Stugor i Næsby Strand, Sj.
Destination

Næsby Strand, Sj.

Næsby Strand, Sj.

Hyr semesterstuga i Næsby Strand, Sj. - Boka här

Stuga i Næsby Strand, Sj., Själland, Danmark till uthyrning!

Næsby Strand - en strand med fin sand och rent vatten - är belägen i Musholm Bugt på Sjælland.

Område

Spendera semestern på Sjælland vid den milda Musholm Bugt. Både hav och affärer finns inom en radie av 300 m. Slagelse (c:a 15 km) är den närmaste större staden och har inte bara många affärer och restauranger, men också attraktiva grönområden och många intressanta museer att bjuda på. Se fram emot en semester med hela familjen vid Næsby Strand. Här hittar ni de skönaste stränderna, talrika erbjudanden för barn - även vid dåligt väder - och fantastiska naturupplevelser i det inbjudande själländska landskapet.

Strande

Næsby Strand är en barnvänlig sandstrand med enstaka stenar och rent vatten. Kongsmark Strand (c:a 4 km) är synnerligen lämplig för vindsurfing och vandringsturer, och tidigt på morgonen kan ni hitta bärnsten här i strandkanten. Stillinge Strand (c:a 8 km) är en bred barnvänlig strand med fin sand. Stranden, som också har den Blå Flaggan, lämpar sig för rullstolsburna. Här hittar ni en minigolfbana, och vindsurfare har också möjlighet att utöva sin sport här. Missa inte den härliga solnedgången från stranden.

Natur

Slagelse Lystskov är ett härligt skogsområde med bl.a. sjön 'Studentersøen' (19 km). Halvön Reersø har en enastående natur med bl.a. tre våtmarker; 'Flasken', 'Skiften' och 'Vejlen', där det lever vadarfåglar och änder. Från utsiktstornet på platsen kan ni studera fågellivet (24 km). Danmarks fjärde största sjö Tissø och den omgivande naturen är ett naturskönt, fridlyst område med många vadar- och simfåglar. Vid sjöns östsida hittar ni den lilla bokskogen 'Klinteskov', som har ett högt beläget, backigt och varierat landskap. Tissø är utsedd till ett EU-fågelskyddsområde (25 km).

Aktiviteter

Det finns bra fiskemöjligheter längs kusten i Musholm Bugt, och därutöver kan ni också fiska i färskvattensjön Tissø. För golfspelare finns det möjlighet att prova banan hos Korsør Golf Klub (11 km). Skulle vädret en dag inte vara så bra, så hittar ni en simhall i Slagelse (c:a 15 km) med bl.a. vatten rutschbana, bastu och restaurang.

Attraktioner

Vikingaborgen Trelleborg är en 1000 år gammal vikingaborg. Ett museum ställer ut fynd från utgrävningar (verktyg, vapen, dräkter och liknande) samt rekonstruktioner (6 km). Minnesstenarna i Mullerup Mose visar platserna, där fynd från stenålderns jägare och fiskare ändrade Danmarks historia (14 km). Besök Slagelse, som har en gammal stadsdel vilken restaurerats med kullersten på gatorna. Byn har dessutom flera intressanta museer, spännande historiska samlingar, gallerier samt bra inköpsmöjligheter och matställen (15 km). I Slagelse kan ni t ex besöka det gamla lantbageriet och den fredade kvarnen (Skovsgård Mølle och Bageri Museum) eller Gerlev Legepark, som är en lekplats för hela familjen där ni kan prova gamla spel och sporter från hela Europa.

Utflykter

Besök halvön Reersø (24 km) med de halmtakstäckta, vitkalkade korsvirkeshusen från 1700-talet, en liten mysig fiskehamn, Reersø Museum, en enastående natur med ett rikt fågelliv samt de många konsthantverkarnas verkstäder och utställningar. Kring byn Bjerge finns flera gånggrifter, bl.a. Regnarshøj vid Bjerge by och Rævehøj, varifrån ni har en praktfull utsikt över Storebælt (26 km). På östsidan av Tissø finns hela sju herrgårdar med vackra alléer, omgivna av fält och skogar (30 km). Birkegårdens Haver vid Tågerup är en fröjd för ögat. Upplev en engelsk, japansk och dansk trädgård samt en fålla med tama djur (47 km). Bonbonland i Holme Olstrup har mer än 70 aktiviteter för hela familjen - i vattnet, på land och i luften (55 km).