Stugor i Tureby, Köge
Destination

Tureby, Köge

Tureby, Köge

Hyr semesterstuga i Tureby, Köge - Boka här

Stuga i Tureby, Köge, Själland, Danmark till uthyrning!

Här kan ni ha semester i lugna, rekreativa och mysiga omgivningar, och samtidigt vara nära Sjællands många sevärdheter.

Område

Tureby är belägen på den östra delen av Sjælland, c:a 12 km sydväst om Køge. Den lilla byn är omgiven av nyplanterad skog, fält, en sjö med eldplats samt herrgården Turebyholm. Det är c:a 15 km till kusten och den fina badstranden vid Strøby Egede. Området kring Tureby vänder sig i första hand till naturälskare, som söker efter lugn och ro, och frisk luft, samt personer med intresse för historiska sevärdheter. Längs de slingrande vägarna i området kan ni bl.a. uppleva kuperad natur, ådalar, små idylliska byar, medeltidskyrkor, den enastående Stevns Klint och den gamla bronsåldershögen Lammehøj i byn Varpelev. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i området, och 12 km härifrån bjuder Køge på bra inköpsmöjligheter, matställen, aktivitetsmöjligheter och sevärdheter.

Strande

Det finns ingen badstrand i omedelbar närhet av Tureby, men ni hittar en fin sandstrand med fint vatten hela vägen mellan Strøby Egede (15 km) och Køge (12 km). Stranden vid Strøby Ladeplads (18 km) är också en bra sandstrand med härligt vatten. Det är sten vid strandkanten, men en brygga ger möjlighet att komma över stenarna och ut till sandbottnen.

Natur

Tureby är omgiven av en nyplanterad skog, lantbruksarealer och ådalen Tryggevælde Ådal med ängsområden och forntidsminnen. I ådalen kan ni under sommaren se sällsynta växter, häckande vadarfåglar och betande kor. Bakom Strøby Egede ligger den lilla mysiga skogen Pram-Skov, Vallø Slott och dess stora skogsområden, och de natursköna skogarna inbjuder till cykel- och vandringsturer. Lite söder om Strøby Egede, ute vid kusten, ligger Gjorslev Bøgeskov, som är en omväxlande gammal bokskog med bl.a. 55 gravhögar och en mängd fina vandringsstigar. C:a 10 km söder om området börjar den 15 km långa Stevns Klint, som med sina vita kritklinter reser sig mer än 40 meter upp från kusten. Upplev den märkliga klinten från utsiktsplatserna eller från kusten vid Højerum, Boesdal Kalkbrott eller Holtug Kritbrott.

Aktiviteter

För golfspelare finns det fina möjligheter i området. I Køge Golfklub, 10 km norrut, kan ni spela på den härliga 18-hålsbanan med träd och sjöar. Rønnede Golfklub, 21 km söderut, bjuder på en vacker och spännande golfbana med 18 utmanande hål. Det finns bra fiskemöjligheter längs kusten, på havet eller i Tryggevælde Å, som flyter förbi bakom Strøby Egede och mynnar ut alldeles norr om byn. Den lugna och mycket natursköna naturen med bl.a. Stevns Klint inbjuder till cykel-, vandrings och ridturer.

Attraktioner

Den vackra, restaurerade herrgården Turebyholm hör under godset Bregentved, och har en ovanligt välbevarad huvudbyggnad i rokokostil. Herrgården är omgiven av fält, alléer och häckar. Besök Køge, som bl.a. kan bjuda på en mysig, gammal stadsdel med vackra hus från 1600-talet, en stämningsfull småbåtshamn, museerna Køge Skitsesamling, Køge Museum och Køge Legetøjs Museum, en fin kyrka, gågata, torgdagar och bra matställen (12 km). Det majestätiska Vallø Slott är en renässansbyggnad från 1580-talet med två fina torn. Slottet är omgivet av en vacker herrgårdsträdgård som är omgärdad av vidsträckta skogar och öppna fält. Allmänheten har tillträde till parken och gårdsplatsen (15 km).

Utflykter

I Magleby hittar ni en jättestor gånggrift från bronsåldern (23 km). Bonbonland i Holme Olstrup har mer än 60 nöjen för hela familjen ¿ i vattnet, på land och i luften. Prova t ex 'Hundprutt-rutschbanan', 'Vattenråttan', 'Den Galna Sköldpaddan', 'Bäverrafting', 'Tarzan-stigen' eller några av de andra, spännande aktiviteterna (29 km). Missa inte Stevns största sevärdhet; den 15 km långa och upp till 41 meter höga kritklinten Stevns Klint. 'Flagbanken' är klintens mest dramatiska punkt med en enastående utsikt, och den ligger vid Stevns Natur Center. Dessutom är den gamla kyrkan vid Højerup, som ligger ända ute vid klinten, värd ett besök (c:a 30 km). Huvudstaden København bjuder på ett levande kulturliv, museer, musik, teatrar, gallerier, nöjen och Europas längsta gågata 'Strøget' samt attraktioner som Tivoli, Planetarium, Eksperimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slott med kronjuvelerna, København Zoo och mycket mer (57 km).