Stugor i Stoense
Destination

Stoense

Stoense

Hyr semesterstuga i Stoense - Boka här

Stuga i Stoense, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Om ni vill uppleva Langlands vackra natur och intressanta sevärdheter, är det som gjort för att tillbringa semestern i en sommarstuga i Stoense på Langelands nordvästkust. Stoense är ett lugnt och familjevänligt sommarstugeområde i ett bra läge - alldeles invid stranden.

Område

Stoense Strand är ett härligt område med sommarstugor i fridfulla och vackra omgivningar, nära till strand och skog. Det finns många aktivitetsmöjligheter och sevärdheter i området, som är beläget ca 5 km söder om Lohals, där livfull aktivitet och mysig charm kan upplevas i stans småbåtshamn. Många konstnärer har valt att bosätta sig här på ön och gallerier och verkstäder kan besökas överallt på ön. Det finns inköpsmöjligheter i byn Stoense.

Strande

Stranden i Stoense är en härlig, barnvänlig strand med sand, gräs och grunt vatten. Omedelbart norr om Lohals finns en bred, vit sandstrand och strax ovanför ligger 'Troldeskoven'.

Natur

Naturen på Langeland är präglad av härliga stränder, skogar, åkrar och vackra naturlandskap, som är lämpliga för cykel- och vandringsturer. Längst ut på Langeland ligger Hov, som är omgivet av ett kuperat landskap med skog. En markerad led för Er genom skogen förbi historiska platser. I Hov finner Ni också Franke Klint med fyren och Hov Plantage med de gamla, svarta sommarstugorna från tiden före 1920. På Langeland finns det så mycket skog, att boken, på några ställen, växer ända ned till strandkanten. På denna skogrika ö är det ett stort bestånd av rådjur.

Aktiviteter

På Langeland kan Ni segla, vindsurfa, dyka, spela golf, fiska, vandra och cykla. En perfekt plats för naturälskare, som gärna vill uppleva ön till fots eller på cykel. Sportfiskare har goda förutsättningar här, eftersom det är möjligt att fånga havsöringar direkt vid kusten. Det anordnas också fisketurer på havet från Lohals Hamn. Det finns dessutom en golfbana samt ett dykcentrum på Langeland. Tag t ex. cykeln med på färjan från Lohals till Lundeborg på Fyn. Den årligen återkommande festivalen 'Langelandsfestival' äger rum i juli månad.

Attraktioner

I Stoense finns en kyrka och ett par konstgallerier. Lohals ligger 6 km norr om Stoense och har egen hamn med både fiske- och småbåtar. Upplev stans Safarimuseum med jakttroféer från alla världens länder. 8 km norr om Stoense ligger Hov Fyr. 12 km söder om Stoense ligger det röda Tranekær Slott. Slottet är högt beläget på en kulle och har utsikt över stans gamla korsvirkeshus. I slottsparken finner Ni 'Ticon', där konstnärer utställer spännande konst från naturen. Tranekær Slottsmuseum är inrättat i ett gammalt korsvirkeshus. Den fridlysta väderkvarnen, Tranekær Slotsmølle från 1846 är fortfarande i drift och när vinden ligger rätt maler man ekologiskt kornmjöl. Vid kvarnen finns också ett museum om vindkraft och om väderkvarnens utveckling. Tobaksladan i Tranekær använde man för att torka tobaksblad i under 2:a världskriget. Ladan är renoverad i ursprunglig stil och det är gratis entré.

Utflykter

Den 700 år gamla handelsstaden Rudkøbing, som har bevarat sina ursprungliga, vackra hus. Langeland Museum i Rudkøbing utställer forntidssamlingar med bl. a vapen, ridutrustning, silvermynt, glas och silverföremål.