Stugor i Omø
Destination

Omø

Omø

Hyr semesterstuga på Omø - Boka här

Stuga på Omø, Själland, Danmark till uthyrning!

Upplev den sanna ö-känslan på den lilla, mysiga ön Omø i Smålandshavet.

Område

Omø är beläget i Smålandsfarvatten mellan Själland och Fyn/Langeland, ca 50 minuters båtfärd från färjeläget Stigsnæs på Västsjälland. Omø är en 4,5 km2 stor ö, har 12 km fina kuster och knappt 200 bofasta invånare. Den lilla ön, som är överväldigande charmig, med lugn och ro, har 2 städer. Vid färjeläget ligger Omø Kirkehavn. Här finns en intakt småstadskänsla med välbevarade, äldre hus, en aktiv fiskehamn, en småbåtshamn, en lekplats, en grillbar och en barnvänlig badstrand. Mitt på ön ligger Omø By - en mycket välbevarad by med korsvirkeshus, trädgårdar, en liten damm, en livsmedelsbutik och ett café. Tillbringa er semester på en liten, naturskön ö, där ni blir bortförda till en annan tid. Här kan ni bada, koppla av och njuta av naturen och den otroliga tystnaden.

Strande

Vid småbåtshamnen finns det en barnvänlig sandstrand med beachvolleyplan. Och hela vägen längs Draget finns det flera bra badstränder. Från både hamnen och stränderna, kan ni njuta av en vacker solnedgång i alla möjliga färger.

Natur

Omø har ett speciellt klimat, och på grund av sitt läge, har ön den minsta nederbörden och den högsta sommartemperaturen i Danmark. Naturen på Omø är grön, orörd och mångsidig med kuststräckor, åkermarker, ängar, kärr och sjön Omø. Ön är mycket platt, men har ändå en 24 meter hög punkt - Skovbanken, varifrån ni kan njuta av utsikten över hamnen, byn, sjön, kärret och fyren. I klart väder kan ni se ända bort till ön Fyn, Stora Bältbron och skärgården norr om Lolland. Omø sjön är omgiven av en blommande ängsmark med ett varierat fågelliv och vid Skovklinten häckar backsvalan i sina karaktäristiska bohålor i klippan. På Omø kan ni njuta av ljudet från vågornas brus och en helt klar stjärnhimmel, som inte störs av gatubelysning.

Aktiviteter

När ni har semester på Omø kan ni njuta av att se på de vackra, gamla husen och följa livet i hamnen . Se när färjan samt fiskebåtar och segelbåtar lägger till i hamnen. Och kanske har ni tur att kunna köpa färsk fisk direkt från fiskarna. Ni kan bada längs Dragets stränder, fiska längs alla öns kuster samt promenera eller ta en cykeltur. Runt Omø sjön kan ni se på det myllrande fågellivet. Omø är ett idealiskt resmål om ni vill ha lugn och ro - här kan ni ladda om inför vardagen.

Attraktioner

Besök Fiskarnas Hus, en gammal skeppskrog med livbojar och lyktor, vid färjeläget . Här kan ni ofta köpa färsk fisk. 1997 hade Omø besök av den kubanska konstnären William Perez, som tillsammans med öns fiskare skapade ett torn av bottengarnspålar. Tornet heter Monomenta a la Unidad (monument till samförståndet) och ligger vid hamnen. Nära hamnen ligger ett gammalt tjärkar, som tidigare användes av fiskare för att tjära garn i. Och vid Omø By kan ni se på en träskulptur, som är en modell av en före detta bonde i stan. I Kulturhuset Loen kan ni se konstutställningar och delta i andra kulturella evenemang. Besök även Omø kyrka, som är en av Danmarks minsta kyrkor. I Historien Hus kan ni få en inblick i öns historia . I huset finns ett rum tillägnat husets förre ägare med bilder från en svunnen tid. Den 22 meter höga fyren på Omø, är en gul vinkelfyr från 1893 och ligger på öns västligaste spets.

Utflykter

Nära Slagelse på Själlands fastland kan ni besöka den 1000 år gamla vikingaborgen Trelleborg . Här kan ni se på resterna av en stor ringborg . På Trelleborgs museum kan ni se rekonstruktioner, modeller och utställningar av arkeologiska fynd från utgrävningar, till exempel verktyg, vapen och dräkter. Barnen kommer att älska ett besök i nöjesparken BonBon -Land och Fantasy World i Holme-Olstrup på Sydsjälland . BonBon -Land har mer än 70 utomhus aktiviteter för hela familjen, och Fantasy World bjuder på 10 000 m2 upplevelser och mekaniska figurer från hela världen.