Stugor i Frølunde Fed
Destination

Frølunde Fed

Frølunde Fed

Hyr semesterstuga i Frølunde Fed - Boka här

Stuga i Frølunde Fed, Själland, Danmark till uthyrning!

Det fredliga och trevliga området Frølunde Fed ligger i Musholm Bukten på västra Själland, 7 km norr om Korsør.

Område

Sommarstugeområdet Frølunde Fed har bra badstrand, varifrån det är utsikt över Stora Bält och Stora Bält bron, fredlig och ostörd natur, frisk luft och goda fiskemöjligheter. Här kan Ni ha en avkopplande semester, men samtidigt ha nära till städer, golfbanor, vackra naturområden, aktiviteter och sevärdheter för hela familjen. Det finns möjligheter för inköp av de nödvändigaste dagligvarorna i Frølunde Fed. De större städerna i området, Korsør (7 km) och Slagelse (20 km), har bra möjligheter för inköp och flera restauranger.

Strande

Den härliga badstranden i Frølunde Fed, ligger i en liten bukt och består av grovkornig sand och några få stenar. Stranden avskärmas av kullar och sanddyner som är bevuxna. Stranden är barnvänlig, eftersom det är grunt vatten vid strandkanten. Det går att sjösätta en liten båt härifrån. Strax söder om härom ligger Knivkær-Svenstrup Strand, som är en sandstrand med fin sandbotten och bra surfingmöjligheter. Från bägge stränderna kan Ni njuta av den vackra solnedgången över Stora Bält.

Natur

Sommarstugeområdet Frølunde Fed omges av grön natur med skog, spridda odlade områden, kullar, små sanddyner, ängar, fält och ån Tude. Strax söder om Frølunde Fed ligger Korsør Nor - en av Danmarks största inneslutna havsvikar. En 16 km lång stig går hela vägen runt om den intressanta viken. Korsør Lystskov är 130 ha stor och har ett rikt djur- och fågelliv. Dessutom har skogen flera historiska minnesmärken (7 km). Slagelse Lystskov är ett härligt skogsområde med bl. a sjön 'Studentersøen' (ca. 14 km). Halvön Reersø har en enastående natur med bl. a 3 våtområden; 'Flasken', 'Skiften' och 'Vejlen', där vadarfåglar och änder lever. Från utsiktstornet på platsen kan Ni studera fågellivet (29 km). Danmarks 4:e största sjö, Tissø. Sjön och den omgivande naturen är ett fridlyst område med många vadar- och vattenfåglar. Tissø har av EU utnämnts till ett fågelreservat (32 km).

Aktiviteter

Stranden i Frølunde Fed inbjuder till att bada, sola och andra strandaktiviteter. Det är mycket populärt och ofta givande, att fiska havsöring i Musholm bukten och alldeles särkilt i Frølunde Fed. Dessutom kan Ni fiska i en Put & Take fiskepark i Korsør eller gå ut på fisketur på Stora Bält med en större båt från Korsør Hamn. Golfspelare kan prova banan på Korsør Golf Klubb, som har en av landets mest natursköna 18-håls banor. Banan är belägen i ett parkområde med kuperad terräng, skog och sjöar (5 km). I Korsør med omnejd, kan Ni hyra kajaker, kanoter, roddbåtar och ridhästar samt använda Er av en simhall med flera bassänger, bl. a en hopp- och en babybassäng.

Attraktioner

Den gamla, trevliga småstaden Korsør har en modern småbåtshamn, en charmig stadskärna, butiker, gallerier och flera intressanta sevärdheter, som t. ex Fästningen Korsør Søbatteri, Isbådsmuseet, konstcentret Kongegaarden och Stora Bält Bron - och Naturcenter (7 km). Vikingaborgen Trelleborg mellan Frølunde Fed och Slagelse är en 1 000 år gammal vikingaborg, där Ni kan se resterna från en stor ringborg, rekonstruktioner, uppvisningar, aktiviteter som t. ex tennstöpning, brödbakning, bågskytte osv., men där finns även ett museum, som ställer ut fynd från utgrävningar - bl. a verktyg, vapen, dräkter o dyl. (13 km).

Utflykter

Minnesstenarna i Mullerup Mose visar på platser, där fynd har gjorts från stenålderns jägare och fiskare och hur fynden har ändrat Danmarks historia (19 km söderut). Besök Slagelse, som har en gammal stadsdel med kullerstensbelagda gator, intressanta museer, historiska samlingar, gallerier och sevärdheter som t. ex det gamla lantbageriet och den fridlysta kvarnen (Skovgård Mølle och Bageri Museum) samt Gerlev Lekpark, som är en lekplats för hela familjen (20 km). På halvön Reersø kan NI se vitkalkade korsvirkeshus med halmtak från 1700-talet, en liten trevlig fiskehamn, Reersø Museum, en fantastisk natur med ett rikt fågelliv och de många konsthantverkarnas ateljéer och utställningar (29 km). Familjeparken Bonbonland i Holme-Olstrup har ett antal roliga nöjesattraktioner - både vilda och lugnare, shower, picknick områden, restauranger, grillbarer osv. (55 km).