Stugor i Dagelökke
Destination

Dagelökke

Dagelökke

Hyr semesterstuga i Dagelökke - Boka här

Stuga i Dagelökke, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

I Dageløkke på Langlands nordvästkust hittar ni en idyllisk hamn och härlig natur.

Område

Dageløkke ligger mellan Lohals och Rudkøbing, med utsikt över Fyn, och omgiven av strand, kust, skog och vacker natur. Den mysiga hamnmiljön surrar av aktivitet, och om sommaren kan ni köpa nyfångad fisk i hamnen. Dageløkke är inte en riktig by, men förutom den måleriska hamnen utgörs området av sommarstugor, ett feriecenter, en affär samt en restaurang. Det lugna området, den vackra naturen och de härliga stränderna inbjuder till en avkopplande semester. I Rudkøbing, 20 km från Dageløkke, finns det bra inköpsmöjligheter, matställen och underhållning för alla.

Strande

Dageløkke Strand är en mycket barnvänlig strand. Här är sanden fin och vattnet är grunt och lugnt. Dessa förhållanden gör också stranden väl lämpad för vindsurfing.

Natur

Naturen på Langeland är präglad av härliga stränder, skogar, fält och natursköna landskap. Här finns så mycket skog, att boken på några ställen växer helt ut till kusten. På nordspetsen av Langeland ligger Hov, som är omgiven av kuperat landskap med skog. En markerad led tar er genom skogen och förbi historiska platser. Vid Hov hittar ni också Franke Klint med fyren och Hov Plantage med de gamla svarta sommarstugorna från före 1920 (13 km). Kring Tranekær finns flera skogsarealer med markerade vandringsleder. Längs stigarna i Åsøskoven kan ni t ex uppleva öns otroligt rika fågelliv. På den södra delen av Langeland blir landskapet mer kuperat, och här finns några fantastiska utsiktsplatser. Från Dageløkke är det inte långt till den härliga naturen på ön Tåsinge. I det fridlysta naturområdet Tåsinge Vejle kan ni uppleva ett grunt nor, vass-skogar, våta ängar och de många vadarfåglar som detta område lockar till sig (29 km).

Aktiviteter

På Langeland kan ni segla, vindsurfa, dyka, spela golf, fiska, vandra och cykla. Hela Langeland inbjuder till bil-, cykel eller vandringsturer i landskapet. Vid hamnen i Dageløkke arrangeras det olika aktiviteter. För barnen finns det både inomhus- och utomhuslekplatser. Därutöver finns det minigolf-, tennis- samt badmintonbanor till förfogande. Här kan ni också hyra cyklar. Ta ev. med cykeln på färjan från Lohals till Lundeborg på Fyn. För fritidsfiskare är det bra möjligheter för kustfiske norr om Dageløkke hamn. Det arrangeras också fisketurer på havet från Lohals Havn. Vid Tranekær ligger dessutom fiskeparken Spodsbjerg Lystfiskersø. Vid Humble (34 km) finner ni Langlands Golf Klub. Det finns också möjlighet att besöka den vackra golfbanan vid Svendborg (39 km).

Attraktioner

Besök ev. ljusfabriken Candle Art, som håller till i konstnärliga omgivningar i Dageløkke. 9 km söder om Dageløkke ligger det röda Tranekær Slott. Slottet är högt beläget på en kulle och med utsikt över byns gamla korsvirkeshus. I slottsparken hittar ni 'Ticon', där konstnärer ställer ut spännande naturkonst. Tranekær Slotsmuseum ligger i ett gammalt korsvirkeshus. Den fridlysta Tranekær Slotsmølle från 1846 är fortfarande i drift, och när vinden är den rätta, mals här ekologisk säd. Vid kvarnen finns också ett museum för vindkraft och väderkvarnens/vindkraftverkets utveckling. Tobaksladan vid Tranekær användes till att torka tobaksblad i under andra världskriget. Ladan är renoverad i ursprunglig stil, och det är gratis inträde här. Lohals ligger 11 km norr om Dageløkke och har egen hamn med både fiske- och fritidsbåtar. Upplev byns Safarimuseum med jakttroféer från allvärldens länder.

Utflykter

Den 700 år gamla handelsstaden Rudkøbing är Langelands största stad, och här kan ni uppleva de ursprungliga, gamla och vackra husen. Langeland Museum i Rudkøbing ställer ut forntidssamlingar med bl.a. vapen, ridutrustning, silvermynt, glas och silverföremål (20 km). Besök Svendborg som har bevarat sin gamla stadskärna med smala krokiga gator, torg och gårdsmiljöer, och med en prägel av byns historia som sträcker sig helt tillbaka till den tidiga medeltiden. Det finns massor av kulturella upplevelser, bra inköpsmöjligheter och otaliga matställen (39 km). Upplev Langelands Festivalen, ett musikaliskt arrangemang som i juli varje år lockar mer än 20 000 besökare till Langeland. Festivalen har musik och aktiviteter för hela familjen, och sträcker sig över fyra dagar.