Stugor i Over Dråby Strand
Destination

Over Dråby Strand

Over Dråby Strand

Hyr semesterstuga i Over Dråby Strand - Boka här

Stuga i Over Dråby Strand, Själland, Danmark till uthyrning!

Over Dråby Strand ligger vid Isefjord, nära sköna stränder och vikingabyn Frederikssund.

Område

Semesterområdet Over Dråby Strand ligger på landtungan Hornsherred och är västerut omgiven av Isefjord och österut av Roskilde Fjord. Sommarstugeområdet ligger bara några få hundra meter från Isefjord. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i området. Vill ni ha ett större urval kan ni besöka orterna Jægerspris ( 6 km), som bjuder på intressanta sevärdheter som t ex slottet, och Fredrikssund (10 km) den mysiga handelsstaden vid Roskilde Fjord, som fängslar med sina många vikingaattraktioner.

Strande

Landerslev Strand, som ligger nära sommarstugeområdet, är en 3 km lång sandstrand med grunt vatten, sandbankar och små barnvänliga sjöar. Gör ev. också en utflykt till stranden vid Kulhuse (12 km) som är en härlig sandstrand direkt vid Kulhuse Havn. Stranden har Blå Flagg. Mellan Kulhuse och byn Lynæs är Roskilde Fjord särskilt lämplig för vindsurfing.

Natur

I Nordskoven hittar ni bl.a. Danmarks äldsta ekar. Skogen bjuder också på ett otal vandrings- och cykelstigar (12 km). Arresø är, med sina 40 km2, Danmarks största sjö (25 km). Här finns det bra möjligheter för vandrings- och cykelturer längs sjön. En cykeltur runt sjön är 50 km lång. Det finns också möjlighet att ta en mysig segeltur på sjön. Nära sjön hittar ni Tibirke Bakker (40 km), ett härligt, fridlyst naturområde med ljungklädda backar. Från en utsiktsplats i området är det en härlig utsikt över Arresø, Gribskov och en bit av Roskilde fjord.

Aktiviteter

Fritidsfiskare har i detta område fina möjligheter för fångst både från kusten, på havet eller i en av de närliggande Put & Take-sjöarna. Golfspelare kan prova flera olika golfbanor i området och den närmaste är Frederikssund Golf Klubs bana, som ligger endast 5 km från sommarstugeområdet.

Attraktioner

I den botaniska trädgården Gerlevparken kan ni beundra mer än 5 000 växter (5 km). Jægerspris Mølle är fortfarande i drift och under sommarperioden kan ni köpa nymalet mjöl här (5 km). Jægerspris Slott byggdes under medeltiden och här kan ni bl.a. uppleva en minnesplats, utställningar och en vacker slottspark (6 km). Frederikssund är en mysig handelsstad vid fjorden med gågata, affärer och bra restauranger, men staden är också hemort för vikingarna och under hela sommaren uppförs vikingaspel på orten (10 km). Besök också J.F. Willumsens Museum i Fredrikssund, som uteslutande visar verk av J.F. Willumsen. Samlingen omfattar bl.a. målningar, teckningar, grafik, keramik, skulpturer och fotografier. Vid Skibby kan ni besöka renässansslottet Selsø Slott med bl.a. landets förnämsta riddarsal samt en fängelsehåla (12 km).

Utflykter

Kulhuse ligger på spetsen av Hornsherred, och härifrån är det färjeförbindelse till byn Sølager. Kulhuse är en gammal by, vilket de välbevarade och vackra husen vittnar om (12 km). Inte bara i Fredrikssund, men också på Vikingemuseet i Roskilde kan ni få en spännande inblick i vikingarnas historia (38 km). Besök Sommerpark Nordsjælland vid Græsted med bl.a. djungelstig och badland (49 km). Louisiana i Humlebæk är ett museum för modern konst. De enastående museibyggnaderna och den vackra gamla parken skapar en spännande ram kring konsten (53 km). Besök också huvudstaden København med attraktioner som Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slott med kronjuvelerna, København Zoo och mycket mer (53 km).