Stugor i Varbjerg Strand
Destination

Varbjerg Strand

Varbjerg Strand

Hyr semesterstuga i Varbjerg Strand - Boka här

Stuga i Varbjerg Strand, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Det familjevänliga semesterområdet Varbjerg Strand ligger i Båring Vig på Nordvästfyn, mellan Bogense och Middelfart.

Område

Storåen mynnar ut vid Varbjerg Strand och vid utloppet är det anlagt en liten, idyllisk båthamn. Semesterområdet ligger lugnt och naturskönt mellan strand, skog och fält - en idealisk plats för naturälskare och fritidsfiskare. Med utsikt över vattnet ligger restaurangen 'Varbjerghus', och det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i Brenderup och i byen Båring, som ligger ett par km inne i landet bakom sommarstugeområdet. Annars finns det bra inköpsmöjligheter och många matställen i de charmiga byarna Middelfart (18 km) och Bogense (19 km).

Strande

Varbjerg Strand är liksom de närliggande stränderna, Båring Strand och Bro Strand, en härlig sandbadstrand med Blå Flagg. Stranden är mycket barnvänlig eftersom vattnet är lugnt och grunt. Det finns badbryggor vid stranden som gör det möjligt att hoppa i vattnet. Båring Vig är dessutom en bra plats att vindsurfa på. Det är också möjligt att åka ut från stranden i en liten båt. Vid stranden ligger den lilla, mysiga restaurangen Varbjerghus.

Natur

Väster om Varbjerg Strand går Båring Skov ända ned till vattnet. I skogen finns det flera markerade vandringsstigar. Runt om skogen är naturen präglad av kust och fält. Langesøskovene är ett populärt utflyktsmål och här hittar ni godset och sjön med samma namn, Langesø, samt ett litet kapell där brudpar uppskattar att ingå äktenskap. Det är möjligt att vandra runt den 1 200 m långa sjön.

Aktiviteter

Det finns bra fiskemöjligheter längs kusten vid Varbjerg Strand. Även på havet, ombord på en fiskekutter, eller i en hyrd båt, finns det bra fångstmöjligheter. Dessutom finns det flera Put & Take-sjöar i området. Från Bogense finns det möjlighet att ta en dagstur till öarna Endelave, Tunø och Samsø. Alldeles kring Varbjerg Strand finns ett 40 km långt nät av natursköna cykelleder. Golfspelare kan prova banan hos Golfklubben Lillebælt i Middelfart.

Attraktioner

Byn Bro, som framträder med sin ursprungliga gatubild och gamla, vackra korsvirkeshus, är värd ett besök (5 km). Hos Den Gamle Smedie i Skåstrup kan ni se de handgjorda ljusstakarna som tillverkas på platsen (11 km). En gravhög (Rundhög) från forntiden kan upplevas i skogsområdet Nyhaven vid Skåstrup. Det naturskönt belägna museet Kunstgården i Skovby ställer ut dansk och internationell konst, konsthantverk och brukskonst (13 km). Hindsgavn Slott och Slottspark i Middelfart ligger alldeles ut mot Lillebælt, och är omgivna av skog. Besök den vackra parken med de många sällsynta träden och buskarna. I Kongebroskoven vid Middelfart kan ni besöka en djurpark (18 km). Det vackra, vita Wedellsborg Slott med Slottspark ligger i Husby, och här är det även tillträde till parken med dovhjort, sjöar samt sällsynta träd och växter (18 km). Harridslevgård vid Bogense är ett spännande renässansslott med Danmarks största privatägda riddarsal (19 km).

Utflykter

I Middelfart kan ni uppleva de mysiga trottoarkaféerna, småbåtshamnen, museerna och de många spännande butikerna. Byn är naturskönt belägen ut mot Lillebælt och omgärdad av skog (18 km). Bogense är, med sin handelsstadsmiljö, sina gamla torg, krokiga gator, fina köpmansgårdar och många korsvirkeshus samt den måleriska hamnen och Fyns största marina, väl värd ett besök. Följ ev. den mysiga bybäcken som slingrar sig vackert genom Bogense (19 km). Den fridlysta ön Æbleø ligger utanför Bogense. Ön har en helt speciell natur, som kan upplevas längs den 7 km långa vandringsleden, som tar er runt ön. I Odense Zoo kan ni träffa på däggdjur, insekter, fåglar, fisk, paddor och kräldjur. En allsidig djurvärld väntar er (43 km). Den Fynske Landsby vid Odense är ett museum som visar en fynsk bymiljö omkring år 1850.