Stugor i Roneklint
Destination

Roneklint

Roneklint

Hyr semesterstuga i Roneklint - Boka här

Stuga i Roneklint, Själland, Danmark till uthyrning!

Roneklint ligger i Fakse Bugt mellan de imponerande sluttningarna Stevns Klint och Møns Klint.

Område

Bara några få hundra meter från den vackra Præstø Fjord ligger sommarstugeområdet i en fridfull natur, som inbjuder till många aktiviteter, som t ex. cykel- eller båtturer. Endast få kilometer härifrån visar naturen upp sig från en helt annan, vild sida. Gör ett besök till Møns Klint (45 km i sydöstlig riktning) och Stevns Klint (56 km i nordöstlig riktning) och Ni kommer att bli helt förtjust i den vackra utsikten. Från sommarstugeområdet har Ni trots det lugna läget, inte långt till affärer och dagligvaror kan inhandlas inom en radie av 6 km. Den närmaste större staden med många affärer och sevärdheter är Vordingborg (25 km).

Strande

Sommarstugeområdet ligger bara några få hundra meter från en bra badstrand och också på halvön Feddet finner Ni en bra, bred och vit sandstrand med små sandbankar och härligt badvatten (26 km).

Natur

Præstø Fjord är rik på vattenfåglar och här kan Ni titta på olika sim- och dykänder. Feddet, en 5 km lång halvö, som sträcker sig genom Præstø Fjord, har en mycket omväxlande natur. Det fridlysta området med hedar och med sanddyner och gräsbevuxna stränder har dessutom ett rikt fågelliv, som kan studeras från ett observationstorn. Både Præstø Fjord, den lilla ön Maderne och Feddet är skyddade fågelreservat. Møns Klint (45 km) är en riktig publikmagnet. De olika lagren av krita, lera och grus gör, att skränten ständigt är i rörelse. Stevns Klint (56 km) är med sina kritvita kritaklinter mer än 40 m hög. Upplev det uppseendeväckande klippblocket från de många utsiktsplatserna. Flagbanken är den mest spektakulära platsen vid Stevns Klint.

Aktiviteter

Ni kan t ex. fiska i Præstø Fjord, på Feddet eller i Vesterled Put & Take sjö (15 km). Hyr en kajak i Roneklint Kajakcenter och ta en utflykt på egen hand från Roneklint strand. Både ridturer och vandring arrangeras på den fridlysta halvön Feddet (26 km). Rønnede Golfklubb (31 km) kan erbjuda en spännande 18-håls golfbana i vacker natur. Det finns också en segelflygklubb i Rønnede.

Attraktioner

Besök fyren i Roneklint, som byggdes 1894. Præstø (14 km) är en charmerande, gammal handelsstad, belägen vid Præstø Fjord. Här finner Ni många affärer, bra restauranger och trevliga caféer. Titta in i krukmakeriet Rødeled och upplev hur man i verkstaden, med dess historiska atmosfär, tillverkar en vacker skål eller ett krus av en klump lera. Besök också den vacker belägna handelsstaden Vordingborg (25 km) med dess många sevärdheter och fritidserbjudanden. Stadens varumärke är Gåsetårnet, som hör till en av Danmarks största slottsruiner, med anor från medeltiden. Tornet är ett av de bäst bevarade medeltidstornen i Norden. Det Geologiske Museum i Fakse (30 km) ställer ut mer än 500 olika fossiler. Fakse Kalkbrud är 45 m djupt och här kan Ni finna fossiler från t ex. hajar och krokodiler, som levde här för flera miljoner år sedan.

Utflykter

Ta en tur på Præstø Fjord med båten Fjordkaperen, som seglar från Præstø till Fed Havn på Feddet. BonBonland i Holme Olstrup (41 km) bjuder på mer än 70 aktiviteter för hela familjen, bl. a rutschbanan 'Vildsvinet', forsränning, karuseller, cirkus, barnteater, sjörövarsjö och mycket mera. Gisselfeld Slottspark är en av Nordeuropas vackraste trädgårdar med många botaniska rariteter. Det är offentligt tillträde till parken, som ser ut som en engelsk trädgård (42 km). I Knuthenborg Safaripark i Bandholm på Lolland (84 km) lever de vilda djuren i en 'naturlig' omgivning - precis runt omkring Er bil. Besök också huvudstaden København med attraktioner som Tivoli, Planetarium, Eksperimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slott med kronjuvelerna, København Zoo och mycket, mycket mera (100 km).