Stugor i Buresö
Destination

Buresö

Buresö

Hyr semesterstuga i Buresö - Boka här

Stuga i Buresö, Själland, Danmark till uthyrning!

Mellan Roskilde Fjord och Öresund ligger den idylliska Buresø omgiven av en enastående natur.

Område

Buresø är omgiven av skogarna Uggeløse Skov, Ganløse Eged och Slagskunde Skov samt höjdsträckningen Slangerup Ås. Njut av er semester med alla sinnen, för med en semester på Sjælland står alla möjligheter öppna: inbjudande natur, talrika aktivitetserbjudanden, kulturella sevärdheter och naturligtvis den kungliga huvudstaden København (c:a 35 km). Inom en radie av 2 km kan ni köpa dagligvaror och i Slangerup (c:a 4 km), som är en liten levande by, finns det många affärer. Den närmaste större staden är Frederikssund (c:a 12 km), som lockar med gågata, butiker och bra restauranger, och som också var hemort för vikingarna.

Strande

Buresø är en mycket populär badsjö med klart vatten. Här finns också en badplats med sand och badbrygga. Ni kan också bada i Roskilde Fjord, t ex i Marbæk Strandpark (c:a 14 km), där det är sandbotten och grunt vatten. Här kan ni också spela beachvolley. Det är c:a 34 km till den bästa badstranden vid Öresund, t ex kan Skodsborg Strand rekommenderas. Här kan ni solbada i gräset eller spela boll. Men den barnvänliga Lokeshøj/Frydenlund Strand är också värd ett besök.

Natur

Buresø ligger i naturparken mellan Farum och Slangerup, ett område som är präglat av skogar, sjöar, våtmarker, fält och orörda allmänningar. Njut av den vida utsikten över landskapet med de gamla byarna och de många sjöarna. Buresø är en av de största sjöarna i området. Till Danmarks största sjö, Arresø, är avståndet endast c:a 22 km. Här finns det goda möjligheter för vandrings- och cykelturer längs sjön. En cykeltur runt sjön är 50 km lång. Tibirke Bakker (c:a 39 km) är ett härligt, fridlyst naturområde med ljungklädda backar. Från en utsiktsplats i området är det en härlig utsikt över Arresø, Gribskov och en bit av Roskilde fjord.

Aktiviteter

Sex av Danmarks bästa golfbanor ligger i Nordsjælland. Vid Bastrup Sø (c:a 5 km) ligger Molleåens Golfklub, där ni efter 18 håls spel kan släcka törsten vid det '19.e hålet' på klubbens terrass. Asserbo Golfklub (c:a 27 km) är en av de äldsta och bästa I Danmark och ligger I ett fantastiskt naturområde vid Arrenakke Bakke. Här finns det utmaningar för både nybörjare och mera övade. Det finns bra fiskemöjligheter från kusten, i Put & Take-sjöar, från hyrda jollar eller på havet från en kutter och naturligtvis i Buresø. Vid Rågeleje (c:a 42 km) hittar ni Heatherhill, som med sina höga sluttningar och gynnsamma vindförhållanden är ett attraktivt ställe för paragliders. Vindförhållandena gör också området väl lämpat för vindsurfing. Skulle vädret en dag vara lite dåligt, så kan ni besöka simhallen i Slangerup (c:a 5 km), där det också finns bl.a. bastu. I Slangerup kan ni också hyra cyklar.

Attraktioner

Besök Slangerup med den ståtliga Skt. Mikaels Kyrka. Den stora renässansbyggnaden, som fick sitt nuvarande utseende 1588, ligger på en höjd som i hednisk tid var en helig plats. Njut av det helt speciella ljuset i kyrkorummet, ett ljus som skapas av de tolv gotiskinspirerade fönstren. I Slangerup hittar ni också 'Den Gamle Smedje', där ni kan uppleva en gammal bysmedja från år 1900. Även smedjans trädgård är värd ett besök, och här kan ni under säsongen köpa färska ekologiska grönsaker. Under sommarperioden uppförs det Vikingaspel i Frederikssund (c:a 12 km), och här hittar ni också J.F. Willumsens Museum, som uteslutande visar verk av J.F. Willumsen. Samlingen omfattar bl.a. målningar, teckningar, grafik, keramik, skulpturer och fotografier. Vikingabyn vid Frederikssund är en härligt belägen och välbevarad by med hus och skepp.

Utflykter

Besök Fredensborg Slott och ta del i en rundvisning - kanske träffar du Kronprinsen och den vackra Kronprinsesse Mary (c:a 31 km). Kungligt är det också i huvudstaden København (c:a 35 km), som har mycket att bjuda på: ett levande kulturliv, museer, musik, teatrar, gallerier och Europas längsta gågata 'Strøget'. Louisiana i Humlebæk är ett museum för modern konst. De enastående museibyggnaderna och den vackra gamla parken skapar en spännande ram kring konsten (c:a 36 km). På ett avstånd av c:a 39 km ligger det gamla cistercienserklostret 'Esrum Kloster' från 1151 mitt i ett orört skog- och marklandskap. I klosterbyggnaderna finns det olika utställningar, och i den vackra klosterträdgården finns det ett stort antal örter. En utflykt hit är en upplevelse.