Stugor i Thurö
Destination

Thurö

Thurö

Hyr semesterstuga i Thurö - Boka här

Stuga i Thurö, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Prova att ha en skärgårdssemester på den vackra och fredliga ön Thurø, som ligger utanför Svendborg i Stora Bält.

Område

I det sydöstra hörnet av Fyn, förbinder en liten fördämning fastlandet med den vackra ön Thurø. Sommarstugorna på den stillsamma, trevliga och familjevänliga ön Thurø, ligger i en omgivning med vacker natur. Här finns skogar, härliga stränder, ett rev, en naturligt formad bukt och bra aktivitetsmöjligheter för både barn och vuxna. I staden Thurø finns det matbutiker och flera restauranger.

Strande

På Thurøs östra sida, i riktning mot Stora Bält, finns det härliga friluftsområdet 'Smørmosen' med en underbar sandstrand, friskt och rent vatten, en 40 m lång badbrygga med rutschbana, lekplats för barnen - allt att utnyttjas gratis. Stranden har dessutom 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten). Det finns också en bra badstrand vid Thurø Rev, i det sydöstra hörnet av ön.

Natur

Något söder om 'Smørmosen' ligger Østerskoven, som går ända ner till vattnet. Här finner Ni flera markerade vandringsstigar. På den sydöstra spetsen av Thurø ligger Thurø Rev. En del av revet är fridlyst och har särpräglad natur med ängar, små kullar och grunda sjöar. På sommaren är det ett rikt fågelliv här. Fredsskoven i Grasten är öns vackraste skog med både bok- och granskog. På skogens sydsida är det branta lersluttningar ner mot vattnet och härifrån har Ni utsikt mot Tåsinge och Langeland. Ön blir nästan avdelad av Thurø Bund, en naturligt formad hamn, där många småbåtsseglare kastar ankar för natten.

Aktiviteter

Kuststräckorna runt ön har en sällsynt vacker natur och kan/ bör upplevas till fots eller kanske på hästryggen. I området 'Smørmosen' ligger också Thurø Minigolf, som består av 20 handgjutna, konstnärligt formade cementbanor. Det stora friluftsområdet, som ligger i anknytning till minigolfbanan, erbjuder gratis aktiviteter för barn och vuxna. För sportfiskare finns det bra möjligheter för fiske vid Thurø fördämningen. På bägge sidor av fördämningen finner Ni små plattformar, där det finns plats för en eller 2 fiskare. Golfspelare bör prova banan på Svendborg Golfklubb, som är en vacker och varierande parkbana i en lätt kuperad terräng, omgärdad av skog och fält och med utsikt över den södra delen av Fyns skärgård. I Svendborg finns det dessutom ett stort bowlingcenter med gokartbana samt ett vattenland med alla faciliteter för hela familjen.

Attraktioner

I Gambøt finner Ni Thurø Sejlklub med de många förtöjningsbryggorna samt en del små fiskestugor med redskapsbodar för fiskedon som står framför. Thurø Kirke blev 1639 byggd på initiativ av Kung Christian IV´s svärmor, Ellern Marsvin. Här finner Ni flera intressanta konstverk. Kyrkan är placerad på en av öns högsta och vackraste platser, 2.5 km ö h och härifrån har Ni tjusig utsikt över land och hav.

Utflykter

Besök Svendborg, som har bevarat sin gamla stadskärna med smala, krokiga gator, torg och gårdsmiljöer - och med prägel av stadens historia, som går ända tillbaka den tidiga medelåldern. Där finns massor av kulturella upplevelse, bra inköpsmöjligheter och ett antal restauranger (8 km). Gå inte miste om Danmarks vackraste slott, Valdemars Slott, precis vid Troense på Tåsinge. Slottet byggdes på 1600-talet och inrymmer idag flera museer. Upplev bl. A konst-, möbel-, och jakttrofé-samlingar samt de spännande leksaksmuseet (16 km). I närheten av slottet ligger Ladet Kirke, dä Elvira Madigan och Sixten Sparre är begravda. Under sommarmånaderna seglar det vackra veteranskeppet 'Helge', byggt 1924, med fast turlista mellan Svendborg, , Vindebyøre, Christiansminde, Troense, Grasten och Valdemars Slott- en oförglömlig upplevelse. Det vackra Egeskov Slott i Kværndrup betecknas som Europas bäst bevarade renässansborg (26 km).