Stugor i Reersö
Destination

Reersö

Reersö

Hyr semesterstuga i Reersö - Boka här

Stuga i Reersö, Själland, Danmark till uthyrning!

Reersø är en trevlig och lugn semesterort som är omgiven av vacker natur, på Själlands västkust.

Område

Byn Reersø på halvön med samma namn, har en idyllisk miljö, bestående av gamla gårdar med halmtak, som ligger nära inpå varandra och som heller inte har förändrats sedan 1700-talet. Njut av den lugna stämningen i den lilla hamnen och av den vackra naturen, som inbjuder till långa promenader. Sommarstugeområdet ligger ca 9 km från den lilla turiststaden Gørlev och 26 km från den något större staden Kalundborg. I båda städerna finns det många inköpsmöjligheter, men dagligvaror kan Ni också köpa inom en radie av 4 km. Danmarks 4:e största sjö Tissø, hittar Ni på 23 km avstånd därifrån.

Strande

Mullerup Strand (5 km) är en härlig sandstrand med 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten). På nordsidan av halvön Reersø, finner Ni, i en liten bukt, Reersø Nordstrand, en särskilt bra badstrand med fin, vit sand. Här finns också en beachvolleybana (ca 6 km). Stranden i Bjerge (13 km) är uppdelad på Bjerge Sydstrand och Bjerge Nordstrand. Bägge två har en fin sandstrand med klart vatten och 'Blå Flagga'. Speciellt är det Bjerge Sydstrand som är mycket barnvänlig, eftersom det här inte är så mycket strömmar i vattnet och det bara gradvis blir djupare. Vid ebb bildas det små sandbanker, som nästan når ända upp till stranden. I den södra delen, på Bjerge Sydstrand, finner Ni en beachvolleybana och en lekplats. Förutom att kunna bada, spela beachvolley, vandra eller utöva andra strandaktiviteter finns det här också bra möjligheter för att surfa, segla och fiska.

Natur

Sommarstugeområdet är omgivet av skogar och fridlyst mark, och kusten känne-tecknas av branter, strand och gräsbevuxna stränder. Halvön Reersø har en ganska speciell natur. Det bästa intrycket får Ni på en rundtur på ön, där Ni kan avverka 9 km. I den östra delen är det tre områden med våtmarker, Flasken, Skiften och Vejlen, där Ni finner ett rikt fågelliv och en spännande flora. Utnyttja utsiktstornet till att titta på fåglarna. I den västra delen är det höga branter och en stenig strand. Härifrån kan Ni njuta av den fantastiska utsikten över Stora Bält. Halvön Reersø är också känd för sina svanslösa katter, som annars är sällsynta i Europa. Sjön Tissø (23 km) är med en yta på 13 km2, Danmarks 4:e största. I västlig riktning karaktäriseras naturen av åkrar och ett slätt moränlandskap och öster ut av ett högt liggande, kulligt och varierande landskap.

Aktiviteter

Den västra delen av halvön Reersø lämpar sig särskilt väl för fiske, men även i ån 'Halleby Å' och i kanalen 'Sukkerkanalen' är det bra möjligheter för fiske. Båda rinner ut från sjön Tissø och in mot stranden i Bjerge. Dessutom finns det många bra fiskeplatser längs kusten, bl. a är skränten 'Bjerge Klint' en vacker plats, särskilt vid lågvatten. I sjön Tissø kan Ni fånga sötvattensfisk. I närheten av Bjerge finns det flera golfbanor. De närmaste är golfklubbarna i Korsør (30 km), Kalundborg (33 km) och Sorø (42 km). Området med den långa, fina stranden inbjuder till olika former av aktiviteter på stranden och i vattnet.

Attraktioner

Det mångsidiga lantbruksmuseet Fløjgården, innehåller bl. a en stor, privat samling av jordbruksmaskiner från tiden mellan 1850-1950, totalt ca 2000 olika föremål. Gårdens starka, belgiska draghästar användes vid speciella tillfällen som arbetshästar, förspända gamla vagnar och redskap (2 km). På halvön Reersø ligger det intressanta, lilla Reersø Museum - en undantagsbostad från 1700-talet (5 km). Minnesstenarna i Mullerup Mose, visar på platser, där fynd har gjorts, som visar hur stenålderns jägare och fiskare förändrade Danmarks historia (7 km). Runt omkring byn Bjerge (ca 13 km) finns flera gånggrifter/ stenåldersgravar, bl. a Regnarshøj i Bjerge och Rævehøj, varifrån Ni har en fantastisk utsikt över Stora Bält. På östra sidan av Tissø finner Ni hela 7 herrgårdar med vackra alléer, omgivna av åkrar och skogar, bl. a de tre medeltida gårdarna Søbygård, Kattrup och Selchaudal (14 km).

Utflykter

Besök den levande handelsstaden Kalundborg med dess intressanta hamnmiljö, och den fantastiska gamla stadsdelen, med ursprung från medeltiden, med trånga gränder och välbevarade korsvirkeshus, Danmarks enda femspiriga kyrka, många utställningar, den fascinerande stadskärnan och Kalundborgs Museum (26 km). Birkegårdens Haver i Tågerup är en fröjd för ögat. Upplev en engelsk, japansk och dansk trädgård samt en inhägnad med tama djur (28 km). Ta t ex en tur med färjan från Havnsø (43 km) till ön Sejerø, som har Danmarks mildaste klimat, ett böljande landskap, många små badstränder samt flera stenåldersgravar och en bautasten. I Odsherreds Zoo Dyrepark i Asnæs kan Ni få en spännande upplevelse bland 600 djur fördelade mellan 100 olika arter (55 km) och Asnæs kan bjuda på mer än 60 aktiviteter för hela familjen, liksom Ni också här kan finna Själlands största vattenland (71 km).