Stugor i Drösselbjerg
Destination

Drösselbjerg

Drösselbjerg

Hyr semesterstuga i Drösselbjerg - Boka här

Stuga i Drösselbjerg, Själland, Danmark till uthyrning!

Drøsselbjerg är belägen i fridfulla omgivningar ut mot Storebælt, på den Västsjälländska kusten.

Område

I ett område med forntidsminnen, minnesstenar, härlig natur, ett rikt fågelliv och Danmarks fjärde största sjö ligger Drøsselbjerg, precis ute vid Storebælt. Semesterområdet är fridfullt, och vänder sig främst till fritidsfiskare, fågel- och naturälskare. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i området, och den närmaste större staden är Slagelse, som ligger 15 km härifrån.

Strande

Den fridfulla Drøsselbjerg Strand är en stenig strand med badbrygga. Det är höga sluttningar ned till stranden. På halvön Reersø finns en fin och barnvänlig sandbadstrand.

Natur

Naturen kring Drøsselbjerg är präglad av kuststräckningar, öppna och lågt bevuxna områden. Halvön Reersø har en enastående natur med bl.a. tre våtmarker; Flasken, Skiften och Vejlen, där det lever vadarfåglar och änder. Från utsiktstornet på platsen kan ni studera fågellivet (c:a 15 km). Danmarks fjärde största sjö Tissø och den omgivande naturen är ett naturskönt, fridlyst område med många vadar- och simfåglar. Vid sjöns östsida hittar ni den lilla bokskogen 'Klinteskov', som har ett högt beläget, backigt och varierat landskap. Tissø är utsedd till et EU-fågelskyddsområde (16 km). Slagelse Lystskov är ett härligt skogsområde med bl.a. sjön 'Studentersøen'.

Aktiviteter

Det finns många bra fiskeplatser längs kusten utanför Drøsselbjerg, där vattnet är djupt. Dessutom är västsidan av halvön Reersø en plats med bra möjligheter för fritidsfiskare. Härifrån är det en fin utsikt över Storebælt, Storebæltsbron, Kalundborg och vid klart väder Fyns Hoved. Det finns också möjlighet att fiska färskvattenfisk i Tissø. Det finns flera golfbanor i närheten av Drøsselbjerg. Banorna vid Korsør Golf Klub och Sorø Golfklub är de närmaste. Den varierande naturen i området inbjuder till cykel- och vandringsturer.

Attraktioner

Minnesstenarna i Mullerup Mose visar platserna, där fynd från stenålderns jägare och fiskare ändrade Danmarks historia (3 km). Besök halvön Reersø med de halmtakstäckta, vitkalkade korsvirkesgårdarna från 1700-talet, en liten mysig fiskehamn, Reersø Museum, en enastående natur med ett rikt fågelliv samt de många konsthantverkarnas verkstäder och utställningar (13 km). Vikingaborgen Trelleborg vid Slagelse är en 1000 år gammal vikingaborg. Ett museum på platsen ställer ut fynd från utgrävningar (verktyg, vapen, dräkter och liknande) samt rekonstruktioner (15 km). Kring Bjerge finns flera gånggrifter, bl.a. Regnarshøj vid Bjerge by och Rævehøj, varifrån ni har en praktfull utsikt över Storebælt (15 km). På östsidan av Tissø hittar ni hela sju herrgårdar med vackra alléer, omgivna av fält och skogar, bl.a. de tre medeltidsgårdarna Søbygård, Kattrup och Selchausdal (c:a 17 km).

Utflykter

Besök Slagelse, som bl.a. har en gammal stadsdel vilken restaurerats i mysig stil med kullersten på gatorna. Byn kan dessutom bjuda på ett intressant museum med en gammal köpmansbutik och spännande historiska samlingar, gallerier samt bra inköpsmöjligheter och matställen (15 km). Birkegårdens Haver vid Tågerup är en vacker upplevelse och en fröjd för ögat och näsan. Upplev en engelsk, japansk och dansk trädgård samt en fålla med tama djur (24 km). Ta ev. en färjetur från Havnsø (44 km) över Sejerøbugten till ön Sejerø, som har Danmarks mildaste klimat, ett kuperat landskap, många små badstränder samt flera gravhögar och en bautasten. Bonbonland i Holme Olstrup har mer än 70 aktiviteter för hela familjen - i vattnet, på land och i luften (58 km).