Stugor i Dalby Huse
Destination

Dalby Huse

Dalby Huse

Hyr semesterstuga i Dalby Huse - Boka här

Stuga i Dalby Huse, Själland, Danmark till uthyrning!

Dalby Huse ligger i Jægerspris Bugt, och området bjuder på en frisk bris och fantastiska kulturskatter.

Område

Det fridfullt belägna sommarstugeområdet ligger endast några få hundra meter från stranden i härliga naturomgivningar. Dagligvaror kan handlas inom en radie av 1 km. Gläd er inte bara åt en uppfriskande natur, men också åt slott, kyrkor och talrika museer. Den närmaste större staden är Frederikssund, som ligger c:a 11 km härifrån.

Strande

Stranden vid Dalby Huse är idealisk för familjer med små barn. Den fina sanden och det grunda vattnet mellan sandbankarna gör stranden mycket barnvänlig. Gör ev. en utflykt till stranden vid Kulhuse (c:a 18 km), som är en härlig sandstrand med Blå Flagg, belägen direkt vid hamnen i Kulhuse. Mellan Kulhuse och byn Lynæs är Roskilde Fjord särskilt väl lämpad för vindsurfing.

Natur

I skogen Nordskoven hittar ni bl.a. Danmarks äldsta ekar. Området bjuder också på ett otal vandrings- och cykelstigar (c:a 18 km). Sjön Arresø (c:a 34 km) är med sina 40 m2, Danmarks största sjö. Här finns det bra möjligheter för vandrings- och cykelturer längs sjön. En cykeltur runt sjön är 50 km lång. Det finns också möjlighet att ta en mysig båttur på sjön. Inte långt från sjön hittar ni Tibirke Bakker, ett härligt, fridlyst naturområde med ljungklädda backar. Från en utsiktsplats i området är det en härlig utsikt över Arresø, Gribskov och en bit av Roskilde fjord.

Aktiviteter

I detta område har fritidsfiskare bra möjligheter från kusten, på havet eller i en av de närliggande Put & Take-sjöarna. Golfspelare har också goda möjligheter att utöva sin sport, då det i detta område finns flera golfbanor. På ett avstånd av c:a 7 km från sommarstugeområdet ligger Frederikssund Golf Klubs bana.

Attraktioner

I den botaniska trädgården Gerlevparken kan ni beundra mer än 5 000 växter (c:a 6 km), och vid Skibby kan ni besöka renässansslottet Selsø Slott med bl.a. landets förnämsta riddarsal samt en fängelsehåla (c:a 8 km). Jægerspris Mølle är fortfarande i drift och under sommarperioden kan ni köpa nymalet mjöl här (c:a 8 km). Jægerspris Slott byggdes under medeltiden och här kan ni bl.a. uppleva en minnesplats, utställningar och en vacker slottspark (c:a 9 km). Frederikssund (c:a 11 km) är en mysig handelsstad vid fjorden med gågata, affärer och bra restauranger, men staden är också hemort för vikingarna och därför uppförs vikingaspel här under sommarperioden. Besök också J.F. Willumsens Museum i Fredrikssund, som uteslutande visar verk av J.F. Willumsen. Samlingen omfattar bl.a. målningar, teckningar, grafik, keramik, skulpturer och fotografier.

Utflykter

Kulhuse (c:a 18 km) ligger på spetsen av Hornsherred, och härifrån är det färjeförbindelse till byn Sølager. Kulhuse är en gammal by, vilket de välbevarade och vackra husen vittnar om. På Vikingemuseet i Roskilde får ni en spännande inblick i vikingarnas historia (c:a 39 km). Helsinge är en aktiv och mysig handelsstad med sevärdheter, gågata, fontäner, butiker och restauranger (c:a 46 km). Besök Sommerpark Nordsjælland, som är ett ymnighetshorn av nöjen och aktiviteter för såväl barn som vuxna. Sommarparken ligger mellan Rågeleje och Helsinge, och här hittar ni bl.a. en djungelstig och ett badland (c:a 50 km). Besök också huvudstaden København med attraktioner som Tivoli, Planetarium, Eksperimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slott med kronjuvelerna, København Zoo och mycket mer (c:a 54 km).