Stugor i Asserbo
Destination

Asserbo

Asserbo

Hyr semesterstuga i Asserbo - Boka här

Stuga i Asserbo, Själland, Danmark till uthyrning!

Asserbo ligger vid den nordsjälländska kusten - inte långt från några av Danmarks bästa golfbanor.

Område

Asserbo ligger mellan Kattegatts lockande kust och Arresø, som är Danmarks största sjö. Asserbo ligger bara några få km från stranden, och dagligvarubutiker hittar ni också inom en radie av några km. Vill ni ta en tur på stan, kan ni besöka Frederiksværk (c:a 6 km), som har ett aktivt affärsliv med bra specialbutiker, talrika restauranger och många andra fina erbjudanden för turister.

Strande

Det är bara tre km till den sköna, barnvänliga sandstranden i Liseleje. Även badorten Tisvildeleje (c:a 10 km) bör besökas. Här hittar ni en kilometerlång vit och barnvänlig sandstrand, som också har den Blå Flaggan. Stranden i Rågeleje (c:a 20 km) är en lång härlig badstrand med fin sand och få stenar. Den i lä belägna stranden har Blå Flagg, och under sommarloven finns det en livräddare som håller ett öga på de badande gästerna. Stranden ligger längs strandpromenaden och Strandvejen, och eftersom den är vänd mot nordväst ligger den relativt oskyddad ut mot Kattegatt, därför är här bra förhållanden för vind- och kitesurfare.

Natur

Arresø (c:a 5 km) är, med sina 40 m2, Danmarks största sjö. Här finns det bra möjligheter för vandrings- och cykelturer längs sjön. En cykeltur runt sjön är 50 km lång. Det finns också möjlighet att ta en mysig båttur på sjön. Tibirke Bakker (c:a 12 km) är ett härligt, fridlyst naturområde med ljungklädda backar. Från en utsiktsplats i området är det en härlig utsikt över Arresø, Gribskov och en bit av Roskilde fjord. Gribskov (c:a 19 km) är med sina c:a 5 000 ha en av Danmarks största skogar. Här finns ett otal markerade vandrings- och cykelleder samt flera vackra och historiska platser. Vid Gribskov ligger också Esrum Sø, vackert omgiven av ett orört landskap med skogar och ängar. Här kan ni bada, segla och studera fåglar i fågelreservatet.

Aktiviteter

För fritidsfiskare finns det bra möjligheter till kustfiske längs hela Nordsjællands kust. I Nordsjælland finns det ett otal golfbanor - även i Asserbo. Asserbo Golfklub är den äldsta och bästa i Danmark och ligger i ett härligt naturområde vid Arrenakke Bakke. Här hittar ni utmaningar för såväl nybörjare som för mer tränade. Vid Rågeleje (c:a 20 km) ligger Heatherhill, vars höga klippor och gynnsamma vindförhållanden gör detta naturområde till en attraktiv plats för paragliders. Vindförhållandena gör också området väl lämpat för vindsurfare.

Attraktioner

Besök Asserbo Slottsruin (c:a 5 km). Slottet byggdes av munkar under 1100-talet. Slottet täcktes av sand och blev först 1849 framgrävt av Frederik VII. Helsinge (c:a 15 km) är en aktiv och mysig handelsstad med sevärdheter, museer, gågata, fontäner, butiker och matställen. Besök den gamla fiskebyn Gilleleje med sin gamla stadsdel, de små fiskarhusen och den mysiga, stämningsfulla hamnen (c:a 28 km). På Rudolf Tegners Museum vid Dronningmølle är bildhuggaren Tegners skulpturer av gips och marmor utställda (c:a 33 km).

Utflykter

I Nordsjælland finns flera intressanta slott, bl.a. Kronborg Slott i Helsingør vid 'Porten' till Öresund (c:a 42 km), Frederiksborg Slott, som med sina torn och tinnar har ett nästan sagoaktigt utseende (c:a 25 km), och Fredensborg Slott, som är Dronning Margrethes sommarresidens (c:a 32 km). Louisiana i Humlebæk är ett museum för modern konst. De enastående museibyggnaderna och den vackra gamla parken skapar en spännande ram kring konsten (c:a 41 km). Karen Blixen Museet på Rungstedlund är inrättat med galleri, utställningar, Karen Blixens egna rum, diabildsavdelning, bibliotek och kafé (c:a 43 km). Besök också huvudstaden København med attraktioner som Tivoli, Planetarium, Eksperimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slott med kronjuvelerna, København Zoo och mycket mer (c:a 59 km).