Stugor i Dronningmölle
Destination

Dronningmölle

Dronningmölle

Hyr semesterstuga i Dronningmölle - Boka här

Stuga i Dronningmölle, Själland, Danmark till uthyrning!

Dronningmölle är ett populärt sommarstugeområde på Nordsjällands kust. När ni tillbringar semestern i en sommarstuga i Dronningmölle kan ni bada, njuta av det vackra landskapet, fiska i stadens fiskesjö, spela minigolf och besöka de många sevärdheterna i området. Dronningmölle är ett attraktivt semestermål för hela familjen.

Område

Mitt emellan de två populära semesterbyarna Gilleleje och Hornbæk ligger Dronningmølle, som har en av Nordsjællands bästa badstränder. Dronningmølle är semesterorten för dem, som gärna vill bo i natursköna omgivningar och ändå med bylivet, aktiviteter och sevärdheter i omedelbar närhet. I den mysiga Dronningmølle by finns det en tågstation, bra inköpsmöjligheter samt flera matställen.

Strande

Vid Dronningmølle är det skön bred badstrand med fin sand och enstaka klitter. Vattnet är grunt och lugnt, vilket gör stranden mycket barnvänlig. Det är Blå Flagg och under sommarmånaderna håller livräddarna ett öga på de badande gästerna. Det finns en lång ramp på stranden som gör det möjligt att ta med rullstol, barnvagn och liknande. Stranden är en av de mest besökta på Nordsjælland.

Natur

Söder om Dronningmølle finns det fridlysta ljung- och naturområdet 'Ruslands Bakker' med bra vandringsstigar. Fyrbakkerne ligger c:a 4 km väster om Dronningmølle, mellan Gilleleje och Nakkehoved Fyr, och i skogen finns det flera markerade vandringsleder. Gilbjerghoved vid Gilleleje ligger c:a 35 m ö h och härifrån är det fin utsikt över området och Kattegatt. Vid klart väder kan ni se till Hesselø. Gilbjerg är en ljuvlig rastplats för fåglar. Vid Grib Skov, 8 km från Dronningmølle, ligger också Esrum Sø, vackert omgiven av orört landskap med skogar och ängar. Här kan ni bada, segla och studera fåglar i fågelreservatet. Heatherhill vid Rågeleje är ett vackert, fridlyst och kuperat område med stora ljungbackar som går ända ned till Kattegatt.

Aktiviteter

I Dronningmølle finns det minigolfbanor till förfogande. Det finns flera golfbanor i området; bl.a. Passebækgård, Hornbæk, Gilleleje och Asserbo. För fritidsfiskare finns det goda möjligheter i Esrum Å samt längs kusten. Härliga naturupplevelser väntar längs de många vandrings- och cykellederna i området.

Attraktioner

På Rudolf Tegners Museum i Dronningmølle är bildhuggaren Tegners skulpturer av gips och marmor utställda. Nakkehoved Fyr ligger c:a 30 m ö h och byggdes 1772. Från stigen vid fyren är det en fin utsikt över området och havet. Munkeruphus är ett skyddat, idylliskt beläget lantställe som nu används till utställningar. Søborg Slottsruin är från det 12:e århundradet och användes under medeltiden till statsfängelse. Ruinen ligger c:a 5 km från Dronningmølle. Esrum Kloster är ett gammalt cistercienserkloster med en vacker klosterträdgård och ett litet klosterapotek. Klostret ligger mycket naturskönt vid Esrum Sø.

Utflykter

I Nordsjælland finns flera intressanta slott, bl.a. Kronborg Slott vid 'Porten' till Öresund, Frederiksborg Slott, som med sina torn och tinnar har ett nästan sagoaktigt utseende, och Fredensborg Slott, som är Dronning Margrethes sommarresidens. Handelsstaden Helsingør med den mysiga gamla stadsdelen och det vackra Kronborg Slott, som är ett av Nordeuropas viktigaste renässansslott, ligger 20 km från Dronningmølle. Huvudstaden København med ett levande kulturliv, museer, musik, teatrar, gallerier, nöjen och Europas längsta gågata 'Strøget' ligger 57 km från Dronningmølle. Här finns attraktioner som Tivoli, Planetarium, Eksperimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slott med kronjuvelerna, København Zoo och mycket mer.