Stugor i Stavreby
Destination

Stavreby

Stavreby

Hyr semesterstuga i Stavreby - Boka här

Stuga i Stavreby, Själland, Danmark till uthyrning!

Stavreby är en fridfull och vackert belägen semesterort på södra Själland.

Område

Semesterstugorna i Stavreby på Jungshoved är fridfullt och idylliskt belägna, ända nere vid Fakse Bukt på den sydöstliga delen av Själland. Ovanför kusten präglas naturen av åkermarker och grönområden. Områdets höga träd delar av tomterna och ger både lä och privatliv. Margueritleden tar er igenom det natursköna Stavreby. På bara 2 km avstånd från semesterorten finns den lilla, trevliga Stavreby Båthamn med fiskebåtar, jollar och större båtar. I Stavreby får ni frisk havsluft, lugn och ro. Ni bor i mitt i naturen och är ändå nära aktiviteter och sevärdheter. Det går att köpa dagligvaror i Jungshoved by, som ligger 4 km från Stavreby. I Præstø (14 km) finns butiker och restauranger. 10 mil härifrån bjuder Köpenhamn på storstadsstämning, sevärdheter och nöjen för hela familjen.

Strande

Det växer gräs ända ned till vattenbrynet i Stavreby, men det går ändå att bada här. Här finns flera små, fina badstränder både norr och söder om Stavreby, men om ni vill bada vid en härligt bred och vit sandstrand med sanddyner och friskt badvatten, kan ni ta er till halvön Feddet, som ligger ca. 25 km norrut.

Natur

Stavreby är omgivet av Fakse Bukt samt åkermarker och grönområden. I Bønsvig, 4 km norrut, finner ni en liten, trevlig skog med bl. a en känd gravhög. Feddet, en 5 km lång halvö, som sträcker sig genom Præstø Fjord, har ett mycket omväxlande natur. Det fridlysta området med hedar, klitter och strandängar är dessutom fyllt av ett rikt fågelliv, som kan observeras från ett fågeltorn. Såväl Præstø Fjord som den lilla ön Maderne och Feddet är fågelreservat (28 km). Besök t. ex de spektakulära klinterna Møns Klint (48 km i sydöstlig riktning) och Stevns Klint (58 km nordlig riktning) och njut av den vackra utsikten.

Aktiviteter

Den vackra och fredliga naturen, som omger Stavreby, lockar till promenader och cykelturer i det gröna. Åk med på en segeltur på Præstø Fjord med turbåten Fjordkaperen, som seglar från Præstø till Fed Hamn på Feddet. Sportfiskare kan kasta ut linan i Fakse Bukt från kusten eller besöka en av Sydsjällands Put & Take fiskesjöar. Golfspelare kan provspela på 18-håls parkbanan med sjöar och vattendrag på Sydsjällands Golfklubb (28 km). Dessutom ligger både Falster Golfklubb och Møns Golfklubb på kort körsträcka från Stavreby.

Attraktioner

I Bønsvig, 4 km norrut, kan ni se gravkullen 'Svend Gønges Hule'. Den lilla gånggriften har fått namnet efter Gøngehøvdingen, som sägs ha sökt sig ett gömställe här på 1600-talet. På herrgården Nysø i Præstø kan ni se skulptursamlingen 'Thorvaldsens Samlingenen' (14 km). Præstø är en charmerande, gammal handelsstad. Här finns bl. a affärer, trevliga restauranger och konsthantverkare (14 km). Besök Kalvehave Labyrintpark, som utmanar såväl barn som vuxna, som ger sig in i labyrinten (21 km).

Utflykter

Handelsstaden Vordingborg har många sevärdheter och fritidserbjudanden. Stadens kännemärke är Gåsetårnet, som är en av Danmarks största slottsruiner från medeltiden (25 km). Geomuseum Fakse ställer ut mer än 500 olika fossiler. Fakse Kalkbrud är 45 m djupt och här kan ni hitta fossiler av t. ex. hajar och krokodiler, som har levt här för miljontals år sedan (33 km). Bonbonland i Holme-Olstrup har mer än 70 aktiviteter för hela familjen, bl. a rutschbanan 'Vildsvinet', raftingbana, karuseller, cirkus, barnteater, sjörövarsjö och mycket mera (45 km). Kom helt nära inpå de vilda djuren i Knuthenborg Safaripark i Bandholm på Lolland. Här lever djuren i naturliga omgivningar – direkt runt er bil (85 km). Besök även huvudstaden Köpenhamn med storstadskaraktär, sevärdheter, attraktioner, kultur och oöverträffbara shoppingmöjligheter (100 km).