Stugor i Roskilde
Destination

Roskilde

Roskilde

Hyr semesterstuga i Roskilde - Boka här

Stuga i Roskilde, Själland, Danmark till uthyrning!

Naturskönt ferieområde vid Roskilde Fjord i närheten av en av de äldsta städerna i Danmark

Område

Roskilde är den ideala semesterorten för badsemester med familjen, naturupplevelser och inblick i Danmarks historia och kultur. Om ni tar semester på Själland, kan ni njuta av några avkopplande dagar vid härliga stränder, titta på kungliga slott, gå långa promenader i de stora skogarna, segla över till små öar, besöka nöjesparker som Sommerland Själland och utnyttja det stora kulturella utbudet i København. Ert semesterområde präglas av den vackra naturen vid Roskilde Fjord. Roskilde Fjord har ett rikt fågelliv och lockar till bad, sportfiske och uppfriskande promenader i det fantastiska landskapet. Inom en radie av 3 km finns det möjligheter för att handla dagligvaror och ca. 15 km från er stuga ligger Roskilde, en av de äldsta städerna i landet. I Roskilde finns den vackra domkyrkan, spännande museer och bra inköpsmöjligheter.

Strande

Vid Roskilde Fjord finns det många badmöjligheter, men om ni vill bada på en annan strand, är t. ex den barnvänliga Herslev Strand (3 km) med det grunda vattnet och grovkornig sand ett bra alternativ, och ca. 5 km från er stuga finns vid Borrevejle Centret en strand med grovkornig sand och gräs. Här finns det möjligheter för att hyra kanoter, om ni gärna vill se lite av trakten från vattensidan.

Natur

I naturreservatet Roskilde Fjord är vattnet mycket grunt nästan överallt med ett vattendjup, som på vissa ställen är lägre än 6 m - och här finns ett stort antal vadare, som häckar på de ca. 30 små äarna och näsen. Upplev fjorden, t. ex. från ett vikingaskepp eller ett modernare fartyg och njut av utsikten till små öar, skogsbeklädda branter och ett rikt fågelliv. Hedeland (22 km) är ett 15 km2 stort konstgjort anlagd natur- och fritidsområde. Här finner ni vida slätter, sjöar, skogar och kullar med en intressant fauna och flora. Den mycket högt belägna skogen, Lystryp Skov (42 km). Då inlandsisen smälte delades skogen av en mycket stor dal som uppkom under istidens slut. Den östra delen av skogen är en av de mest backiga trakterna i Danmark. I gengäld är den västra delen något flackare med en stor, vacker ljusglänta.

Aktiviteter

Som golfspelare har ni kommit rätt i detta område. Roskilde Golf Klubb ligger bara ca. 10 km från stugområdet, och Holbæk Golfklubb (24 km) bjuder på en speciell upplevelse p. gr. a. sitt enastående läge direkt på halvön Kirsebærholmen. Det finns också många andra olika aktivitetsmöjligheter inom en radie av 20 km i Roskilde med omnejd. Besök t. ex. Roskilde Bowling Center, Roskilde Badet, simhallen för hela familjen, eller den 1 250 m långa Gokartbanan på Roskilde Racing Center. Om ni är intresserad av sportfiske, finns det många möjligheter för att fånga välnärda öringar i Roskilde Fjord - eller så kan ni besöka Roskilde Fiskeland (14 km) med 2 olika storlekar av sjöar, praktiskt försedda med t. ex. lekplats, toaletter, grill, båtplats, rensbord för fisk, kiosk och parkeringsplatser runt om sjöarna. Vi rekommenderar er att ta en åktur med ”Hedelands Veteranbane”, som väcker nostalgi (22 km).

Attraktioner

Roskilde, en av de äldsta städerna i Danmark, var för mer än 1 000 år sedan vikingarnas handelsplats och har sedan dess utvecklats till att bli en betydelsefull stad. Den vackra Roskilde Domkirke med de röda tegelstenarna, är bara en av de många sevärdheterna i denna stad. I domkyrkan finns gravkapell och ett intressant museum, som förmedlar Roskilde Domkirkes tusenåriga historia. Titta bl. a på de dyrbara klädedräkterna, som Christian IV:s barn begravdes i. På Vikingeskibsmuseet i Roskilde kan ni titta på skepp från vikingatiden och andra nordiska båtar (15 km). Många bronsåldersgravar i Bramsnæs området vittnar om Danmarks bebyggelse under forntiden. På nordsidan av Ådalen, Ejby Ådal, finns bautastenen Troldbykællingen, och på Bramsnæs Museum i Kirke Hyllinge kan ni få veta mer om hur människor levde i detta område - från forntiden och fram till idag (14 km).

Utflykter

I Skibby (23 km) ligger Selsø Slott med ett spännande museum och en av Danmarks förnämsta riddarsalar. Här kan ni bl. a se på det fantastiska taket med stuckatur och de 2 stora Versailles-speglarna. Även Holbæk (26 km) är värt ett besök. Här kan ni shoppa, ströva ned längs marinan och besöka Holbæk Museum, som består av 13 historiskt intressanta byggnader. I det historiska upplevelsecentret, Andelslandsbyen Nyvang nära Holbæk kan ni besöka den gamla smedjan från 1869 eller provsmaka specialiteter från småbrukets kök. Dragsholm Slott nära Hørve (50 km) är Danmarks äldsta slott. Den ursprungliga fästningen härstammar från den tidiga medelåldern och kan uppvisa ett underjordiskt fängelse och spökhistorier. Men även København (50 km) med Tivoli, Nyhavn, Strøget, de många museerna, Operahuset, Planetarium, för att blott nämna några få, är värda ett besök. Om ni gärna vill besöka en nöjespark med era barn, kan Sommerland Sjælland nära Nykøbing (60 km) rekommenderas.