Stugor i Vejlby Fed
Destination

Vejlby Fed

Vejlby Fed

Hyr semesterstuga i Vejlby Fed - Boka här

Stuga i Vejlby Fed, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Vejlby Fed på Nordvästfyn är ett idealiskt semestermål för naturälskare och fritidsfiskare.

Område

I Båring Vig, 11 km från Middelfart och Lillebæltsbron, ligger det lugna och natursköna semesterområdet Vejlby Fed. Sommarstugeområdet är attraktivt, speciellt på grund av stranden som hör till Fyns bästa. Det finns en sommaraffär i området. Annars finns det inköpsmöjligheter i Strib (5 km) och i Middelfart.

Strande

Den härliga sandstranden vid Vejlby Fed är en av Fyns bästa badstränder med Blå Flagg. Stranden är mycket barnvänlig eftersom det är grunt. De som vill bada i lite djupare vatten, kan nyttja den långa badbryggan. Vejlby Fed Strand är dessutom ett bra ställe att surfa på.

Natur

De flacka strandängarna vid Vejlby Fed är en kontrast till den 40 m höga Røjle Klint, som ligger norrut. Från klinten är det en fin utsikt över området och havet. Här hittar ni också Kasmose Skov, som är en frodig lövskog. Här går skogen och sluttningarna ända ut till kusten.

Aktiviteter

Det finns bra fiskemöjligheter längs kusten och på havet ombord på en fiskekutter eller en hyrd båt. Kusten utanför Kasmose Skov samt Wedellsborg Hoved är bra fiskeplatser. Det är möjligt att sjösätta båt från kusten. För golfspelare finns Golfklubben Lillebælt i Middelfart. Härliga naturupplevelser väntar längs cykelleden, som går från Middelfart förbi Røjle Klint, genom Kasmose Skov och Vejlby Fed till Bogense.

Attraktioner

Hindsgavn Slott och Slottspark i Middelfart ligger ut mot Lillebælt, och är omgiven av skog. Besök den vackra parken med de många sällsynta träden och buskarna. Det vackra, vita Wedellsborg Slott med Slottspark ligger i Husby, och här är det även tillträde till parken med dovhjort, sjöar samt sällsynta träd och växter. I Kongebroskoven vid Middelfart kan ni besöka en djurpark. Vid Brende Mølle i Tanderup finns Danmarks finaste fisktrappa.

Utflykter

I Middelfart kan ni uppleva de mysiga trottoarkaféerna, småbåtshamnen, museerna och de många spännande butikerna. Byn är naturskönt belägen ut mot Lillebælt och omgärdad av skog. Besök H.C. Andersens födelseort Odense; en modern och stämningsfull stad med många upplevelsemöjligheter i form av musik, teater, gyckel på stadens torg, gågator, kaféer, restauranger och krogar (45 km). I Odense Zoo kan ni träffa på däggdjur, insekter, fåglar, fisk, paddor och kräldjur. En allsidig djurvärld väntar er. Den Fynske Landsby vid Odense är ett museum som visar en fynsk bymiljö omkring år 1850.