Stugor i Tommerup
Destination

Tommerup

Tommerup

Hyr semesterstuga i Tommerup - Boka här

Stuga i Tommerup, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Tommerup är beläget mitt i Fyns gröna hjärta, ca 20 km sydväst om Odense.

Område

Mitt i det fynska höglandet ligger Tommerup i fredliga, stillsamma och omgivet av mycket vacker natur. Området inbjuder till att vistas i naturen, till promenader, på cykel eller på dressin och är perfekt för sportfiskare, golfspelare och naturälskare. Det finns möjligheter för inköp av matvaror och flera restauranger i Tommerup. Trakten runt omkring bjuder på ett överflöd av aktivitetsmöjligheter, större städer och sevärdheter för hela familjen.

Strande

Eftersom Tommerup ligger mitt på Fyn, finns det ingen badstrand direkt i området. Nära intill staden Faldsled, ca 20 km söder ut, hittar Ni Strandholmen, som är en barnvänlig sand- och stenstrand med grunt vatten. Det finns också flera bra och barnvänliga badstränder i Helnæs (ca 30 km). En av de mest besökta stränderna är Feddet. Likaså är det en riktigt bra badstrand vid Helnæs Made.

Natur

Tommerup är beläget på det fynska höglandet och är omgivet av ett vackert, grönt, och frodigt landskap med kullar, dalar och skogar och det inbjuder till skön avkoppling. Tommerups vandringsleder sträcker sig över mer än 10 mil genom det natursköna området. Sträckorna är olika långa och kan t ex påbörjas vid Tommerups Kirke. I området runt omkring Tommerup finns de två högsta punkterna på Fyn; Frøbjerg Bavnehøj (131 m) och Dyred Banke och från bägge utsiktsplatserna har Ni en strålande utsikt över det fynska landskapet. Afgrunden & Udsigten i Vissenbjerg ligger i ett vackert och varierande landskap med trappor formade av naturen. Här i det kuperade området får Ni uppleva vackra vyer över bl. a de fridlysta Frøbjerg Banker och Brændholt Bjerg. Tarup Davinde är ett område med vacker och omväxlande natur med djupa, fiskrika sjöar, ett rikt djur- och fågelliv och ett antal vandringsstigar.

Aktiviteter

I det här området har Ni rika möjligheter för att njuta av naturen i det vackra, fynska höglandet antingen per fot eller per cykel. Dessutom kan Ni från Tommerup köra ut i naturen på ett otraditionellt sätt, nämligen med dressin. Turen för Er förbi små, trevliga byar på landet och frodiga landskap med skogar och åkrar. Golfspelare har möjlighet att prova banorna i närheten av Tommerup. Banorna på Vestfyns Golfklubb i Glamsbjerg, Blommenslyst Golfklubb, Odense Eventyr Golf Klubb och Odense Golfklubb ligger alla inom en radie av 20 km. Fyn kan bjuda på flera Put & Take fiskeparker. Kast ev. fisklina ute i Aalsbogaard Lystfiskersø i Aarup (18 km), Mosegaarden vid Søndersø (25 km), Fyns Fiskevand i Ferritslev (34 km) eller Lindegårdens Fiskesø i Otterup (35 km).

Attraktioner

Frydenlund Fuglepark i Tommerup, är en härlig naturpark med 700 fåglar från hela världen, vattenhål, stora fågelburar och en 2 kilometer lång vandringsstig, som leder fram under stora, gamla träd och ut på den öppna savannen. Museet 'Lilleskov Teglværk' i Tommerup är ett nedlagt tegelbruk med en utställning om tegel samt en tippvagnsbana som ännu är i bruk. Besök Vissenbjerg Terrariet. Här finns Skandinaviens största terrarium med kräldjur och paddor från hela världen. Upplev också på nära håll krokodiler, ormar, leguaner, grodor och många andra exotiska djur (11 km). Parken med de återkommande växterna i Vissenbjerg är en 15 000 m2 stor, vacker anläggning med perenner, bäckar och bassänger. Fun Park Fyn i Aarup, är ett äventyrsbad/park med djur som finns på bondgårdar samt diverse andra nöjen för hela familjen. När entréavgiften är betald är det gratis tillträde till alla attraktioner.

Utflykter

Besök H. C. Andersens födelsestad Odense; en stämningsfull stad med många möjligheter för upplevelser i form av musik, teater, gyckel på stans torg, gågator, caféer, restauranger och värdshus (20 km). Här finner Ni också H.C. Andersens Hus, Danmarks Jernbanemuseum, Den Fynske Landsby och Odense Zoo. Det vackra Egeskov Slott i Kværndrup anses son Europas bäst bevarade renässansborg. Här finner Ni också Egeskov Veteranmuseum, Egeskov Landbrugmuseum och Egeskov Mølle (36 km) På Fjord- & Bæltcentret i Kerteminde kan Ni komma i kontakt med marsvin från en bro på utsidan eller genom den långa undervattenstunneln (ca 57 km).