Stugor i Smidstrup Strand
Destination

Smidstrup Strand

Smidstrup Strand

Hyr semesterstuga i Smidstrup Strand - Boka här

Stuga i Smidstrup Strand, Själland, Danmark till uthyrning!

Semesterorten Smidstrup Strand ligger på Själlands nordkust, och när ni tillbringar er semestern i en sommarstuga här, så bor ni i närheten av badstränder, vacker natur, trevliga semesterorter med intressanta sevärdheter för hela familjen. På grund av de många aktivitetsmöjligheterna, är stuguthyrning populärt i Smidstrup Strand.

Område

Sommarstugeområdet Smidstrup Strand ligger mitt emellan Rågeleje och Gilleleje. Här finner Ni en härlig strand, vackra naturområden, lugn och ro, bra aktivitetsmöjligheter och sevärdheter för hela familjen. Smidstrup samhälle ligger lite inåt land och här finns inköpsmöjligheter och restauranger.

Strande

Den härliga, breda sandstranden med sten har sandbotten, 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten) samt badbrygga med räcken och trappa. Under sommarperioden finns det livräddare på stranden. Vid sidan av badvaktstornet finner Ni en plats där Ni får tända bål. Smidstrup Strand är en av de få platser i Danmark, där det är tillåtet att göra upp eld på stranden. Det finns stora grönområden precis ovanför stranden. Njut av den enastående solnedgången från stranden eller från badbryggan.

Natur

Gilbjerghoved i Gilleleje ligger ca 35 m ö h. Härifrån är det en vacker utsikt över området och Kattegatt och vid klar sikt, kan Ni se över till Hesselø. Gilbjerg är en fin rastplats för flyttfåglar. Heatherhill i Rågeleje är ett stort, fridlyst, böljande och mycket vackert område, som går ända ned till Kattegatt. Huvuddelen av Heatherhill är täckt av hedar och ljung och fåren går fritt runt omkring på de ljungbevuxna kullarna (6 km). Tibirke Bakker är ett vackert, fridlyst naturområde med kullar täckta av ljung. Från en av utsiktspunkterna i området kan Ni se Arresø, Grib Skov och lite av Roskilde Fjord (12 km). Grib Skov er en af Danmarks största skogar. Här hittar Ni markerade vandrings- och cykelleder, vackra och historiska platser och Esrum Sø, som ligger vacker omgiven av ostörd natur med skogar och ängar. Här kan Ni bada, segla och studera fåglar i fågelreservatet (17 km). Arresø är Danmarks största sjö. Här kan ni vandra och cykla längs sjön eller ta en segeltur (20 km).

Aktiviteter

Det är bra möjligheter för fiske längs kusten och särskilt vid revet utanför Smidstrup Strand. Det finns dessutom Put & Take fiskesjöar i området. Det finns också ett antal golfbanor på Norssjälland. Bland dem är banorna på Gilleleje Golfklubb, Helsinge Golfklubb, Asserbo Golf Klubb och Passebækgård de närmaste. De höga branterna och de gynnsamma vindförhållandena i naturområdet Heaterhill gör området till en attraktiv plats för paragliders. Det finns tennisbanor till förfogande i Gilleleje. Vackra naturupplevelser väntar längs de många vandringslederna i området.

Attraktioner

Åk med på en rundtur på Smidstrup-Farmen, en gård med exempel på alla de djur Ni kan se, som finns på en dansk bondgård, köra traktor och rida på ponnyhästar (2 km). Besök Gilleleje i 'gamla stan', med de idylliska gränderna och små fiskarstugorna. Stadens hamn är full med karaktär och där är det livlig aktivitet och ofta kan färsk fisk köpas direkt från fiskebåtarna (6 km). På Gilleleje Museum kan Ni se utställningar rörande fisket och bl. a också en gammal fiskarstuga. På Rudolf Tegners Museum i Villingebæk är bildhuggaren Tegner's skulpturer utställda och de är gjorda av gips och marmor (13 km). I det natursköna, fridlysta området Rusland i Dronningmølle finner Ni bl. a ett konstmuseum och en stor samling av bronsstatyer, som är utställda i det fria (14 km).

Utflykter

På Nordsjälland finns flera intressanta slott. Bl a Kronborg Slott vid 'porten' till Öresund (35 km), Fredriksborg Slott, som med sina tinnar och torn har ett nästan äventyrsaktigt utseende (28 km) och Fredensborg Slott, som är Drottning Magrethes sommarresidens (32 km). Louisiana i Humlebæk är ett museum för modern konst. De enastående museums byggnaderna och den vackra gamla parken bildar en spännande ram om konsten (36 km). Karen Blixen Museet i Rungstedlund är inrett med gallerier, utställningar, Karen Blixens egna rum, en avdelning med diabilder, biblioteksrum och café (44 km). Besök huvudstaden København med det levande kulturlivet, museer, musik, teatrar, gallerier, nöjen och Europas längsta gågata 'Strøget'. Här finns det attraktioner som Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slott med kronjuvelerna, København Zoo och mycket mera (75 km).