Stugor i Rödvig
Destination

Rödvig

Rödvig

Hyr semesterstuga i Rödvig - Boka här

Stuga i Rödvig, Själland, Danmark till uthyrning!

Charmerande kuststad vid Stevns Klint med hamn, marina, strand, färsk fisk och vacker natur.

Område

Den trevliga hamnstaden Rødvig är belägen i ett lugnt och naturskönt område på halvön Stevns på Sydsjällands östkust - alldeles vi Fakse bukten och Östersjön. Rødvig utmärker sig för den stämningsfulla fiske- och småbåtshamnen, där Ni bl. a kan köpa färskfångad fisk eller följa med på en segeltur längs den fantastiska kusten och Stevns Klint, som ligger nära staden. Det utmärkande för Rødvig är den stora, vita ugnen i hamnen, som förr i tiden användes för att tillverka flintpulver från runda flintstenar. Det finns bra inköpsmöjligheter och flera restauranger i Rødvig och med kort avstånd finner Ni skogar, krit- och kalkbrott, museer, nöjen och affärsstäder.

Strande

Strandsluttningen i Rødvig är en härlig sandstrand med grunt, barnvänligt vatten och 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten). Stranden börjar söder om fiskehamnen och går längs ut med staden. Stranden är delvis avskärmad av växtlighet. Här kan Ni bada, sola och idka strand- och vattensportsaktiviteter.

Natur

Rødvig omges av havet, en fantastisk kust, med både strandklinter och stränder, åkermarker och skogar. Strax norr om Rødvig ser Ni den dramatiska, 15 m långa Stevns Klint, som med sin kritvita kritaklinter sträcker sig mer än 40 m upp över kusten. Njut av att titta på den märkliga klinten från utsiktsplatserna eller från kusten i Højerup, Boesdal Kalkbrud eller vid Holtug Kridtbrud. Från Rødvig till Boesdal kan Ni vandra längs stranden. Vid Holtug Kridtbrud kan botaniskt intresserade finna en rad sällsynta plantor (13 km). Gjorslev Bøgeskov i Holtug är en vacker och tät bokskog, som ligger helt nere vid vattenkanten. Härifrån kan Ni njuta av utsikten över Køge bukt och den svenska kusten. På kusten kan Ni besöka ett nästan 100 år gammalt gästgiveri (18 km norr ut). Feddet är en 5 km lång halvö med en mycket omväxlande natur. Det fridlysta området med hedar, strandklinter och strandängar har dessutom ett rikt fågelliv, som kan studeras från ett utsiktstorn (39 km).

Aktiviteter

Ni kan bada, sola, vindsurfa, fiska, segla och dyka vid Klintestranden i Rødvig. Om Ni har lust för en lång promenad kan Ni följa Stevns Klint Trampesti, som sträcker sig från Rødvig Havn mot norr till Bøgeskov Havn - en flott sträcka på 20 km. Vallø Golfklubb har en vacker golfanläggning med 27 hål: en 18-håls långbana och en 9-håls Pay & Play medelsvår bana. Dessutom finns det här en driving range, inspelsgreen och klubbhus till Ert förfogande (20 km). Rønnede Golfklubb kan erbjuda greenfee-spelare en naturskön och spännande 18-håls golfbana (30 km). I Fakse går det att få följa med på en guidad tur på det kända bryggeriet, Faxe Bryggerier. Turen avslutas med ölprovning (26 km).

Attraktioner

Rødvig Skibsmotormuseum visar motorer från allvärldens skepp och bakom museet ligger den stora kuttern Vivi, uppdragen på land. Titta på Rødvigs och Stevns största sevärdhet: den 15 km långa och 41 m höga kritaklinten Stevns Klint. 'Flagbanken' i Stevns Natur Center är klintens mest dramatiska punkt med en enastående utsikt. Højerup Gl. Kirke ligger längst ute på kanten av klinten - en imponerande syn. Stevns Museum i Højerup är en upptäcktsresa tillbaka i tiden. Här kan Ni titta på gamla verkstäder, resultatet av flitiga händer från förr i tiden, gamla leksaker, flaskskepp, föremål från gamla sjöslag, fiskeredskap och brandsprutor samt en geologisk utställning om dinosaurierna och områdets kalkhaltiga jordmån (5 km). Gjorslev Gods i Holtug är Danmarks största medeltidsslott. Godset omges av en 10 ha stor park, som är öppen för allmänheten, med fri entré under dagtid. Parken består av en landskapsträdgård i engelsk stil (13 km).

Utflykter

Østsjællands Museum Fakse ställer ut mer än 500 olika arter av fossiler och försteningar (26 km). I Fakse Kalkbrud, som är 45 m djupt, kan Ni själva hitta fossiler och försteningar från t. ex hajar och krokodiller, som levde här för flera miljoner år siden. Bonbonland i Holme Olstrup har mer än 70 aktiviteter för hela familjen; bl. a Danmarks vildaste rutschbana 'Vild-svinet', raftingbane, karruseller, cirkus, barnteater, sjörövarsjö och mycket mera (42 km). Huvudstaden København med det levande kulturlivet, museer, musik, teater, gallerier, nöjen och Europas längsta gågata 'Strøget' samt attraktioner som Tivoli, Planetarium, Guinness World Records, Ripley's Believe it or Not, H.C. Andersen Eventyrhuset, Carlsberg Glyptotek, København Zoo osv. ligger 74 km från Rødvig.