Stugor i Ordrup
Destination

Ordrup

Ordrup

Hyr semesterstuga i Ordrup - Boka här

Stuga i Ordrup, Själland, Danmark till uthyrning!

I Ordrup i Sejerøbugten finner ni frid, ro, härlig natur, strand och vatten. Ett idealiskt semestermål, speciellt för naturälskare och fritidsfiskare.

Område

Ordrup är beläget i Nordvästsjælland, ut mot Sejerøbugten och Storebælt, med Sjællands Odde i bakgrunden. Det härliga, lugna sommarstugeområdet är omgivet av härlig natur, skog och vatten, som lämpar sig för bad, surfing, dykning, fiske och segling. Det finns inköpsmöjligheter och matställen i området. Den närmaste större staden är Holbæk, 26 km mot sydost.

Strande

I den norra delen av Ordrup hittar ni en barnvänlig sandstrand. Här finns en strandterrass med bord och bänkar. Man har lagt ut en ramp ned till vattnet så att rullstolsburna också kan ta sig fram här. Det finns dessutom bra surfingmöjligheter utanför Ordrup. Vid Hønsinge Lyng (14 km norrut) finns en av Odsherreds bästa stränder. Här finns härlig, barnvänlig sandbadstrand och låga klitter. För att komma till stranden skall ni över en bro, som förbinder kusten med revlarna.

Natur

Ordrup ligger naturskönt, omgiven av skog, vatten och landtungan Ordrup Næs; ett delvis fridlyst naturområde med löv- och barrskog. Från landtungans spets kan ni få uppleva både tumlare och sälar. Vid Høve, 7 km norrut, går det vackra skogsområdet nästan ända ned till strandkanten. Vesterlyngen vid Havnsø är Sjællands största hedområde med gräsängar, småsjöar, ljung och en sällsynt flora. Området är fridlyst och här finns en härlig, allmän badstrand.

Aktiviteter

Det finns bra fiskemöjligheter hela vägen längs Västsjællands kust, i områdets Put & Take-sjöar samt på havet, ombord på en kutter från t ex Havnsø eller Sjællands Odde. Det finns minigolfbana i Hønsinge Lyng (14 km), och området bjuder på flera golfbanor, bl.a. Odsherred Golfklub och Mensalgård Pay & Play-bana med 9 hål. På flera platser finns det möjlighet att hyra ridhästar. På Ordrup Næs kan ni följa en stig hela vägen runt i det natursköna området. På grund av de goda vindförhållandena på näset, är det också en populär plats att flyga med drake på. Vågar ni dyka, är det möjligt att, vid Ordrup Næs, hitta resterna av en gammal stenåldersboplats c:a 50 m från land.

Attraktioner

Vid kyrkan i Fårevejle Kirkeby, 3 km från Ordrup, sägs det att Jarlen af Bothwell ligger begraven. I Høve ligger den vackra gamla Høve Mølle, och härifrån har ni en fin utsikt över Sejerøbugten och Sjællands Odde (7 km). På Odsherreds Zoo Dyrepark vid Asnæs kan ni uppleva 600 djur, fördelade på 100 arter (8 km). Dragsholm Slott i Hørve är Danmarks äldsta slott. Den ursprungliga fästningen från tidig medeltid har både fängelsehåla och spökhistorier. Till slottet hör en vacker slottspark (11 km). Ta ev. en färjetur från det lilla färjeläget Havnsø (14 km) över Sejerøbugten till den bilfria ön Nekselø, som kan bjuda på ett vackert och spännande landskap med ett rikt djurliv och storslagen utsikt, eller till Sejerø, som har Danmarks mildaste klimat, ett kuperat landskap, många små badstränder samt flera gravhögar och en bautasten.

Utflykter

Gånggriften vid Højby är en av Danmarks bäst bevarade gånggrifter med två kamrar. Gånggriften är 4,5 m hög, 26 m i diameter och var gravkammare för 98 människor. Utställningen från utgrävningen kan ses på det närliggande Stenstrup Museum (23 km). Sommerland Sjælland bjuder på mer än 60 aktiviteter för hela familjen; en mysig tur i kanot, en vild tur i rutschbanan eller en tur i Sjællands största vattenland (25 km). Besök huvudstaden København med ett levande kulturliv, museer, musik, teatrar, gallerier, nöjen och Europas längsta gågata 'Strøget' samt attraktioner som Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slott med kronjuvelerna, København Zoo och mycket mer (78 km).