Stugor i Fakse Ladeplads
Destination

Fakse Ladeplads

Fakse Ladeplads

Hyr semesterstuga i Fakse Ladeplads - Boka här

Stuga i Fakse Ladeplads, Själland, Danmark till uthyrning!

Det kända gamla semesterområdet, Faxe Ladeplads, är fortfarande populärt pga. sin fina strand, den härliga naturen och de vackra skogarna.

Område

På Sydsjællands östkust, alldeles söder om Stevns, ligger den familjevänliga badorten Faxe Ladeplads. Här hittar ni en härlig strand, en mysig, kombinerad småbåts- och fiskehamn, bra inköpsmöjligheter och flera matställen. Området är mycket naturskönt och skogrikt. Det är inte långt till spännande sevärdheter för hela familjen, och det är dessutom järnvägsförbindelse härifrån direkt till København. Fakse ligger 6 km från kusten och här kan ni bl.a. besöka ortens berömda bryggeri. Närmaste större stad är Næstved, som ligger 32 km från Faxe Ladeplads.

Strande

Söder om småbåtshamnen ligger en lång, skön och barnvänlig badstrand. Norr om hamnen ligger en annan härlig badstrand och speciellt området kring 'Flagstangen' är mycket populärt. På båda stränderna finns det stora möjligheter att hitta bärnsten. 5 km norrut ligger ytterligare en härlig badstrand, Vemmetofte Strand, som är en barnvänlig sandstrand med grunt vatten och badbrygga. På Feddet hittar ni en skön, bred och vit sandstrand med små klitter och härligt vatten (7 km).

Natur

Vemmetofte Skovene sträcker sig från öster om Fakse Ladeplads och längs Faxe Bugt. Skogarna består av bok, ek och gran; åarna Vivede Mølleå och Kildeåen samt strandängar med ett rikt fågelliv. Längre norrut ligger skogen Strandgård Dyrehave med flera forntidshögar och många gamla ekar. I Leestrup Skov mellan Faxe och Rønnede, hittar ni den kända eken 'Kludeegen', som sägs ha en helande inverkan. Feddet är en 5 km lång halvö med en mycket omväxlande natur. Det fridlysta hedområdet med klitter och strandängar har dessutom ett rikt fågelliv, som kan studeras från ett fågeltorn (7 km). C:a 25 km norr om området ligger den 15 km långa Stevns Klint, som med sina kritvita kritklinter reser sig mer än 40 meter upp från kusten. Upplev den märkvärdiga klinten från utsiktsplatserna eller från kusten vid Højerum, Boesdal Kalkbrud eller Holtug Kridtbrud. Från Rødvig till Boesdal kan ni vandra längs stranden. Vid Holtug Kridtbrud finns en rad sällsynta växter.

Aktiviteter

I Faxe Ladeplads har ni möjlighet att bowla på ortens bowlinghall. Ni kan dessutom hyra cyklar i byn. I Faxe finns det möjlighet att få vara med på en rundvisning på det kända Faxe Bryggeriet. Turen avslutas med smakprov (6 km). Längs hela Faxebugt-kusten finns det bra fiskemöjligheter, kusten utanför skogen Strandgård Dyrehave är t ex en riktigt bra plats. Det arrangeras rid- och vandringsturer på den fridlysta halvön Feddet. Rønnede Golfklub kan erbjuda en naturskön och spännande 18-håls golfbana. Det finns också en segelflygklubb vid Rønnede (13 km).

Attraktioner

Både Blåbæk vatten- och väderkvarn ligger välbevarade och naturskönt bara 4 km bakom Fakse Ladeplads. Vattenkvarnen är, som en av få i Danmark, fortfarande i full drift. Det präktiga Vemmetofte Kloster är inte öppet för allmänheten, men klosterkyrkan kan besökas (5 km). Østsjællands Museum Faxe ställer ut mer än 500 olika arter av fossiler. I Faxe Kalkbrud, som är 45 meter djupt kan ni själva hitta fossiler från t ex hajar och krokodiler som levde här för miljoner år sedan. Området är generellt rikt på gravhögar och stendösar som finns bl. a. i Faxe och i Strandegårds Dyrehave. Missa inte Stevns största sevärdhet: den 15 kilometer långa och upp till 41 meter höga kritklinten Stevns Klint. 'Flagbanken' är klintens mest dramatiska plats med en enastående utsikt, den ligger vid Stevns Natur Center. Därutöver är den gamla kyrkan vid Højerup, som ligger ända ute vid klinten, värd ett besök.

Utflykter

Bonbonland i Holme-Olstrup har mer än 70 aktiviteter för hela familjen; bl.a. Danmarks vildaste bergochdalbana 'Vildsvinet', raftingbana, karuseller, cirkus, barnteater, sjörövarsjö och mycket mer (24 km). Gisselfeld Slottspark är en av Nordeuropas vackraste trädgårdar med många botaniska rariteter. Parken, som framstår som en engelsk trädgård, är öppen för allmänheten (25 km). Sagolandet Fantasy World vid Ringsted är en värld av äventyr och magi. Ett fascinerande och mekaniskt fantasiland med bl.a. troll, tomtar och färggranna djur (62 km). Huvudstaden København med ett levande kulturliv, museer, musik, teatrar, gallerier, nöjen och Europas längsta gågata 'Strøget' samt attraktioner som Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slott med kronjuvelerna, København Zoo och mycket mer ligger 66 km från Faxe Ladeplads.