Stugor i Bjerge
Destination

Bjerge

Bjerge

Hyr semesterstuga i Bjerge - Boka här

Stuga i Bjerge, Själland, Danmark till uthyrning!

Bjerge är en lugn, naturskön och familjevänlig semesterort på den västsjälländska kusten.

Område

Bjerge Strand ligger c:a 6 km norr om Gørlev och c:a 12 km söder om Kalundborg på Vestsjælland. Sju kilometer in i landet bakom Bjerge ligger Danmarks fjärde största sjö Tissø. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror samt restaurang i Bjerge, som ligger c:a 1,5 km in i landet bakom kusten och sommarstugeområdet.

Strande

Bjerge Strand är uppdelad i Bjerge Sydstrand och Bjerge Nordstrand. Gemensamt för båda är, att de har härlig sandstrand med klart vatten och Blå Flagg. Speciellt Bjerge Sydstrand är mycket barnvänlig, eftersom det inte finns underströmmar här och då sandbottnen bara har en lätt sluttning. Vid ebb uppstår små sandöar alldeles inne vid strandkanten. I den södra änden av Bjerge Sydstrand finns en beachvolleybana och en lekplats. Här finns förutom bad, beachvolley, vandringsturer och strandaktiviteter också fina möjligheter till vindsurfing, segling och fritidsfiske.

Natur

Bjerge är omgiven av skogsarealer och fridlysta områden. Tissø är Danmarks fjärde största sjö med en areal på 13 km2. Sjön ligger sju km från Bjerge, och här är naturen präglad av fält och flackt moränlandskap västerut, och högt beläget, backigt och varierat landskap österut. Området har ett rikt fågelliv. Halvön Røsnæs är ett vackert och betagande naturområde väster om Kalundborg (23 km).

Aktiviteter

Det finns bra fiskemöjligheter i de två åarna Halleby Å och ¿Sukkerkanalen¿, som båda löper från Tissø och ned genom stranden vid Bjerge. Därutöver finns det många fina fiskeplatser längs kusten; bl.a. är Bjerge klint ett populärt ställe, speciellt vid lågvatten. Det är också möjligt att fiska färskvattenfisk i Tissø. Det finns flera golfbanor i närheten av Bjerge. Golfklubbarna i Kalundborg, Korsør och Sorø är de närmaste. Området inbjuder med sina långa fina stränder till diverse strand- och vattensportaktiviteter.

Attraktioner

Kring Bjerge finns flera gånggrifter, bl.a. Regnarshøj vid Bjerge by och Rævehøj, varifrån ni har en praktfull utsikt över Storebælt. Minnesstenarna i Mullerup Mose indikerar platsen, där fynd från stenålderns jägare och fiskare ändrade Danmarks historia (14 km). På östsidan av Tissø hittar ni hela sju herrgårdar med vackra alléer, omgivna av fält och skogar, bl.a. de tre medeltidsgårdarna Søbygård, Kattrup och Selchausdal. Det allsidiga lantbruksmuseet Fløjgården huserar en stor privat samling av bl.a. lantbruksmaskiner från perioden 1850 till 1950. Sammanlagt c:a 2 000 föremål. Gårdens belgiska hästar används som arbetshästar med de gamla vagnarna och redskapen vid särskilda tillfällen. På halvön Reersø finns det lilla intressanta Reersø Museum, som är en undantagsstuga från 1700-talet (14 km).

Utflykter

Besök den levande handelsstaden Kalundborg med den spännande hamnmiljön, den helt unika medeltidsdelen med smala gator och välbevarade korsvirkeshus, Danmarks enda 5-tornskyrka, de många utställningarna, den mysiga stadskärnan med matställen och affärer samt Kalundborg Museum, där vikingafynd från Tissø ställts ut (14 km). Birkegårdens Haver vid Tågerup är en vacker upplevelse och en fröjd för ögat och näsan. Upplev en engelsk, japansk och dansk trädgård samt en fålla med tama djur (24 km). Ta ev. en färjetur från Havnsø (31 km) över Sejerøbugten till ön Sejerø, som har Danmarks mildaste klimat, ett kuperat landskap, många små badstränder samt flera gravhögar och en bautasten. På Odsherreds Zoo Dyrepark vid Asnæs kan ni uppleva 600 djur, fördelade på 100 arter (48 km). Sommerland Sjælland bjuder på mer än 60 aktiviteter för hela familjen; en mysig tur i kanot, en vild tur i rutschbanan eller en tur i Sjællands största vattenland (66 km).