Stugor i Jyllinge
Destination

Jyllinge

Jyllinge

Hyr semesterstuga i Jyllinge - Boka här

Stuga i Jyllinge, Själland, Danmark till uthyrning!

Jyllinge bjuder på härliga naturupplevelser alldeles vid den vackra Roskilde Fjorden på Sjælland.

Område

Jyllinge ligger i ett mycket naturskönt område. Den vackra fjorden, det rena havsvattnet och det barnvänliga vattendjupet, gör området idealt för hela familjen. Där är även perfekta möjligheter för sportfiskare, där fångsten ofta består av havsöring och näbbgädda. För seglare och inte minst för vindsurfare, kan en tur längs upp med fjorden rekommenderas. Här finns bra inköpsmöjligheter i inomhuscentret 'Jyllinge-Center' med bl. a snabbköp, apotek, postkontor, banker och restauranger. Den närmaste största staden är Roskilde och här hittar Ni butiker, restauranger, aktivitetsmöjligheter, gallerier och sevärdheter för hela familjen.

Strande

Stugområdet ligger bara få meter från fjorden med direkt tillgång till en barnvänlig badstrand. Längs Roskilde Fjord ligger Marbæk Strandpark, som kan rekommenderas för bad, eftersom det är sandbotten och grunt vatten där. Här kan Ni också spela beachvolley (22 km). Om Ni gärna vill bada i havet, kan Liseleje Strand rekommenderas. Den härliga, barnvänliga stranden i Liseleje, som ligger ca. 35 km från Jyllinge, är en av Danmarks bästa stränder vid Kattegatt. Stranden har Blå Flagga (garanterar rent vatten, säkerhet och goda förhållande på stränderna) fin sand, sanddyner och livräddare under sommarsäsongen. Här finns riktigt bra möjligheter för vindsurfare. Det är ca. 40 km till de bästa badstränderna vid Öresund, t. ex. kan Skodsborg Strand rekommenderas. Här kan Ni solbada i gräset eller spela fotboll. Men även den barnvänliga Lokeshøj/Frydenlund Strand är värd ett besök.

Natur

Fritidsområdet i Jyllinge består av ängar, våtmarker, fjord, näs, stränder, vikar, sjöar och åar. Det finns gångstigar i riktning mot både Frederikssund och Roskilde. En promenad i den idylliska gamla stadsdelen och i miljön omkring den gamla fiskehamnen är också en spännande upplevelse. Här finns helt enkelt chansen att uppleva en alldeles speciell stämning bland fiskare, fiskebodar, hus och fiskenät i en miljö, som har anpassat sig till fisket på Roskilde Fjord. I naturreservatet Roskilde Fjord är vattnet mycket grunt nästan överallt med vattendjup, som på vissa ställen är lägre än 6 m - och här finns ett stort antal vadare, som häckar på de ca. 30 små öarna och näsen. Upplev fjorden, t. ex från ett vikingaskepp eller från ett modernt fartyg och njut av utsikten av små öar, skogsbeklädda branter och ett rikt fågelliv (9 km). Till Danmarks största sjö, Arresø, är avståndet 23 km. Här finns bra möjligheter för att vandra och cykla längs sjön. En cykeltur runt sjön är 5 mil lång.

Aktiviteter

Det finns många olika aktivitetsmöjligheter inom en radie av 2 mil i Roskilde med omgivningar. Besök t. ex Roskilde Bowling Center, Roskilde Badet, simhallen för hela familjen, eller den 1250 m långa Gokartbanan på Roskilde Racing Center. Som golfspelare har Ni kommit till rätt plats i detta område. Roskilde Golf Klubb ligger bara ca. 2 mil från stugområdet. Asserbo Golfklubb är en av de äldsta och bästa i Danmark och ligger i ett vidunderligt naturområde vid Arrenakke Bakke. Här finns utmaningar för både nybörjare och tränade (ca. 31 km). Om Ni är intresserade av sportfiske, finns här många möjligheter för att fånga välnärda öringar i Roskilde Fjord - eller så kan Ni besöka Roskilde Fiskeland med praktiska inrättningar som lekplats, toaletter, grill, grillplats, rensbord för fisk, kiosk och parkeringsplatser (24 km). I Rågeleje (ca. 47 km) finns Heatherhill, som med sina höga skränter är en attraktiv plats för paragliders. Vindförhållandena gör även området perfekt för vindsurfing.

Attraktioner

Jyllinges vackra kyrka är historiskt intressant. Den uppfördes redan 1080-1130. Kyrkan är byggd med romanskt kor, skepp, absid och ett gotiskt torn från ca. 1400. Under sommaren uppförs Vikingaspel i Frederikssund och här finns även J.F. Willumsens Museum att se. Samlingen omfattar bl. a målningar, teckningar, grafik, keramik, skulpturer och fotografier (ca. 15 km). Vikingabyn nära Frederikssund (16 km) är en vackert belägen och välbevarad by med hus och skepp. Roskilde, en av de äldsta städerna i Danmark, var för mer än 1000 år sedan vikingarnas handelsplats och har sedan dess utvecklats till att bli en betydelsefull stad. Den vackra kyrkan, Roskilde Domkirke (17 km) med de röda tegelstenarna är bara en av de många sevärdheterna i denna stad. I domkyrkan finns gravkapell och ett intressant museum, som visar Roskilde Domkyrkas tusenåriga historia. Se bl. a på den dyrbara klädedräkten, som Christian IV:s barn begravdes i.

Utflykter

Besök Fredensborg Slott och gå med på en rundtur - kanske träffar Ni Kronprinsen och den vackra Kronprinsessan Mary (ca. 30 km). Besök även huvudstaden Köpenhamn med attraktioner som Tivoli, Planetarium, Eksperimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slott, København Zoo osv. (ca. 50 km). Louisiana i Humlebæk är ett museum för modern konst. De fantastiska museibyggnaderna och den vackra gamla parken bildar en spännande ram omkring konsten (ca. 53 km). Karen Blixen Museet på Rungstedlund har inretts med galleri, utställningar, Karen Blixens privata rum, diabilder, bibliotek och café (ca. 42 km). För barnfamiljer kan Sommerland Sjælland (ca. 50 km) bjuda på öns största vattenland, Amazonas, gokarts, karuseller och skjutbana - www.sommerlandsj.dk Bonbonland (ca. 77 km) har mer än 70 aktiviteter för hela familjen - till sjöss, på land och i luften och världens äldsta nöjespark, 'Bakken' (40 km) med nöjen, clownen Pierrot, restauranger, revyer och underhållning.