Stugor i Rörvig
Destination

Rörvig

Rörvig

Hyr semesterstuga i Rörvig - Boka här

Stuga i Rörvig, Själland, Danmark till uthyrning!

På den charmiga semesterorten Rörvig på Nordsjälland, finns en mysig hamnmiljö med rökeri och restauranger, färjeläge till Hundested, vackra stränder, vacker natur och sommarstugor för alla smaker. Under er semester i Rörvig är ni omgiven av sevärdheter och aktivitetsmöjligheter.

Område

Vid inseglingen till Isefjord ligger det idylliska fiskeläget Rørvig. Här finner Ni ett trevligt centrum med gamla fiskar stugor, en karaktärsfylld färje-, småbåts- och fiskehamn med bl. a flera restauranger och ett rökeri. Färjan går härifrån till Hundested. Det finns bra inköpsmöjligheter i staden. Såväl i staden som i området omkring, bor många konstnärer och överallt syns deras gallerier, ateljéer, samlingar, utställningar, keramikverkstäder osv.

Strande

Rørvig har en härlig och barnvänlig strand med finkornig, vit sand, små sanddyner och strandråg. Vattnet blir bara långsamt djupare och djupare och det är sandbotten. Det är 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten) hela vägen längs med stranden mellan Nykøbing Sjælland och Rørvig.

Natur

I Rørvig, i och omkring området med sommarstugor, är det tall- och granskogs-odlingar. Dessutom karaktäriseras landskapet av härlig strand, kullar, ljungbevuxna hedar och klinter. Rørvig Sandflugtsplantage består av skog och hundra år gamla inlandsklitter. Här finns ett rikt djur- och fågelliv. Våtmarken Hovvig Fuglereservat ligger ett par kilometer söder om Rørvig. Den 27 km långa Isefjordsstigen leder rätt i genom området. Ni kan observera fåglarna från ett utsiktstorn. I Korshage, norr om Rørvig, håller flyttfåglarna till på våren och på hösten. Skansehage är ett låglänt näs, 4 km öster om Rørvig och här finns också ett rikt fågelliv.

Aktiviteter

Det finns ett antal möjligheter till fiske här i området, t ex längs hela kusten, i områdets åar, sjöar och kanaler samt i en av de fyra Put & Take parkerna för fiske av öring. Cyklar kan hyras i området och provas längs den 27 km långa Isefjordsstigen, varifrån Ni, förutom vacker natur, också kan uppleva forntidsgravar och domarplatser. För golfspelare är här också bra förutsättningar. På Odsherred Golfklubb i Højby finner Ni en 18-håls bana och Mensalgårds Golfklubb har en Pay & Play bana. Dessutom finns det banor i Kalundborg och Holbæk. I Nykøbing Sjælland kan Ni bowla i stadens bowlingcenter (8 km).

Attraktioner

I Rørvig finner Ni bl. a en ateljé och en keramikverkstad. I området finns ett antal gallerier och verkstäder, där de lokala konsthantverkarna ställer ut sin konst. Varje vecka under hela sommaren kan Ni gå på marknaden i Rørvig Hamn. Besök den trevliga handelsstaden Nykøbing Sjælland, som förutom sitt bageri-museum, ett trädgårdsmuseum och Sherlock Holmes Museet också bjuder på en gågata med caféer och butiker.

Utflykter

Sommarland Själland bjuder på mer än 60 aktiviteter för hela familjen; en trevlig tur med kanot, en vild tur i rutschbanan eller en tur i Själlands största vattenland (9 km). Själlands Udde har en trevlig fiskehamn med ett rökeri, som ritades av den berömda designern Arne Jacobsen (28 km). I Odsherreds Zoo Dyrepark i Asnæs kan Ni få en spännande upplevelse bland 560 djur fördelade mellan 85 olika arter, ett nytt aphus och terrarie, tama getter att klappa, lekplats osv (26 km) Dragsholm Slott i Hørve är Danmarks äldsta slott. Den ursprungliga fästningen från början av medeltiden har både fängelsehåla i källaren och spökhistorier att berätta. Till slottet hör en vacker slottspark (35 km).