Stugor i Horne
Destination

Horne

Horne

Hyr semesterstuga i Horne - Boka här

Stuga i Horne, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Horne är belägen på Horne Land mellan Bøjden och Fåborg på Sydfyn.

Område

Sommarstugorna i Horne ligger nära den sydfynska kusten, i ett lugnt och naturskönt område. Horne Land är omgivet av Lillebælt och många små öar, och kan bl.a. bjuda på fina badstränder, små hamnbyar, ett otal gravhögar, stendösar och stengärdsgårdar, ett fågelreservat och härlig, frodig natur. Horne anlades under vikingatiden och har varit Danmarks största by. Här finns flera gamla korsvirkeshus, en karaktäristisk rundkyrka och en gammal välbevarad väderkvarn. Horne är centralt belägen på Sydfyn, och det är bara kort avstånd till aktiviteter, sevärdheter, härliga naturområden och större städer. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i Horne, och endast 5 km härifrån ligger den gamla, mysiga handelsstaden Fåborg, där ni hittar ett livligt handelsliv, små mysiga gator, många konsthantverkare, flera kulturella sevärdheter samt bra matställen.

Strande

Det finns flera bra badstränder på Horne Land. Stranden utanför Horne har grunt vatten samt grov sand och sten. Bøjden Strand är en härlig badstrand med både sten och grov sand. Vattnet är grunt och därför är stranden mycket barnvänlig. Vid Bøjden Strand är det goda förhållanden för vindsurfare. Alldeles bakom stranden ligger naturreservatet Bøjden Nor (5 km). Sinebjerg Strand, ett par km österut, är också en bra och barnvänlig badstrand, och här kan ni hyra båtar och kajaker (5 km). Vid området 'Knold' vid Dyreborg, hittar ni en strand med härlig sand, friskt och djupt vatten samt en badbrygga (7 km).

Natur

Horne är omgivet av härlig natur med kust, lätt kuperade fält och rekreativa grönområden. Landskapet på halvön Horne Land är generellt backigt, öppet och omgärdat av vatten. Det fridlysta Bøjden Nor är ett fågelreservat, där c:a 50 olika fågelarter kan observeras. Längs strandängarna går en markerad vandringsstig, och från ett observationsskjul har ni möjlighet att se fågellivet på nära håll (5 km). Svanninge Bakker, även kallade 'De Fynske Alper', ligger alldeles norr om Fåborg. Området är en vacker och kuperad skogsterräng med ljungklädda backar och ett nät av cykel- och vandringsstigar. Från backarna är det fin utsikt över sydvästfyn och Det Sydfynske Øhav (6 km). I Dyreborg Skov österut kan ni få se dovhjort, eller bara njuta av den härliga naturen och speciella stämningen (7 km). Sollerup Skov ligger i en naturskön och kuperad terräng (9 km). Naturområdet Trebjerg vid Håstrup har Fyns tredje högsta punkt, 128 meter över havet, och 'Dronningeruten' tar er dit upp (10 km).

Aktiviteter

Området är idealiskt för fritidsfiskare, då möjligheterna för kustfiske är verkligt goda längs hela kusten på Horne Land tack vare de fiskrika vattnen. Ni kan också åka på havsfiske med kutter från Fåborg. Trakten kring Horne är mycket naturskön och inbjuder därför till cykelturer och promenader längs de många stigarna. Vill ni åka båt på Lillebælt kan ni, i Sinebjerg, 4 km söderut, hyra båtar och kajaker. Det finns också goda betingelser för vindsurfing hela vägen längs Horne Lands kust. Golfspelare har möjlighet att prova banan hos Fåborg Golfklub, som är en av Danmarks vackrast belägna banor med 18 utmanande hål. Banan ligger vid Dalkildegaard i den nordliga delen av Svanninge Bakker. I Fåborg kan ni spela tennis, petanque och minigolf samt utnyttja byns simhall med bl.a. varmvattenbassäng, bastu och solarium. Från Bøjden går färjan till Fynshav på Als och från Fåborg kan ni åka med färjan till öarna Ærø, Avernakø, Lyø och Bjørnø.

Attraktioner

I Horne finns Fyns enda rundkyrka, som är byggd som en befästningskyrka omkring år 1100. Hos Horne Lands Folkemindesamling i Horne kan ni se en samling av museiföremål, textilier och foton från förr i tiden på Horne Land. På det närliggande Hvedholm Slott finns en vinkällare och en butik med konsthantverk (2 km). Grubbe Mølle vid Horne är en nyrestaurerad holländsk väder- och vattenkvarn i drift (4 km). I den gamla handelsstaden Fåborg kan ni uppleva den mysiga stämningen och besöka byns många sevärdheter, som t ex den Vackra köpmansgården 'Den Voigtske Gård', resterna av en fästning från medeltiden, Blomsterträdgården Strandlyst, Fåborg Arrests fängelseutställning, Fåborg Miniby, Fåborg Byhistoriske Arkiv och Fåborg Museum för Fynsk Målarkonst (5 km). Upplev det lilla, idylliska och stämningsfulla fiskeläget Dyreborg med flera hus från 17-1800-talet (7 km). Kaleko Vandmølle är Danmarks äldsta fungerande vattenkvarn, och ligger mycket naturskönt i sin ursprungliga omgivning (7 km).

Utflykter

Det vackra Egeskov Slott vid Kværndrup betecknas som Europas bäst bevarade renässansborg. Här finns bl.a. vackra trädgårdsanläggningar, en jättestor labyrint och flera museer (25 km). Frydenlund Fuglepark vid Tommerup är en härlig naturpark med 700 fåglar från hela världen, vattenhål, volierer och en två kilometer lång vandringsstig som går under stora gamla träd och ut på den öppna savannen (34 km). Besök H.C. Andersens födelseort Odense; en modern och stämningsfull stad med många upplevelsemöjligheter i form av musik, teater, gyckel på stadens torg, gågator, kaféer, restauranger och krogar (41 km). I Odense Zoo kan ni bl.a. uppleva en särskild schimpansavdelning och ett stort Oceanium. Den Fynske Landsby vid Odense är ett museum som visar en fynsk bymiljö omkring år 1850.