Stugor i Kongsmark Strand
Destination

Kongsmark Strand

Kongsmark Strand

Hyr semesterstuga i Kongsmark Strand - Boka här

Stuga i Kongsmark Strand, Själland, Danmark till uthyrning!

I det mysiga och lugna semesterområdet Kongsmark Strand är ni omgivna av natur och strand, och ni är samtidigt nära Västsjællands sevärdheter.

Område

Kongsmark Strand är belägen mitt i Musholmbugten på den Västsjælländska kusten. Det är fin utsikt över Storebælt och Storebæltsbron härifrån. Området kan bl.a. bjuda på flera forntidsminnen, minnesstenar, ett rikt fågelliv och sevärdheter för hela familjen. Nära Kongsmark Strand hittar ni butiker, matställen, minigolf och glasskiosker. Den närmaste större staden är Slagelse, som ligger 12 km härifrån.

Strande

Kongsmark Strand är en sandstrand med enstaka stenar. Förutom bad, är stranden också lämplig för vindsurfing och vandringsturer. Det är också möjligt att hitta bärnsten i strandkanten tidigt om morgonen. Missa inte den vackra solnedgången härifrån.

Natur

Bakom stranden i Kongsmark är det planteringar och grönområden. Halvön Reersø har en enastående natur med bl.a. tre våtmarker: Flasken, Skiften och Vejlen, där det lever vadarfåglar och änder. Från utsiktstornet på platsen kan ni studera fågellivet (23 km). Danmarks fjärde största sjö Tissø och den omgivande naturen är ett naturskönt, fridlyst område med många vadar- och simfåglar. Vid sjöns östsida hittar ni den lilla bokskogen 'Klinteskov', som har ett högt beläget, backigt och varierat landskap. Tissø är utsatt som EU-fågelskyddsområde (29 km). Slagelse Lystskov är ett härligt skogsområde med bl.a. sjön 'Studentersøen'.

Aktiviteter

Det finns fina fiskemöjligheter längs kusten utanför Kongsmark. Det är också möjligt att fiska färskvattenfisk i Tissø. För golfspelare finns det möjlighet att prova banan hos Korsør Golf Klub (17 km). Såväl stranden som den härliga naturen inbjuder till vandringsturer.

Attraktioner

Vikingaborgen Trelleborg vid Slagelse är en 1000 år gammal vikingaborg. Ett museum på platsen ställer ut fynd från utgrävningar (verktyg, vapen, dräkter och liknande) samt rekonstruktioner (8 km). Minnesstenarna i Mullerup Mose visar platserna, där fynd från stenålderns jägare och fiskare ändrade Danmarks historia (9 km). Besök Slagelse, som bl.a. har en gammal stadsdel vilken restaurerats i mysig stil med kullersten på gatorna. Byn kan dessutom bjuda på ett intressant museum med en gammal köpmansbutik och spännande historiska samlingar, gallerier samt bra inköpsmöjligheter och matställen (12 km).

Utflykter

Kring Bjerge finns flera gånggrifter, bl.a. Regnarshøj vid Bjerge by och Rævehøj, varifrån ni har en praktfull utsikt över Storebælt (21 km). Besök halvön Reersø med de halmtakstäckta, vitkalkade korsvirkesgårdarna från 1700-talet, en liten mysig fiskehamn, Reersø Museum, en enastående natur med ett rikt fågelliv samt de många konsthantverkarnas verkstäder och utställningar (23 km). På östsidan av Tissø hittar ni hela sju herrgårdar med vackra alléer, omgivna av fält och skogar, bl.a. de tre medeltidsgårdarna Søbygård, Kattrup och Selchausdal (c:a 29 km). Birkegårdens Haver vid Tågerup är en vacker upplevelse och en fröjd för ögat och näsan. Upplev en engelsk, japansk och dansk trädgård samt en fålla med tama djur (30 km). Bonbonland i Holme Olstrup har mer än 70 aktiviteter för hela familjen ¿ i vattnet, på land och i luften (58 km).