Stugor i Herslev, Lindelse
Destination

Herslev, Lindelse

Herslev, Lindelse

Hyr semesterstuga i Herslev, Lindelse - Boka här

Stuga i Herslev, Lindelse, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Lugn och ro i den härliga, naturen på Langeland.

Område

Herslev, Lindelse är en vacker, fridfull semesterort, särskilt för naturälskare, sportfiskare, fågelentusiaster och kulturellt intresserade. Från området är det bara få km till härliga badstränder, vackra naturområden, en golfbana, en fiskepark samt städer med pittoreska hamnar, affärer, restauranger, gallerier, aktivitetsmöjligheter och sevärdheter. Semesterorten Herslev, Lindelse ligger ut mot den idylliska viken Lindelse Nor på Langelands östkust, ca 8 km söder om Rudkøbing. Området har tre stenåldersgravar - bl. a Herslev Stenen, Lindelse Mølle - en holländsk väderkvarn med galleri, Lindelse Kro från 1798 och den vackra Lindelse Kyrka från 1100-talet, som är belägen på en kulle.

Strande

Eftersom Herslev, Lindelse ligger i en grund vik med många fåglar, kan vi inte rekommendera att Ni badar just här. Det finns ändå flera härliga badstränder i närheten. Nära hamnen i Rudkøbing ligger den barnvänliga sandstranden Bellevue Strand. Här kan Ni bada, solbada och idka diverse strand- och vattensportsaktiviteter. Stranden skärmas av, av en liten bevuxen skränt och höga träd (8 km). Ristinge Strand på södra Langeland är en av Danmarks bästa badstränder med klitter, rent vatten och 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten). Den breda och knappt 10 km långa badstranden i söderläge, har vit sand och är mycket barnvänlig, eftersom det är lugnt och grunt vatten här (11 km söderut).

Natur

Herslev, Lindelse omges av Lindelse Nor, åkrar och naturområden. I Lindelse Nor kan Ni hitta flera fridlysta områden, som har utsetts till fågelreservat. Längst inne i Lindelse Nor kan Ni besöka 'Kværnen' - en naturskön morän ö med kullar, barrträd, hagtorns- och nyponbuskar och ett rikt fågelliv. Longelse Bondegårdsskov, 7 km mot nordöst, finns en s.k. 'orörd skog', där träden där träden får lov att åldras. Skogen framstår i dag som en 'riktig' naturskog med ett rikt fågelliv. I den östra delen av skogen kan Ni se de 250-åriga ekarna med stammar på upp till en meters tjocklek. På Langeland kan Ni se de karaktäristiska Hatbakker, som bildades under senaste istiden. Hatbakkerne består av 690 fritt liggande kullar, som ligger på rad och sträcker sig över hela Syd- och Østlangeland. I Nordenbro och Næbbeskov finns några speciellt fina exemplar.

Aktiviteter

Herslev, Lindelse-området kan Ni bada, vandra, cykla, rida, studera fåglar, segla, gå på upptäcksfärd bland de många stenåldersgravarna osv. Sportfiskare har bra möjligheter i området, där Ni kan fiska i Lindelse Nor, från en jolle på havet eller i en av Langelands Put & Take fiskeparker, t. ex den 20 000 m2 stora Spodsbjerg Lystfiskersø, som är ett härligt utflyktsmål för hela familjen. Här anordnas det dessutom fisketurer på havet fra Rudkøbing Havn (8 km) eller Spodsbjerg Havn (9 km). Langelands Golf Klubb i Tryggelev bjuder på en 60 ha stor, utmanande, 18-håls bana med sjöar och bunkers. Banan är vackert belägen vid Hatbakkerna på Langeland (9 km). Förutom sportaktiviteter, kan Ni även åka ut och besöka några av de lokala konstnärerna och se dem arbeta i sina ateljéer.

Attraktioner

I Humble kan Ni se den välbevarade långhögen 'Kong Humbles Grav', som består av 77 stora kantstenar (6 km). Få km från Humble ligger herrgården Skovsgaard, där flera museer har inrättats, bl. a ett hästvagnsmuseum och ett museum om tjänstefolk, som visar en utställning om villkoren och vardagslivet för gårdens anställda. Den 700 år gamla småstaden Rudkøbing är Langelands största stad, och här kan Ni bl. a se de ursprungliga, gamla och vackra husen, Langeland Museum, som har en forntidssamling, Det Gamle Apotek med museum och trädgård, Sjöfartsutställningen, Den Gamle Have samt Motoryachten Mjølner i Rudkøbing Havn (8 km). Galleri Langeland i Spodsbjerg är samlingsplatsen för 30 av Langelands konstnärer och här ställs ett urval av lokal konst och konsthantverk ut (9 km).

Utflykter

Tobaksladan i Stengade Skog, användes för torkning av tobaksblad under 2:a världskriget. Ladan har renoverats till ursprungligt skick och hit är det gratis entré (12 km). Besök Tranekær, som kännetecknas av gamla korsvirkeshus och är känt för sitt vackra, röda slott, slottsträdgården och slottskvarnen. Det vackra, röda Tranekær Slott är Langelands största herrgård. Slottet är högt beläget på en kulle och med utsikt över staden. Slottsparken är en av Danmarks största parker med många sällsynta träd och området 'Ticon', där konstnärer ställer ut spännande naturkonst. Tranekær Slottsmuseum finns i ett gammalt korsvirkeshus mittemot slottet. På souvenirmuseet Souvenariet i Tranekær Slott, kan Ni se nya och gamla souvenirer från hela världen (13 km). Den f. d. militäranläggningen, Langelandsfortet i Bagenkop, fungerar i dag som museum och här kan Ni se på kanoner, bunkers och en utställning om Det Kalla Kriget (17 km).