Stugor i Bovense
Destination

Bovense

Bovense

Hyr semesterstuga i Bovense - Boka här

Stuga i Bovense, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Bovense ligger på Fyns nordöstra kust, precis mellan Nyborg och Kerteminde och är omgivet av vacker natur.

Område

Semesterstugeområdet i Bovense är omgivet av lugn, fredlig och trevlig natur och ligger rätt ut mot Stora Bält. Området vänder sig till Er, som gärna vill ha semester i en ostörd omgivning och ändå vill vara nära sevärdheter och möjligheter till upplevelser. Det finns möjligheter för inköp av dagligvaror i Aunslev (4 km), men i både Kerteminde, 13 km norr ut och i Nyborg, 11 km söder ut, finner Ni aktivitetsmöjligheter, sevärdheter samt bra inköpsmöjligheter och restauranger.

Strande

Det är en fin sandbadstrand hela vägen längs kusten från Kerteminde till Nyborg. Det är dels sand-, dels stenbotten och vattnet blir bara gradvis djupare, vilket gör ständerna mycket barnvänliga. Vid Bovense strand finner Ni dessutom en badbrygga och en båtramp.

Natur

Bovense är omgivet av åkrar, skog och Stora Bält. Teglværksskoven ligger mellan Bovense och Nyborg, ända ute vid kusten och flera stigar leder direkt ned till vattnet. Den rogivande och trevliga Christianslundskov ligger strax norr om Nyborg. Strax söder om Kerteminde ligger och den 900 m långa sanddynen 'Lundgårds Klint', varifrån Ni vid klar väderlek kan se ända bort till Sjællands kust. Bakom sanddynen ligger det vackra skogsområden med många vandringsstigar och en kulle 'Jomfruhøjen'. Norr om Kerteminde stad ligger näset Hindsholm, Som bjuder på en vacker och enastående natur med bl. a Fynshoved, stränder, kullar, pittoreska byar, stora herrgårdar och flera minnesmärken från forntiden. Vid Fyns Hoved ör det fantastisk natur och ett rikt djurliv.

Aktiviteter

Det finns flera golfbanor på Fyn som är vackert belägna men banan på Sct. Knuds Golfklubb strax norr om Nyborg, är en vacker park-/skogsbana och är närmast. För sportfiskare finns det verkligen bra möjligheter längs hela kusten på östra sidan av Fyn. Det finns och flera Put & Take fiskeparker i området och dessutom finns det möjligheter att få följa med på fisketur med kutter från både Kerteminde och Nyborg. Från Kerteminde Havn kan Ni också ta en segeltur till den natursköna ön Romsø. Östra Fyn har sin egen cykelrutt (nr. 40), som går från Nyborg till Kerteminde längs Stora Bält. Leden för Er genom byar, småskogar, öppna landskap och förbi ett par herrgårdar. Nyborg Sim- och Badland har bl. a flera bassänger, en 43 m lång vattenrutschbana, gungor, barnbassäng, bastu, spabad och motionscenter. I Nyborg kan Ni dessutom bowla på Nyborg Bowling Center. I Kerteminde kan Ni spela tennis, petanque, minigolf och beachvolley, dyka och åka vattenskidor.

Attraktioner

Herrgården Ristinge har en huvudbyggnad uppförd med korsvirke och ett fyrkantigt torn med pyramidformat tak. Gården kan ses från vägen, ca 8 km norr om Bovense. Nyborg är en trevlig stad med gamla, varsamt renoverade hus, fästningsvallar där borgar en gång har stått och som inbjuder till en promenad, bra aktivitetsutbud och kulturella sevärdheter (11 km). Den 1000 år gamla Kerteminde är en livlig och charmerande handelsstad med fiskehamn, en stor och trevlig marina, spännande affärer, restauranger och sevärdheter. Det är en helt speciell atmosfär utmed stadens smala gator och gränder med sina färgglada små hus, de gamla köpmansgårdarna och de röda taken (13 km). På Fjord- & Bæltcentret i Kerteminde kan Ni, genom en 50 m lång undervattenstunnel, uppleva havets mysterier sett från en dykares perspektiv, eller så kan Ni t ex, komma i kontakt med marsvin från en bro på utsidan.

Utflykter

Lindeskov i Ørbæk innehåller 7 dösen och en gånggrift från stenåldern, bl. a Danmarks längsta långdöse (17 km). Viby på Hindsholm är en av de mest välbevarade bondbyarna på Fyn med bl. a korsvirkeshus och en nyrenoverad väderkvarn, som är i drift under sommaren (20 km). Det vackra Egeskov Slott betecknas som Europas bäst bevarade renässansborg. Här finns det bl. a vackra trädgårdsanläggningar, en jätte labyrint och flera museer (31 km). Besök H. C. Andersens födelsestad Odense; en modern och stämningsfull stad med många möjligheter för upplevelser i form av musik, kultur, teater, gyckel på stadens torg, gågator, caféer, restauranger och värdshus (37 km). På Odense Zoo kan Ni bl. a uppleva en speciell avdelning med schimpanser och ett stort Oceaneum. Den Fynske Landsby i Odense är ett lantbruksmuseum, som visar en miljö på landsbygden på Fyn, från tiden runt 1850-talet.