. Byn innehåller dessutom en gammal bykvarn, ett vattentorn varifrån ni kan njuta av utsikten över byn, flera spännande museer, gallerier, keramikverkstäder, restauranger och bra inköpsmöjligheter. Här kan ni använda er av byns kulturella och aktiva erbjudanden eller bara njuta av den mysiga stämningen i den stora småbåtshamnen där segelbåtar, motorbåtar och fiskebåtar ligger sida vid sida.

Strande

Nära hamnen i Rudkøbing ligger den barnvänliga sandstranden Bellevue Strand. Här kan ni bada, sola och utöva diverse strand- och vattensportaktiviteter. Stranden skyddas av en liten bevuxen slänt och höga träd. Ristinge Strand på Södra Langeland är en av Danmarks bästa badstränder med klitter och rent vatten. Den breda, mot söder vända och knappt 10 km långa badstranden med vit sand, är mycket barnvänlig, eftersom vattnet är lugnt och grunt (19 km söderut). Vid Dageløkke Strand, 21 km norrut, är det bra förhållanden för vindsurfare.

Natur

Rudkøbing Vejle är ett rekreativt ängsområde med stigar, inhägnader med djur och ett rikt fågelliv. Området ligger ända upp mot Rudkøbing Skov, som består av både en ny och en gammal del med bl.a. vackra bokar. Longelse Bondegårdsskov, c:a 5 km öster om Rudkøbing, är en så kallad 'orörd skog', där träden får lov att åldras. I den östra delen av skogen kan ni uppleva de 250-åriga ekarna med stammar på upp till en meters tjocklek. På den södra delen av Langeland är landskapet mera kuperat än på resten av ön, och här finns några fantastiska utsiktsplatser.

Aktiviteter

Rudkøbing inbjuder till vandringsturer genom byn, längs havet eller i de omkringliggande naturområdena. Fritidsfiskare har goda chanser i området, då det finns möjlighet att fiska direkt från kusten, från en hyrd båt eller i en av Langelands Put & Take-sjöar. Det arrangeras dessutom fisketurer på havet från Rudkøbing Havn. Langelands Golf Klub vid Tryggelev bjuder på en 18-håls golfbana (17 km). Från banan är det en fin utsikt över Langelandsbæltet, Hatbakkerne och Fredmosen. På Langeland kan ni dessutom segla, vindsurfa, dyka, bowla, rida, gå på upptäcktsfärd bland de många gravhögarna, besöka konstnärer i deras ateljéer osv. Ön är en idealisk plats för naturälskare som gärna vill uppleva ön och dess djurliv på nära håll, till fots eller från en cykel.

Attraktioner

Langeland Museum i Rudkøbing ställer ut forntidssamlingar med bl.a. vapen, ridutrustning, silvermynt, glas och silverföremål. I Rudkøbing kan ni dessutom besöka Rudkøbing Byhistoriske Arkiv, Det Gamle Apotek med museum och trädgård, Sjöfartsutställningen och Den Gamle Have, Skovsgård (ett tjänstefolks-, vagn- och skogsbruksmuseum) samt Motorjakten Mjølner i Rudkøbing Hamn. Aquazoo vid Rudkøbing visar en lång rad olika salt- och sötvattensfiskar. Besök Tranekær, som kännetecknas av flera gamla korsvirkeshus och är känd för sitt vackra röda slott, slottsträdgården och slottskvarnen (7 km). Det röda Tranekær Slott är Langelands största herrgård. Slottet är högt beläget på en kulle och med utsikt över byn. Slottsparken är en av Danmarks största parker med många sällsynta träd, och här hittar ni också området 'Ticon', där konstnärer ställer ut spännande naturkonst.

Utflykter

På souvenier-museet Souvenariet vid Tranekær slott kan ni uppleva nya och gamla souvenirer från hela världen (7 km). Tobaksladan i Stengade Skov användes till att torka tobaksblad i under andra världskriget. Ladan är renoverad i ursprunglig stil, och det är gratis inträde här. 21 km norr om Rudkøbing kan ni uppleva den mysiga hamnmiljön i den måleriska hamnen i Dageløkke. Den före detta militäranläggningen Langelandsfortet vid Bagenkop fungerar idag som museum, och här kan ni uppleva kanonerna, bunkrarna och en utställning om Det Kalla Kriget (25 km).