Stugor i Midskov
Destination

Midskov

Midskov

Hyr semesterstuga i Midskov - Boka här

Stuga i Midskov, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Midskov är beläget i ett naturskönt område på Hindsholm i Odense Bugt, norr om städerna Kerteminde och Munkebo.

Område

Sommarstugeområdet i Midskov är lugnt, trevligt med vacker natur och inbjuder till många härliga naturupplevelser. Här har Ni både möjlighet för att fira en aktiv semester, koppla av eller uppleva några av området sevärdheter. Det finns möjligheter för inköp av dagligvaror i området, men Kerteminde (9 km) och Munkebo (11 km) finner Ni bra inköpsmöjligheter, restauranger, kultur och attraktioner.

Strande

Midskov ligger precis i Odense Bukt och det finns en badstrand just utanför Midskov. Dock är vattnet tämligen djupt och det är stenbotten. Vill Ni bada vid en mer barnvänlig strand, kan Ni besöka Kerteminde Nordstrand, som bara ligger några få kilometer längre bort i sydöstlig riktning. Här är vattnet grunt och rent, det är sandbotten och stranden har 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt vatten). Utmed stranden är det mycket populärt att vindsurfa.

Natur

Naturen omkring Midskov på landtungan Hindsholm är mycket vacker och enastående med bl. a Fynshoved, stränder, kullar, pittoreska byar, stora herrgårdar och ett flertal minnesmärken från forntiden. I det fridlysta Fyns Hoved är det en fantastisk natur med bl. a strand, sanddyner, uddar, hedar, skog och ett rikt djur- och fågelliv. Härifrån kan Ni njuta av utsikten över havet och på en klar solskensdag se ända ut till Samsø, Jylland och Sjælland. Det finns flera markerade vandringsleder i området. Ön Romsø i Stora Bält är också värd ett besök. Denna naturhistoriska pärla erbjuder bl. a en vild- och tätbevuxen natur med ett stort bestånd av rådjur.

Aktiviteter

För sportfiskare är det speciellt goda möjligheter för fiske längs kusten i området. Dessutom finns det möjligheter för att följa med på havsfiske ombord på kutter. Från Kerteminde Havn kan Ni också ta en segeltur ut till den natursköna ön Romsø. Det finns många golfbanor på Fyn och banan på Sct. Knuds Golfklubb i Nyborg, som är en vacker park-/skogsbana och banorna på Odense Golfklubb och Odense Eventyr Golf Klubb är de som ligger närmast Midskov. I Kerteminde kan Ni spela tennis, petanque, minigolf och beachvolley, dyka, surfa och åka vattenskidor. Hindsholm är med sin vackra natur och det idylliska landskapet ett perfekt område att cykla i.

Attraktioner

Den 1000 år gamla Kerteminde är en livlig och charmerande handelsstad med fiskehamn, en stor och trevlig marina, sevärdheter och gallerier. Det är en helt speciell atmosfär utmed stadens smala gator och gränder med sina färgrika små hus, de gamla köpmansgårdarna och de röda taken (9 km). I Fjord- & Bæltcentret i Kerteminde kan Ni, genom en 50 m lång undervattenstunnel, uppleva havets mysterier sett från en dykares perspektiv, eller så kan Ni t ex, komma i kontakt med marsvin från en bro på utsidan. Farvergården är ursprungligen en gammal köpmansgård från 1630. Museet innehåller i dag bl. a rum från 1850, som visar hur allmogen och borgerskapet bodde. Bredvid den ännu aktiva väderkvarnen Svanemøllen, kan Ni, på Johannes Larsens Museet, se konstverk av Johannes Larsen och andra konstnärer från Fyn. Kerteminde är rik på gallerier. Runt omkring Kerteminde finns flera gods och herrgårdar.

Utflykter

Besök H. C. Andersens födelsestad Odense; en stämningsfull stad med många möjligheter för upplevelser i form av musik, kultur, teater, gyckel (31 km). På Odense Zoo kan Ni bl. a uppleva en speciell avdelning med schimpanser och ett stort Oceaneum. Den Fynske Landsby i Odense är ett lantbruksmuseum, som visar en miljö på landsbygden på Fyn, från tiden runt 1850-talet. Det vackra Egeskov Slott betecknas som Europas bäst bevarade renässansborg. Här finns det bl. a vackra trädgårdsanläggningar, en jätte labyrint och flera museer (48 km). Fun Park Fyn i Aarup, är ett äventyrsbad/park med djur som finns på bondgårdar samt diverse andra nöjen för hela familjen. När entréavgiften är betald är det gratis tillträde till alla attraktioner (54 km).