Stugor i Holløselund
Destination

Holløselund

Holløselund

Hyr semesterstuga i Holløselund - Boka här

Stuga i Holløselund, Själland, Danmark till uthyrning!

I Holløselund finns lugnet, underbar natur, härlig strand och bra aktivitetsmöjligheter.

Område

Holløselund är ett trevligt stugområde på norra Själland vid Kattegatts kust. Holløselund ligger mitt emellan fritidsområdena Vejby och Tisvildeleje i ett vackert område med hav, höga branter, hedar, kullar, sjöar och skogar. Ni kan handla dagligvaror i området, och i Tisvildeleje finns det butiker, restauranger, gallerier och marknadsdagar under sommaren. Holløselund är ett perfekt semesterområde för naturälskare, där ni kan njuta av områdets djur- och fågelliv, hedarna, skogarna och den långa sandstranden. Nära Holløselund finns också större städer, sevärdheter och nöjen för hela familjen.

Strande

Holløselund Strand ligger vid foten av en hög skränt, men via en trappa med 164 steg kommer ni ned till den härliga sandstranden. Från toppen av trappan kan ni under en klar dag se ända bort till Hesselø. Den barnvänliga stranden har sandbotten, rent badvatten och ”Blå Flagga” (rent vatten, säkerhet och bra förhållande på stränderna garanteras). Stranden vätter mot nordväst och är relativt oskyddad ut mot Kattegatt. Därför är här även bra förhållanden för vind- och kitesurfare.

Natur

Tisvilde Hegn är en vacker skog med vandringsstigar, sjöar och en trollskog med krokiga träd. På hösten kan ni gå på svampjakt i området. Tibirke Bakker, en del av Tisvilde Hegn, är ett härligt, fridlyst naturområde med ljungbevuxna kullar. Från en utsiktsplats i området kan ni se Arresø, Kattegatt og skogen Grib Skov (3 km). Heatherhill är ett stort, fridlyst, kulligt och mycket naturskönt område, som går ända ned till Kattegatt. Det mesta av Heatherhill är täckt av hedar och ljung och fåren går fritt omkring på de ljungbevuxna hedarna (3 km). Vid Arresø, Danmarks största sjö, kan ni promenera eller cykla längs sjön. Turen runt om sjön är 50 km lång. Ni kan även ta en trevlig segeltur på sjön (9 km). Grib Skov är Danmarks 4:e största skog och här finns många markerade vandrings- och cykelleder samt flera historiskt intressanta platser. Vid skogen ligger sjön Esrum, vackert omgiven av orört landskap med skogar och ängar. Här kan ni bada, segla och titta på fåglar (22 km).

Aktiviteter

Sportfiskare kan fiska längs Nordsjällands kust, där det är möjligt att fånga flatfisk och tånglake. De höga branterna och de gynnsamma vindförhållandena gör Holløselund attraktiv för paragliders och vindsurfare. Ni kan surfa ända från Lynæs i väster till Helsingør i öster. I det närliggande Tisvildeleje kan ni deltaga i arrangemang under hela sommaren Gläd er till drakfestivalen, marknadsdagar och midsommarfesten med fackeltåg och stort Sankt Hans bål på stranden (4 km). På Nordsjälland finns det gott om golfbanor och ni kan t. ex. spela på banorna på Asserbo Golf Klubb i Frederiksværk, Helsinge Golfklubb och Gilleleje Golfklubb.

Attraktioner

Helene Kilde, en av Danmarks mest kända hälsokällor, hittar ni vid branten mellan Tisvildeleje och Kattegatt. Det sägs, att man under Sankt Hans natt, skall dricka vattnet från källan på helgonet Helenas grav, för att bli botad från sjukdomar (3 km) Besök Tibirke Kirke, som ligger på en plats, där det förr i tiden fanns en hednisk offerplats (5 km). Slottsruinen i Asserbo, är ruinerna av ett slott, som byggdes av munkar under 1100-talet. Slottet blev igensandat och först under år 1849 grävdes det fram av Frederik VII (10 km). Helsinge är en aktiv och trevlig affärsstad med sevärdheter, museer, gågator, fontän, butiker och restaurang (10 km).

Utflykter

På Tegners Museum och Statypark vid Dronningmølle är bildhuggaren Tegners skulpturer av gips och marmor utställda. På hedar och bland ljungen utanför museet, kan ni se ca. 25 bronsskulpturer i landskapet (23 km). I det gamla cistercienserklostret, Esrum Kloster vid Esrum Sø, kan ni uppleva utställningen ’Cistercienserne på Esrum Kloster’, en vacker klosterträdgård och ett litet klosterapotek (25 km). Louisiana i Humlebæk är ett museum för modern konst. De fantastiska museibyggnaderna och den vackra, gamla parken bildar en spännande ram om konsten (36 km). Karen Blixen Museet på Rungstedlund har inretts med galleri, utställningar, Karen Blixens privata rum, diabildsavdelning, biblioteksrum och café (38 km). Upplev huvudstaden København med det levande kulturlivet, museer, musik, teater, gallerier, attraktioner, nöjen och Europas längsta gågata Strøget (57 km).