Stugor i Nab, Fåborg
Destination

Nab, Fåborg

Nab, Fåborg

Hyr semesterstuga i Nab, Fåborg - Boka här

Stuga i Nab, Fåborg, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Nab - Badsemester i vacker natur nära Faaborg Fjord

Område

Semester i en stuga i Nab betyder i omedelbar närhet av en vacker strand vid Faaborg Fjord och aktivitetsmöjligheter för hela familjen inom kort avstånd från huset. Ni kan handla matvaror inom en radie av 1 km och bara 8 km från er stuga finns den idylliska lilla staden Faaborg med bra inköpsmöjligheter, restauranger och spännande museer, som väl beskriver den gamla medeltidsstaden. Under er semester kan ni bada vid härliga stränder, hålla er i form med aktiviteter som tennis, petanque och minigolf och utforska den vackra naturen, som omger er stuga. Kuperade skogsområden inbjuder till promenader och från olika utsiktsplatser, kan ni låta blicken vandra bort till Fyns södra skärgård. Men även fågelintresserade har fina upplevelsemöjligheter i området omkring Nab. Försök dessutom att åka iväg från området under er semester för att besöka Odense, H.C. Andersens födelsestad, eller besök ett av de många slotten på Fyn.

Strande

Mindre än 1 km från er stuga, ligger den barnvänliga Nab Strand, som består av sand och sten. Här finns offentliga parkeringsplatser, toaletter och badbrygga. Det är tillåtet att åka bil på stranden. Klinten Strand i Faaborg (6 km) är en härlig sandstrand med sandbotten, djupt vatten och Blå Flagga (garanterar rent vatten, säkerhet och goda förhållande på stränderna). Sinebjerg Strand (16 km) er en bra och barnvänlig badstrand och här kan ni hyra båtar och kajaker.

Natur

Faaborg är omgivet av grön och frodig natur med kullar, skogar och vatten. Det kuperade skogsområdet Svanninge Bakker (10 km) är särskilt värt ett besök: Från kullarna har ni en mycket vacker utsikt över sydvästra Fyn och Fyns södra skärgård. Här finns även en cykelstig och många skogsstigar. Brændegård Sø är en stor sjö med ett rikt fågelliv och med lite tur kan ni till och med se havsörnar (12 km). Sollerup Skov (ca. 5 km norr om Faaborg) ligger i ett kuperat landskap med omväxlande nya och gamla barr - och lövträd. Ni kommer dit via Sollerupvej nära Korinth. I fågelreservatet Bøjden Nor (18 km) finns det ca. 50 olika fågelarter och från en observationsplats har ni möjlighet för att studera fågellivet på nära håll. Om ni har tur, kan ni även se marsvin på väg genom Lilla Bält.

Aktiviteter

I Faaborg kan ni spela tennis, petanque och minigolf och utnyttja stan's simhall med bl. a varmvattenbassäng, bastu och solarium. Från Faaborg kan ni också ta färjan till öarna Ærø, Avernakø och Lyø. I ert vackra fritidsområde finns många vandrings- och cykelrutter. Gå t. ex från Sollerup Skov till Fyns största sjö, Arreskov Sø (en sträcka på ca. 2 km). Spelar ni golf, kan ni utnyttja banan på Fåborg Golfklubb, som är en av Danmarks vackrast belägna banor med 18 utmanande hål (12 km)! Sportfiskare kan fiska antingen från kusten eller åka med på havsfiske från en kutter - eller besöka Blue Rock, Danmarks största Put & Take sjö (16 km). I Sinebjerg (16 km) kan ni hyra båtar och kajaker.

Attraktioner

Endast några få hundra meter från er stuga finns den botaniska trädgården Blomsterhaven Strandlyst. I den 17.000 m2 stora trädgården finns det bl. a ett vattenlandskap, ett japanskt tehus, en klyfta, en stengrotta, en gravkulle och flera utsiktsplatser med utsikt över Fyns södra skärgård. Besök även den idylliska lilla staden Faaborg med kullerstensbelagda gator, vackra hus och gamla köpmansgårdar, en trevlig hamn med atmosfär, många konsthantverkare, flera kulturella sevärdheter, bra inköpsmöjligheter och många restauranger. I Faaborg kan ni bl. a besöka fängelsemuseet Faaborg Arrest, med en utställning om hur straffen har avskaffats fån medeltiden och fram till i dag, Faaborg Klocktorn, stadens kännemärke och Faaborg Miniby, en kopia av Faaborg år 1900 i skalan 1:10. ’Fåborg Museum for Fynsk Malerkunst’ uppvisar en vacker samlig av målningar och skulpturer av konstnärer från Fyn.

Utflykter

Naturama i Svendborg beskriver naturhistorien på ett nytt sätt. Uppstoppade djur, som lever i vatten, på land och i luften är iscensatta med imponerande ljussättningar, dramatiska filmer, avancerat ljud och vackra bilder. Ni kommer nära inpå älgar, vildsvin, björnar, vargar och fåglar, medan stämningen i rummet skiftar från tidig morgon till mörk natt med den vackraste stjärnhimmel (21 km). Det vackra slottet, Egeskov Slot nära Kværndrup, betecknas som Europas bäst bevarade renässans - borg. Besök den stora parken med de många olika trädgårdarna, spännande museer som t. ex Oldtimermuseet med flygmaskiner och bilar samt naturligtvis slottets ståtliga gemak (28 km). Besök även H.C. Andersens födelsestad Odense; en modern och imponerande stad med många upplevelsemöjligheter (45 km).