Stugor i Helletofte Strand
Destination

Helletofte Strand

Helletofte Strand

Hyr semesterstuga i Helletofte Strand - Boka här

Stuga i Helletofte Strand, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Helletofte Strand är lugnt och naturskönt belägen på Langelands nordvästkust.

 

Område

Det härliga och mysiga sommarstugeområdet vid Helletofte Strand är omgivet av kust, fält och fridfull natur. Helletofte Strand ligger precis mellan Lohals och Rudkøbing, och från stranden har ni utsikt till Fyn. Den lilla byn Helletofte ligger ett par km in i landet, och här finns det möjlighet till inköp av dagligvaror. Några få km norrut ligger det idylliska fiskeläget Dageløkke. Här kan ni köpa nyfångad fisk på sommaren. I Rudkøbing, 17 km från Helletofte Strand, hittar ni bra inköpsmöjligheter, många matställen, aktivitetsmöjligheter samt sevärdheter för hela familjen.

Strande

Stranden utanför Helletofte är en härlig sandstrand med lite sten och gräs. Vattnet är grunt och lugnt, och därför är stranden också mycket barnvänlig. Strandens brygga gör det möjligt att hoppa i vattnet. Vid Dageløkke Strand, längre norrut, är det bra förhållanden för vindsurfare.

Natur

Helletofte Strand är omgiven av fridfulla och lätt kuperade fält- och skogsarealer. Kring Tranekær finns flera skogsarealer med markerade vandringsleder. Längs stigarna i Åsø skoven kan ni t ex uppleva öns otroligt rika fågelliv. På nordspetsen av Langeland ligger Hov, som är omgiven av kuperat landskap med skog. En markerad led tar er genom skogen och förbi historiska platser. Vid Hov hittar ni också Franke Klint med fyren och Hov Plantage med de gamla svarta sommarstugorna från före 1920 (18 km). På den södra delen av Langeland blir landskapet mer kuperat, och här finns några fantastiska utsiktsplatser. Naturen på Langeland är präglad av härliga stränder, skogar, fält och natursköna landskap. Här finns så mycket skog, att boken på några ställen växer helt ut till kusten.

Aktiviteter

Kring Helletofte Strand kan ni, förutom att bada, sola och surfa, också cykla och vandra i den härliga langeländska naturen. Vid hamnen i Dageløkke arrangeras det olika aktiviteter. För barnen finns det både inomhus- och utomhuslekplatser. Därutöver finns det minigolf-, tennis- samt badmintonbanor till förfogande. Här kan ni också hyra cyklar. Fritidsfiskare har goda utsikter i området, då det är möjligt att fiska direkt från kusten eller i en av Langelands Put & Take fiskeparker. Det arrangeras också fisketurer på havet från Lohals Havn. Langelands Golf Klub är en 18-hål golfbana vid Tryggelev (34 km). Från banan är det en fin utsikt över Langelandsbæltet, Hatbakkerne och Fredmosen. På Langeland kan ni dessutom segla, vindsurfa, dyka, bowla, vandra och cykla. Ön är en idealisk plats för naturälskare som gärna vill uppleva ön till fots eller på cykel. Ta ev. med cykeln på färjan från Lohals till Lundeborg på Fyn.

Attraktioner

Det röda Tranekær Slott (6 km) är högt beläget på en kulle och med utsikt över byns gamla korsvirkeshus. I slottsparken hittar ni 'Ticon', där konstnärer ställer ut spännande naturkonst. På souvenir-museet Souvenariet vid slottet kan ni uppleva nya och gamla souvenirer från hela världen. Den fridlysta Tranekær Slotsmølle från 1846 är fortfarande i drift. Vid kvarnen finns också ett museum för vindkraft och väderkvarnens/vindkraftverkets utveckling. Tobaksladan vid Tranekær användes till att torka tobaksblad i under andra världskriget. Ladan är renoverad i ursprunglig stil, och det är gratis inträde här. 8 km norr om Helletofte Strand kan ni uppleva den mysiga hamnmiljön i den måleriska hamnen i Dageløkke. Här surrar det av aktivitet hela sommaren. Besök ev. ljusfabriken Candle Art, som håller till i konstnärliga omgivningar i Dageløkke.

Utflykter

Besök den 700 år gamla handelsstaden Rudkøbing, som har bevarat sina vackra, originella hus. Här hittar ni den gamla bydelen, de idylliska små gatorna med kullersten, den mysiga Rudkøbing Skudehavn samt Rudkøbing Trafikhavn (17 km). Langeland Museum i Rudkøbing ställer ut forntidssamlingar med bl.a. vapen, ridutrustning, silvermynt, glas och silverföremål. I Rudkøbing hittar ni dessutom följande spännande sevärdheter: Rudkøbing Byhistoriske Arkiv, Det Gamle Apotek, Sjöfartsutställning och Den Gamle Have, Skovsgård (ett tjänstefolks-, vagns- och skogsbruksmuseum) samt Motorjagten Mjølner i Rudkøbing Havn. Den f d militäranläggningen Langelandsfortet i Bagenkop fungerar idag som museum, och här kan ni uppleva kanonerna, bunkrarna och en utställning om Det Kalla Kriget (42 km).