Stugor i Ålsgårde
Destination

Ålsgårde

Ålsgårde

Hyr semesterstuga i Ålsgårde - Boka här

Stuga i Ålsgårde, Själland, Danmark till uthyrning!

Ålsgårde är ett litet inbjudande fiskeläge vid Öresund, bara 6 km från Helsingør.

Område

Fiskeläget ligger bara några få meter från Öresund, som är en av de bästa platser för havsfiske i Danmark. Njut av denna semesterort, som har en härlig blandning av vacker natur med skog och strand och många kulturupplevelser i de omkringliggande städerna, som t ex. hamnstaden Helsingør (6 km) och som kallas för 'Porten till Øresund' och Danmarks huvudstad København (52 km). Inom 2 km avstånd finns det möjligheter för inköp av dagligvaror. Staden Helsingør är med dess många butiker, restauranger och aktivitetsmöjligheter värd ett besök. Här finner Ni dessutom Kronborg Slott.

Strande

Stranden i Ålsgårde är en liten, vit sandstrand med badbrygga. En cykeltur genom Hornbæk Plantage leder Er, efter ca 4 km, till Hornbæk Strand. Här är stranden mycket barnvänlig på grund av dess finkorniga sand och grunda vatten. Dessutom har stranden här höga klitter, 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten) och livräddare under högsäsongen. Strandaktiviteter som vattencykling, beachvolley och vindsurfing är här mycket populära. Hornbæk Havn ligger ovanför stranden och pirerna sörjer för, att det uteslutande är fin sand på stranden.

Natur

Landskapet omkring Ålsgårde karaktäriseras av sjöar, åkermarker, skogar och hav. Den kuperade terrängen ger flera bra utsiktsplatser. Mellan Ålsgårde och Hornbæk ligger Hornbæk Plantage, som har ett rikt djur- och växtliv samt många markerade vandrings- och cykelleder. Hornbæk Sø är omgiven av bebyggelse och park och det finns möjlighet för att cykla eller promenera runt sjön. På Nordsjälland finner Ni dessutom Danmarks största sjöar, Arresø Sø och Esrum Sø samt den vackra Grib Skov, som är Danmarks största lövskog.

Aktiviteter

I närheten av Ålsgårde finns det möjligheter att spela minigolf och tennis, att rida, vindsurfa, eller att köra med häst och vagn eller åka med veterantåg och spela beachvolley. Sex av Danmarks bästa golfbanor ligger på Nordsjälland. Bara 12 km från Ålsgårde ligger Hornbæk Golfklubb (18-håls bana) i ett kuperat landskap med sjöar, vattendrag och skog. Denna golfbana är en av Danmarks längsta. Asserbo Golfklubb (44 km) är en av de äldsta och bästa i Danmark och ligger i det vidunderligt vackra området vid Arrenakke Bakke. Här är det utmaningar för både nybörjare och redan kunniga. Det är bra möjligheter för fiske längs kusten i Put & Take fiskesjöar, från hyrd jolle eller på havet från en kutter.

Attraktioner

Njut av de många gamla husen i Ålsgårde, t ex. korsvirkeshuset Anes Hus i Hammermølle Skov eller Køpmandsgården, där Ni i dag kan besöka restaurangen 'Jan Hurtigkarl og Co'. Hellebæk Kyrka, som byggdes i barockstil år 1920, är också värd ett besök. Från kyrkan är det en underbar utsikt ända till Sverige. 'Hammermøllen och Turbinehuset' (1 km) är en restaurerad väderkvarn, som i dag fungerar som museum. Fram till 1870 tillverkades här gevärs- och pistolpipor. Hornbæk Kunstmuseum (8 km) är en kulturell mötesplats med alternerande konstutställningar. På Rudolf Tegners Museum i Villinge är bildhuggaren Tegner¿s skulpturer utställda och de är gjorda av gips och marmor (15 km). I Dronningmølle finner Ni också Munkeruphus, en utställningsplats med konst, konsthantverk, design och arkitektur.

Utflykter

Louisiana i Humlebæk är ett museum för modern konst. De enastående museums byggnaderna och den vackra gamla parken bildar en spännande ram om konsten (15 km). Norr om Esrum Sø (16 km) ligger det gamla cistercienserklostret, Esrum Kloster, grundat 1151 mitt inne i ett område av orörda skogs- och åkerarealer. I klosterbyggnaderna är det olika utställningar och den vackra klosterträdgården finns det ett stort antal örter. Karen Blixen Museet i Rungstedlund (30 km) är inrett med gallerier, utställningar, Karen Blixens privata rum, en avdelning med diabilder, biblioteksrum och café. Också huvudstaden København har mycket att bjuda på: ett levande kulturliv, museer, musik, teatrar, gallerier, nöjen och sevärdheter och Europas längsta gågata 'Strøget'. Tag en avstickare till Sverige. Färjan från Helsingør till Helsingborg tar Er på en 20 minuters segeltur över till Sveriges kust.