Stugor i Hov, Langeland
Destination

Hov, Langeland

Hov, Langeland

Hyr semesterstuga i Hov, Langeland - Boka här

Stuga i Hov, Langeland, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Hov ligger norrut på den vackra ön Langeland, några få km från Lohals, med vatten på tre sidor.

Område

Hov är Langelands svar på Skagen. Ön slutar i en liten spets ute i vattnet, och två farvatten möts. Härifrån är det en härlig utsikt till Storebæltsbron, Fyns kust och Sjælland. Sommarstugeområdet vid Hov ligger i lugna och natursköna omgivningar, nära strand och skog. På västsidan av Hov ligger Frankeklint, en 14 m hög klint, samt en fyr. På östsidan av Hov ligger Hov Fyr. På nordkusten ligger det två härliga badstränder, åtskilda av Hov Plantage. Området är kännetecknat av flera gamla trelängade gårdar. Det finns inköpsmöjligheter och matställen i Lohals, där ni också kan uppleva livlig aktivitet och stilla charm i byns småbåtshamn (3 km).

Strande

Hela vägen runt om Langelands nordspets finns det härliga, rena badstränder. Hov Strand och Nordstranden är nog Langelands mest kända badstränder med fin sand och rent vatten. På västsidan finns en bred vit sandstrand och alldeles bakom ligger 'Troldeskoven'.

Natur

Hov är den mest skogrika delen av Langeland och här är det natursköna landskapet mycket kuperat. Mellan de två stränderna på Hovs nordkust ligger den gamla Hov Plantage med de gamla svarta sommarstugorna från före 1920. Frankeklint på västsidan av Hov är en 14 m hög klint, och här har man också placerat en fyr. Skogarna Øster- och Vester Prisskov samt Øster- och Vester Stigtehave skiljer Hov från Lohals. En markerad led tar er genom skogarna förbi historiska platser. På den här skogrika ön finns det ett stort bestånd av rådjur.

Aktiviteter

Den härliga, skogrika och kuperade naturen inbjuder till vandrings- och cykelturer i området. För fritidsfiskare finns det fina möjligheter till kustfiske hela vägen längs kusten kring Hov. Det arrangeras dessutom fisketurer på havet från Lohals Havn. Vid Tranekær ligger också en fiskepark: Spodsbjerg Lystfiskersø. Från Lohals går det en färja till Lundeborg på Fyn. Ta ev. med cykeln på en dagstur. Vid Humble (45 km) hittar ni Langlands Golf Klub. Det finns också möjlighet att besöka den vackra golfbanan vid Svendborg (50 km). Den årligt återkommande festivalen 'Langelandsfestival' äger rum i juli månad.

Attraktioner

I skogarna Østre och Vestre Stigtehave kan ni fortfarande se rester av vallar och terrasser från järnåldern. Lohals ligger 3 km söder om Hov och har egen hamn med både fiske- och fritidsbåtar. Upplev byns Safarimuseum med jakttroféer från allvärldens länder. I Stoense finns en kyrka och ett par konstgallerier. 19 km söder om Hov ligger det röda Tranekær Slott. Slottet är högt beläget på en kulle och med utsikt över byns gamla korsvirkeshus. I slottsparken hittar ni 'Ticon', där konstnärer ställer ut spännande naturkonst. Tranekær Slottsmuseum ligger i ett gammalt korsvirkeshus. Den fridlysta Tranekær Slotsmølle från 1846 är fortfarande i drift, och när vinden är den rätta, mals här ekologisk säd. Vid kvarnen finns också ett museum för vindkraft och väderkvarnens/vindkraftverkets utveckling. Tobaksladan vid Tranekær användes till att torka tobaksblad i under andra världskriget. Ladan är renoverad i ursprunglig stil, och det är gratis inträde här.

Utflykter

Besök den 700 år gamla handelsstaden Rudkøbing, som har bevarat sina vackra, originella hus. I den gamla bydelen hittar ni här de idylliska små gatorna med kullersten, den mysiga Rudkøbing Skudehavn samt Rudkøbing Trafikhavn. Langeland Museum i Rudkøbing ställer ut forntidssamlingar med bl.a. vapen, ridutrustning, silvermynt, glas och silverföremål (30 km). Den f d militäranläggningen Langelandsfortet fungerar idag som museum, och här kan ni uppleva kanonerna, bunkrarna och en utställning om Det Kalla Kriget. Upplev Langelandsfestivalen, ett musikaliskt arrangemang som i juli varje år lockar mer än 20 000 besökare till Langeland. Festivalen har musik och aktiviteter för hela familjen, och sträcker sig över fyra dagar.