Stugor i Haarby
Destination

Haarby

Haarby

Hyr semesterstuga i Strib - Boka här

Stuga i Strib, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Strib är ett mysigt, gammalt färjeläge på Nordväst Fyn, som är omgivet av vatten, strand och vacker natur.

Område

Det mysiga och familjevänliga området ligger lite norr om den natursköna halvön Helnæs. Här kan ni koppla av i de fridfulla omgivningarna, fiska, vandra eller ta på en utflykt till någon av Fyns många, kringliggande sevärdheter. I Haarby, ett par km från kusten, finns det flera inköps- och matställen. Fåborg ligger 19 km härifrån och här hittar ni ett rikt utbud av butiker, matställen, sevärdheter och aktivitetsmöjligheter.

Strande

Utanför Haarby ligger Brydegård Strand med klitter, fin sand, djupt vatten och sandbotten. Stranden är dessutom lämplig för vindsurfing. Strandholmen vid Faldsled by är en barnvänlig sand- och stenstrand med grunt vatten (10 km). En liknande strand finns vid Bøjden, 22 km från Haarby, men här är stranden längre. Det finns också flera bra och barnvänliga badstränder på Helnæs. En av de mest besökta stränderna är Feddet. Likaså är det en riktigt fin badstrand vid Helnæs Made.

Natur

Haarby ligger vid Det Sydfynske Øhav, och här inbjuder det vackra naturlandskapet till långa promenader, antingen längs stranden, i skogen eller bland kullarna. I området kring Horne/Fåborg finns det några härliga skogs- och backlandskap med markerade vandringsleder. Här kan ni njuta av den fina utsikten över landskapet och se gamla välbevarade gravhögar från stenåldern. Vid Bøjden Nor finns ett rikt fågelliv. På Helnæs är det helt speciella och mycket vackra landskapet en naturupplevelse i sig själv. De tre mest anmärkningsvärda naturområdena är: Bobakkerne, Helnæs Made och Feddet. I detta område finns några av Danmarks bäst bevarade stenåldersgravhögar. Ta en vandringstur på de markerade lederna i naturreservatet och njut av det varierade landskapet med strand, äng och fält.

Aktiviteter

Det ligger flera golfklubbar i området, t ex Vestfyns Golfklub vid Glamsbjerg (8 km) och Fåborg Golfklub (19 km). För fritidsfiskaren finns det goda möjligheter för fångst i Lillebælt samt i områdets åar och vattendrag. Den vackra Put & Take fiskepark, som ligger helt ut till kusten vid Ebberup, är också värd ett besök. Det Sydfynske Øhav bjuder på många möjligheter för fritidsfiskare och seglare. Bältet är dessutom känt för sina bra surfbetingelser. Det är en given sak att ta en vandrings- eller cykeltur i det varierande landskapet.

Attraktioner

Faldsled ligger 10 km söder om Haarby, ända ut till kusten, och byn har sin egen lilla mysiga småbåtshamn. Vid Ebberup, 11 km från Haarby, hittar ni Gl. Alvernæs, som är en vacker, fynsk herrgård med ett karaktäristiskt torn, omgivet av park och skog, samt medeltidsborgen Hagenskov, där ni kan uppleva en gammal fängelsehåla. Frydenlund Fuglepark vid Tommerup är en härlig naturpark med 700 fåglar från hela världen, vattenhål, volierer och en två kilometer lång vandringsstig som går under stora gamla träd och ut på den öppna savannen (15 km).

Utflykter

Assens är en 800 år gammal handelsstad med Danmarks vackraste gata. I den charmiga och välbevarade stadskärnan finns köpmansgårdar och gavelhus i korsvirke. Men Assens har också moderna byggnader och butiker samt en mysig marina (16 km). Besök Fåborg och upplev byns många museer, de gamla gatorna och de vackra korsvirkeshusen. Här finns det också fina möjligheter till att handla och att äta (19 km). Fun Park Fyn i Aarup, är vattenland med rutschbanor samt skoj och förströelser för hela familjen. När entrén är betald kan alla nöjen nyttjas fritt (22 km). Den Fynske Landsby vid Odense är ett museum som visar en fynsk bymiljö omkring år 1850. I Odense Zoo kan ni uppleva djur och naturscenerier från allvärldens länder. Det vackra Egeskov Slott vid Kværndrup benämns som Europas bäst bevarade renässansborg (35 km).