Stugor i Liseleje
Destination

Liseleje

Liseleje

Hyr semesterstuga i Liseleje - Boka här

Stuga i Liseleje, Själland, Danmark till uthyrning!

Den förtrollande badorten Liseleje ligger på Sjællands nordkust vid den sköna Hesselø Bugt.

Område

Liseleje är en semesterort som lever upp till alla förväntningar. Här hittar ni bl.a. en kilometerlång sandstrand, den attraktiva Asserbo Golfklub och Danmarks största sjö 'Arresø' - bara för att nämna några av faciliteterna. I Liseleje finns det också många mysiga butiker, inbjudande glasskaféer och flera bra restauranger. Skulle ni få lust att besöka en lite större stad så ligger Frederiksværk på ett avstånd av c:a 8 km härifrån och här finns det bra aktivitetsmöjligheter för turister.

Strande

I Liseleje hittar ni en skön, barnvänlig sandstrand med stora klitter bakom. Stranden har den Blå Flaggan och under skolloven håller en badvakt ett öga på de badande gästerna. Vid stranden finns det också fina möjligheter för surfare. Besök också badorten Tisvildeleje (8 km), där ni hittar en kilometerlång, vit och barnvänlig sandstrand som också har Blå Flagg. Stranden i Rågeleje (18 km) är en lång härlig badstrand med fin sand och få stenar. Den i lä belägna stranden har Blå Flagg och här håller också en badvakt ett öga på de badande gästerna under skolloven. Stranden ligger längs strandpromenaden och Strandvejen, och eftersom den vetter mot nordväst ligger den relativt oskyddad ut mot Kattegatt, därför råder det här fina förhållanden för vind- och kitesurfare.

Natur

Arresø (4 km) är, med sina 40 km2, Danmarks största sjö. Här finns det bra möjligheter för vandrings- och cykelturer längs sjön. En cykeltur runt sjön är 50 km lång. Det finns också möjlighet att ta en mysig segeltur på sjön. Tibirke Bakker (10 km) är ett härligt, fridlyst naturområde med ljungklädda backar. Från en utsiktsplats i området är det en härlig utsikt över Arresø, Gribskov och en bit av Roskilde fjord. Gribskov (16 km) är, med sina c:a 5 000 ha, en av Danmark största skogar. Här finns ett otal markerade vandrings- och cykelleder samt flera vackra och historiska platser. Vid Gribskov ligger också Esrum Sø, vackert omgiven av orört landskap med skogar och ängar. Här kan ni bada, segla och studera fåglar i fågelreservatet.

Aktiviteter

I Liseleje är det många arrangemang hela sommaren. Se fram emot att få uppleva drakfestivalen, marknadsdagar och midsommarfesten med fackeltåg och stort Sankt Hansbål på stranden. För fritidsfiskare finns det bra möjligheter för kustfiske längs hela Nordsjællands kust. På Nordsjælland finns det ett otal golfbanor. Asserbo Golfklub (3 km) är den äldsta och bästa i Danmark och ligger i ett härligt naturområde vid Arrenakke Bakke. Här hittar ni utmaningar för såväl nybörjare som mer övade. Vid Rågeleje (18 km) ligger Heatherhill, vars höga branter och gynnsamma vindförhållanden gör detta naturområde till en attraktiv plats för paragliders. Vindförhållandena gör också området lämpligt för vindsurfing.

Attraktioner

Besök Asserbo Slottsruin (3 km). Slottet byggdes av munkar under 1100-talet. Slottet täcktes av sand och blev först framgrävt igen av Frederik VII, 1849. Helsinge (12 km) är en aktiv och mysig handelsstad med sevärdheter, museer, gågata, fontäner, butiker och matställen. Besök den gamla fiskebyn Gilleleje med sin gamla bydel, de små fiskarhusen och den mysiga, stämningsfulla hamnen (26 km). På Rudolf Tegners Museum vid Dronningmølle är bildhuggaren Tegners skulpturer av gips och marmor utställda (30 km).

Utflykter

I Nordsjælland finns flera intressanta slott, bl.a. Kronborg Slott i Helsingør vid 'Porten' till Øresund (40 km), Frederiksborg Slott, som med sina torn och tinnar har ett nästan sagoaktigt utseende (22 km), och Fredensborg Slott, som är Dronning Margrethes sommarresidens (30 km). Karen Blixen Museet på Rungstedlund är inrättat med galleri, utställningar, Karen Blixens egna rum, diabildsavdelning, bibliotek och kafé (41 km). Louisiana i Humlebæk är ett museum för modern konst. De enastående museibyggnaderna och den vackra gamla parken skapar en spännande ram kring konsten (42 km). Besök också huvudstaden København med ett levande kulturliv, museer, musik, teatrar, gallerier, nöjen och Europas längsta gågata 'Strøget' samt attraktioner som Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slott med kronjuvelerna och København Zoo (60 km).