Stugor i Skibby
Destination

Skibby

Skibby

Hyr semesterstuga i Skibby - Boka här

Stuga i Skibby, Själland, Danmark till uthyrning!

Skibby är en liten handelsstad mellan Roskilde Fjord och Isefjord.

Område

Området med sommarstugor ligger inte långt från det lilla samhället Skibby (13 km) på halvön Hornsherred, mer exakt i den yttersta delen, som kallas Bramsnæs. Detta område är karaktäriserat av jordbruk, små byar och några fiskebyar. Här kommer Ni också att få både natur- och badupplevelser, kultur och andra sevärdheter - inte bara i de följande större städerna Holbæk (22 km) och Roskilde (32 km), där Ni finner många restauranger, bra inköpsmöjligheter och ett kulturellt utbud. Inom en radie av 4 km kan Ni handla dagligvaror.

Strande

Det är bara några få meter till den närmaste badstranden. Ejby Strand är en stenig strand med badbrygga och ligger bara 10 km bort. Även Herslev Strand (23 km) kan rekommenderas, en barnvänlig strand med grunt vatten och grovkornig sand.

Natur

Kusten i Isefjord är mycket brant, medan kusten i Roskilde Fjord successivt övergår gräsbevuxna stränder och åkrar. Den fridlysta dalen 'Ejby Ådal' (10 km) är en djup klyfta, belägen strax norr om Ejby Havn. Dalgångens botten är terrassformad och vid åns utlopp i Isefjord, är det ängar och mossar. Ejby Ådal har en intressant flora med mer än 600 olika registrerade exemplar. Roskilde Fjord har utnämnts till viltreservat. Nästan överallt i fjorden är vattnet grunt med ett vattendjup, som är lägre än 6 m. I Roskilde Fjord finns det ett stort antal vattenfåglar, som häckar på de ca 30 små öarna och näsen runtomkring.

Aktiviteter

Holbæk Golfklubb ligger bara 18 km från samhället och är p g a sitt fantastiska läge mitt på halvön Kirsebærholmen, en ganska speciell upplevelse. Härifrån kan Ni njuta av utsikten över Holbæk Fjord. Till Roskilde Golf Klubb är det 24 km och i Roskilde finner Ni också ett bowlingcenter (31 km). Sportfiskare har goda möjligheter för fångst längs kusten - i t ex Bramsnæs Bugt, där både havsöring och svärdfisk kan fångas. Låt Er skämmas bort i det turkiska badet i Holbæk (22 km), som bl. a erbjuder ångbad, sauna och massage.

Attraktioner

På Bramsnæs Museum i Kirke Hyllinge (5 km) blir tiden från förr i världen, en upplevelse. Här kan Ni studera olika objekt, som har att göra med människornas liv i Bramsnæs - från forntiden fram till våra dagar. Om Ni verkligen vill skämma bort Era smaklökar, kan Ni äta på Restaurang Langtved Færgerkro, som är känd för sitt underbara läge, det gamla korsvirkeshuset och inte minst, för sitt goda kök (11 km). I byn Skibby (13 km ) ligger Selsø Slott, som också innehåller ett museum. I detta slott finner Ni en av Danmarks förnämsta riddarsalar. Njut bl. a av den praktfulla stuckaturen i taket och de två stora Versailles-speglarna. I Bramsnæs finns många gånggrifter/ stenåldersgravar, som berättar om Danmarks bebyggelse under forntiden. På nordsidan av dalen, Ejby Ådal, finner Ni också en bautasten (minnessten från Vikingatiden), som kallas Troldbykællingen.

Utflykter

I Holbæk (22 km) kan Ni shoppa, besöka marinan eller museet, som består av 13 historiska byggnader och som bjuder på musik och teater på gårdarna. Besök också byn Nyvang, där tider från förr blir levandegjorda. Titta in i den gamla smedjan från 1869 eller prova specialiteterna från Husmandsstedets kök. I Vikingaskeppsmuseet i Roskilde kan Ni se skepp från Vikingatiden och andra nordiska skepp (32 km). Dragsholm Slott i Hørve (44 km) är Danmarks äldsta slott. Den ursprungliga fästningen från början av medeltiden har en fängelsehåla i källaren och kan berätta många spökhistorier. Nöjesparken Sommarland Själland i Nykøbing bjuder på mer än 60 aktiviteter för hela familjen (57 km). Besök också huvudstaden København med dess kungliga glamour (62 km).