Stugor i Stillinge Strand
Destination

Stillinge Strand

Stillinge Strand

Hyr semesterstuga i Stillinge Strand - Boka här

Stuga i Stillinge Strand, Själland, Danmark till uthyrning!

Stillinge Strand är en populär semesterort med en härlig strand - nära intill Västsjällands sevärdheter.

Område

Stillinge Strand ligger i Musholms Bugt på Västsjällands kust, i ett område, som råder över flera forntidsfynd, minnesstenar, ett rikt fågelliv och sevärdheter för hela familjen. I närheten av semesterorten hittar Ni butiker, restauranger, minigolf och glasskiosker. Den närmaste, största staden är Slagelse, som ligger 13 km från Stillinge Strand.

Strande

Stillinge Strand är en bred, barnvänlig strand med finkornig sand. Stranden har den 'Blå Flaggan' (av myndigheterna godkänt badvatten), är lämplig för rullstolsbundna och har dessutom en minigolfbana. Vindsurfare hittar också goda förutsättningar här. Kongsmark Strand är en sandstrand med enstaka stenar. Stranden är också speciellt lämplig för vindsurfing och promenader och tidigt på morgonen, kan Ni här, med lite tur, hitta bärnsten vid strandkanten. Gå inte miste om den härliga solnedgången från stranden.

Natur

Slagelse Lystskov (13 km) är ett underbart skogsområde med bl. a sjön 'Studentersøen'. Halvön Reersø har en enastående natur med bl. a tre våtmarksområden; Flasken, Skiften och Vejlen, där vattenfåglar och änder lever. Från utsiktstornet på platsen kan Ni studera fågellivet (ca 17 km). Danmarks 4:e största sjö Tissø (ca 17 km) och den omgivande naturen är ett fridlyst område med många vadar- och vattenfåglar. På sjöns östsida finner Ni den lilla bokskogen 'Klinteskov', som har ett högt beläget, böljande och varierande landskap. Tissø är av EU utnämnt som ett fågelreservat.

Aktiviteter

Längs kusten finns det goda möjligheter för fiske och Ni kan också fiska i sötvattensjön Tissø. Golfspelare kan utöva sin sport på banorna på Korsør Golfklubb (18 km). Såväl stranden som den härliga naturen inbjuder till långa promenader.

Attraktioner

Minnesstenarna i Mullerup Mose, visar på platser, där fynd har gjorts, som visar hur stenålderns jägare och fiskare förändrade Danmarks historia (7 km). Vikingaborgen Trelleborg i Slagelse är en 1000 år gammal vikingaborg. Ett museum ställer ut fynd från utgrävningarna (verktyg, vapen, dräkter och likn.) samt olika rekonstruktioner (11 km). Besök staden Slagelse, i den gamla stadsdelen, som har restaurerats med kullerstenar på gatorna. Staden har dessutom ett intressant museum med en köpmansgård, spännande historiska samlingar, gallerier och bra inköpsmöjligheter och restauranger (13 km).

Utflykter

Besök halvön Reersø med dess vitkalkade korsvirkeshus med halmtak från 1700-talet, en liten, trevlig fiskhamn, Reersø Museum, en enastående natur med ett rikt fågelliv samt de många konsthantverkarnas verkstäder och deras utställningar (17 km). På östra sidan av Tissø finns hela 7 herrgårdar med vackra alléer, omgivna av åkermarker och skogar (17 km). Runt omkring byn Bjerge finns flera gånggrifter, bl. a Regnarshøj i Bjerge och Rævehøj, varifrån Ni har en fantastisk utsikt över Stora Bält (18 km). Birkegårdens Haver i Tågerup är en fröjd för ögat. Upplev en engelsk, japansk och dansk trädgård samt en inhägnad med tama djur (31 km). BonBonland i Holme Olstrup har mer än 70 aktiviteter för hela familjen - ute i vattnet, uppe på land och uppe i luften (54 km).