Stugor i Tisvildeleje
Destination

Tisvildeleje

Tisvildeleje

Hyr semesterstuga i Tisvildeleje - Boka här

Stuga i Tisvildeleje, Själland, Danmark till uthyrning!

På den populära semesterorten Tisvildeleje, på Nordsjällands kust, finns det en vacker badstrand, färgglada badhytter, ett livligt stadsliv, vackra skogar och många härliga sommarstugor. I Tisvildeleje finns allt det ni kan önska er av en semester i en sommarstuga i Danmark.

Område

Tisvildeleje ligger vid Nordsjällands vackra kust, precis intill de fridlysta Tibirke Bakker, som lockar med dess ljungbeklädda kullar och fantastiska utsikt över Arresø, Danmarks största sjö, Grib Skov och Roskilde Fjord. Här kan Ni njuta av en upplevelserik semester, som inte bara består av härligt badliv vid den barnvänliga sandstranden, men som även bjuder på upplevelser i Tisvildeleje med inbjudande restauranger, gallerier, butiker och loppmarknader varje lördag under sommaren.

Strande

Den kilometer långa, vita och barnvänliga sandstranden i Tisvildeleje har också den 'Blå Flaggan' (av myndigheterna godkänt badvatten). Stranden i Rågeleje (9 km), som är en lång, härlig badstrand med finkornig sand och bara några få stenar med bra läförhållanden, har också utmärkts med den Blå Flaggan och under skollovet håller livräddarna ögonen på de badgästerna. Stranden ligger längs strandpromenaden och Strandvejen. Eftersom stranden ligger i nordvästlig riktning, är den relativt oskyddad gentemot Kattegatt. Här är det också bra förhållanden för vind- och kitesurfare. Även den härliga, barnvänliga sandstranden i Liseleje (14 km) förtjänar ett besök. Här finner Ni förutom den Blå Flaggan också inbjudande sanddyner och under skollovet är här också badvakter. Denna strand kan också rekommenderas för vindsurfing.

Natur

Njut utav ett par sköna timmar i det böljande området Tibirke Bakker, som är en dela av skogen, Tisvilde Hegn. Låt fantasin få fritt spelrum i den enastående Troldeskov, där de gamla, krokiga träden bildar intressanta former och figurer. Arresø (6 km) är med sina 40 km2 Danmarks största sjö. Här finns det bra möjligheter för vandrings- och cykelturer längs sjön. En cykeltur runt sjön är 50 km lång. Det är också möjligt att ta en trevlig segeltur på sjön. Grib Skov (13 km) är med sina ca 5 000 ha en av Danmarks största skogar. Här finns ett antal markerade vandrings- och cykelleder samt flera vackra och historiska platser. Vid Grib Skov ligger också Esrum Sø, vackert omgiven av ett orört landskap med skogar och ängar. Här kan Ni bada, segla och studera fåglar i fågelreservatet.

Aktiviteter

Såväl i Tisvildeleje som i Liseleje (9 km) är det under hela sommaren ett antal arrangement. Gläd er åt att få se drakfestivalen, marknadsdagar och midsommarfesten med fackeltåg och ett stort 'Sankt Hans' bål på stranden. För sportfiskare finns det bra möjligheter för kustfiske längs hela Nordsjällands kust. På Nordsjälland finns det ett antal golfbanor. Asserbo Golfklubb (14 km) är en av de äldsta och bästa i Danmark och ligger i det vidunderligt vackra området vid Arrenakke Bakke. Här är det utmaningar för både nybörjare och redan kunniga. I Rågeleje (9 km) ligger Heatherhill, vars höga branter och gynnsamma vindförhållanden gör detta naturområde till ett attraktivt område för paragliders. Vindförhållandena gör också området väl passande för vindsurfing.

Attraktioner

Besök Tibirke Kirke, som är placerad på den plats, där det under forntiden fanns en hednisk offerplats. Helene Kilde, som är en av Danmarks mest kända hälsokällor, hittar Ni vid branten mellan Tisvildeleje och Kattegatt. Det sägs, att man under Sankt Hans natt skall dricka av vattnet från källan på helgonet Helenas grav, för att därmed bli botad från sjukdomar. Vid foten av Tirbirke Bakke fann man under 1940-talet en kullerstensbelagd stig från järnåldern 'Oldtidsvejen' - (glöm inte gummistövlarna!). Besök också Asserbo Slottsruin (ca 9 km). Slottet byggdes av munkar under 1100-talet. Slottet sandades igen och kom först år 1849, fram i dagen genom Frederik VII. Helsinge (9 km) är en aktiv och trevlig handelsstad med sevärdheter, museer, gågator, vattendrag, butiker och restauranger.

Utflykter

Besök det gamla fiskeläget Gilleleje i gamla stan´, med de små fiskarstugorna och den trevliga, stämningsfulla hamnen (19 km). På Rudolf Tegners Museum i Villingebæk är bildhuggaren Tegner¿s skulpturer utställda och de är gjorda av gips och marmor (28 km). Louisiana i Humlebæk är ett museum för modern konst. De enastående museums byggnaderna och den vackra gamla parken bildar en spännande ram om konsten (36 km). Karen Blixen Museet på Rungstedlund är inrett med gallerier, utställningar, Karen Blixens privata rum, en avdelning med diabilder, biblioteksrum och café (38 km). Besök huvudstaden København med attraktioner som Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slott med kronjuvelerna, København Zoo och mycket mera (57 km).