Stugor i Gudbjerg
Destination

Gudbjerg

Gudbjerg

Hyr semesterstuga i Gudbjerg - Boka här

Stuga i Gudbjerg, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Gudbjerg är belägen 9 km inne i landet bakom Lundeborg på Fyns sydostkust, och omgiven av idyllisk natur.

 

Område

Den lilla byn Gudbjerg ligger i ett lugnt och naturskönt landskap i ett vackert hörn av Fyn. Området är rikt på badstränder, härliga naturområden, slott, herrgårdar och kulturminnen. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i Gudme, och bara 13 km härifrån ligger Svendborg, som erbjuder ett otal butiker, matställen, aktiviteter och sevärdheter för hela familjen.

Strande

Det finns flera härliga badstränder längs Fyns sydöstkust, och bl.a. vid Lundeborg (9 km), Hesselager (10 km) och Elsehoved (11 km) hittar ni bra och barnvänliga sandstränder och klart vatten. Vid Lundeborg Strand, en av Fyns bästa badstränder, finns det dessutom badbrygga.

Natur

I den lilla skogen Gudbjerglund, alldeles vid Gudbjerg, kan ni bl.a. uppleva fyra långdösar från bondestenåldern, 3 500-3 100 f.Kr. I Nyhaveskoven, 7 km österut, kan ni, förutom vacker natur, också se fem små gånggrifter. I den natursköna Vejstrup Ådal ligger också den idylliska Vejstrup Vandmølle (vattenkvarn) (9 km). Landskapet mellan Gudbjerg och kusten är karaktäriserat av en fantastisk och frodig natur med skogar, ängar och fält.

Aktiviteter

Fritidsfiskare kan fiska längs hela östfyns kust, och det är samtidigt riktigt bra fiskemöjligheter i Stokkebækken, som är ett mycket fiskrikt vattendrag mellan Gudbjerg och Vormark. Därutöver kan ni åka på fisketur med en kutter på Storebælt från Lundeborg. Den närmaste golfbanan är Svendborg Golfklub med 18 hål. Banan är vackert belägen och det är utsikt över Det Sydfynske Øhav från banans högsta punkter. Det finns flera vandrings- och cykelleder i det härliga landskapet mellan byn och kusten, samt längs kusten. Det finns möjlighet att hyra cyklar på turistinformationen i Lundeborg.

Attraktioner

På Broholm Gods, en av landets äldsta herrgårdar, ställs en forntidssamling ut, som består av 70 000 flint- och stensaker samt brons- och järnföremål, funna på Broholms marker (5 km). Hesselager Kyrka är anmärkningsvärd med sina halvbågeformade gavlar. Samma utsmyckning ses på det vackra Hesselagergård Gods, omgivet av vatten (8 km). 9 km söderut ligger Vejstrup med den idylliska Vejstrup Vandmølle (vattenkvarn) och Vejstrup Ådal. Det lilla fiskeläget Lundeborg har en härlig strand samt en mindre fritidsbåts- och fiskehamn med en charmig miljö. Här finns det möjlighet att köpa fisk direkt från fiskebåtarna (9 km). Det vackra Egeskov Slott benämns som Europas bäst bevarade renässansborg. På platsen hittar ni också park, labyrint, lekskog och hela fem museer. Vagnar, bilar och flygplan är några av utställningsföremålen (10 km).

Utflykter

Besök Svendborg som har bevarat sin gamla stadskärna med smala krokiga gator, torg och gårdsmiljöer, och med en prägel av byns historia som sträcker sig helt tillbaka till den tidiga medeltiden. Det finns massor av kulturella upplevelser, bra inköpsmöjligheter och otaliga matställen (13 km). I Fjord- & Bæltcentret i Kerteminde kan ni, från utomhusbryggan eller från den långa undervattenstunneln, komma i kontakt med t ex tumlare (37 km). Besök H.C. Andersens födelseort Odense; en modern och stämningsfull stad med många upplevelsemöjligheter i form av musik, teater, gyckel på stadens torg, gågator, kaféer, restauranger och krogar (39 km). Den Fynske Landsby vid Odense är ett museum som visar en fynsk bymiljö omkring år 1850.