Stugor i Hönsinge Lyng
Destination

Hönsinge Lyng

Hönsinge Lyng

Hyr semesterstuga i Hönsinge Lyng - Boka här

Stuga i Hönsinge Lyng, Själland, Danmark till uthyrning!

Hønsinge Lyng är ett härligt och lugnt semesterområde med en av Nordvästsjællands bästa badstränder.

Område

Semesterområdet Hønsinge Lyng är beläget i Sejrøbugten, söder om Sjællands Odde, mellan Vig Lyng och Ellinge Lyng. Här är ni nära strand, skog, aktivitetsmöjligheter och sevärdheter för hela familjen. Det finns flera matställen samt möjlighet till inköp av dagligvaror i byn.

Strande

Vid Hønsinge Lyng finns en av Odsherreds bästa stränder. Det är härlig sandbadstrand och låga klitter. Stranden är barnvänlig eftersom det är långgrunt, och det är gott om plats för alla. För att komma till stranden skall ni över en bro, som förbinder kusten med revlarna.

Natur

Området kring stranden vid Hønsinge Lyng är fridlyst, men får gärna nyttjas. Härliga naturomgivningar med skog, plantager med fur och gran samt backigt, varierat landskap omger semesterområdet. Trakten är idealisk för cykel- och vandringsturer. Vid Havnsø, söder om Hønsinge Lyng, finns Sjællands största kusthed med gräsängar, småsjöar, ljung och en sällsynt flora. Vid Hovvig, öster om Nykøbing, kan ni uppleva ett spännande fågelreservat.

Aktiviteter

Det finns minigolfbana i Hønsinge Lyng. Området bjuder på flera golfbanor, bl.a. Odsherred Golfklub och Mensalgård Pay & Play-bana med 9 hål. På flera platser är det möjligt att hyra ridhästar. För fritidsfiskare finns det också många möjligheter längs kusten eller på havet ombord på en kutter från t ex Havnsø eller Sjællands Odde. Dessutom finns det tre Put & Take-sjöar i området.

Attraktioner

Ljuset och landskapet i Nordvästsjælland har lockat till sig många konstnärer. Besök några av de många konstnärerna och konsthantverkarna på deras gallerier och utställningsplatser. Gånggriften vid Højby är en av Danmarks bäst bevarade gånggrifter med två kamrar. Gånggriften är 4,5 m hög, 26 m i diameter och var gravkammare för 98 människor. Utställningen från utgrävningen kan ses på det närliggande Stenstrup Museum (11 km). Besök Lumsås Mølle, som är ett fungerande kvarnmuseum, där mjölet mals på gammaldags vis. Upplev de imponerande konstruktionerna, den vackra interiören, de vita kvarnvingarna och köp ev. mjöl med hem (13 km). Dragsholm Slott i Hørve är Danmarks äldsta slott. Den ursprungliga fästningen från tidig medeltid har både fängelsehåla och spökhistorier. Till slottet hör en vacker slottspark (19 km).

Utflykter

På Odsherreds Zoo Dyrepark vid Asnæs kan ni uppleva 600 djur, fördelade på 100 arter (11 km). Nykøbing Sjælland är en mysig handelsstad med gågata, allvärldens affärer och trottoarkaféer (12 km). Sommerland Sjælland bjuder på mer än 60 aktiviteter för hela familjen; en mysig tur i kanot, en vild tur i rutschbanan eller en tur i Sjællands största vattenland (12 km). Ta ev. en färjetur från Havnsø (23 km) över Sejerøbugten till ön Sejerø, som har Danmarks mildaste klimat, ett kuperat landskap, många små badstränder samt flera gravhögar och en bautasten. Huvudstaden København med ett levande kulturliv, museer, musik, teatrar, gallerier, nöjen och Europas längsta gågata 'Strøget' ligger 81 km från Hønsinge Lyng. Här finns attraktioner som Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slott med kronjuvelerna, København Zoo och mycket mer.