Stugor i Kindvig Enge
Destination

Kindvig Enge

Kindvig Enge

Hyr semesterstuga i Kindvig Enge - Boka här

Stuga i Kindvig Enge, Själland, Danmark till uthyrning!

Det fredliga semesterområdet Kindvig Enge ligger på sydöstra Själlands kust - precis mitt emot Nyord och Møn

Område

Det lilla, charmiga fiskeläget och semesterstugeområdet Kindvig Enge, inbjuder till avkoppling, trivsel och naturupplevelser. Eftersom Kindvig Enge är ett äldre semesterstugeområde, är den gamla vegetationen nu så hög, att den ger både lä och avskärmning runt markerna. På kusten finns en liten småbåtshamn och en pir. Området omges av slättlandskap med åkermarker och grönområden med gräs och annan vegetation som växer ända ned till vattenbrynet. Här får ni frisk havsluft, härlig natur samt lugn och ro och om ni vill uppleva mer, finns det både större städer, sevärdheter i naturen och attraktioner inom nära räckhåll. Det finns möjligheter att handla dagligvaror i Mern (5 km) men om ni hellre vill besöka en större stad med bra shoppingmöjligheter, kan ni åka till Præstø (13 km) eller Vordingborg (16 km).

Strande

Det finns ingen sandstrand vid Kindvig Enge, men det går att bada från en badbrygga nere vid småbåtshamnen. Det är stenbotten vid badbryggan och vattnet är ca. 1 m djupt. I Sandvig (3 km norrut) och Kalvehave (11 km söderut) finns det bra badstränder. På halvön Feddet, 26 km norrut, kan ni njuta av en bred, vit sandstrand med små sanddyner.

Natur

Kindvig Enge är omgivet av åkrar och grönområden och något söder om semesterstugeområdet ligger den vackra skogen, Viemose Skov. Här kan ni njuta av den orörda och varierande naturen och av det rika fågel- och djurlivet (ca. 6 km). Feddet, en 5 km lång halvö, som sträcker sig genom Præstø Fjord, har en mycket omväxlande natur. Det fridlysta hedområdet med sanddyner och strandängar har dessutom ett rikt fågelliv, som kan observeras från ett observationstorn. Såväl Præstø Fjord som den lille ön Maderne och Feddet är fågelreservatsområden (26 km). Upplev den spektakulära Møns Klint med de branta, kritvita sluttningarna mot havet. De olika lagren av krita, lera och grus gör, att sluttningen ständigt är i rörelse (38 km).

Aktiviteter

Sportfiskare kan kasta ut linan i havet i Kindvig Enge, i Præstø Fjord, på Feddet eller i en av områdets Put & Take sjöar. Den orörda naturen, som omger Kindvig Enge, kan ni uppleva på promenad eller på cykel. Rønnede Golfklubb erbjuder en naturskön och spännande 18-håls bana. Det finns även en svävarflygklubb i Rønnede (35 km).

Attraktioner

Besök Kalvehave Labyrintpark, som är en utmaning för de barn och vuxna, som ger sig in i labyrinten (9 km). Præstø är en charmig, gammal handelsstad. Här finns det affärer, restauranger och sevärdheter, bl. a det aktiva krukmakeriet Rødeled med en historiskt intressant atmosfär, där ni kan följa arbetsprocessen när leran omvandlas till ett bruksföremål (13 km). Besök även handelsstaden Vordingborg med gågator, trevliga gårdscaféer, sevärdheter och stadens kännemärke, Gåsetårnet, som är en av Danmarks största slottsruiner från medeltiden (16 km).

Utflykter

Följ med på en seglats på Præstø Fjord med båten Fjordkaperen, som seglar från Præstø (13 km) till Fed Havn på Feddet. Bonbonland i Holme-Olstrup bjuder på mer än 70 attraktioner för hela familjen, bl. a rutschbanan 'Vildsvinet', raftingbana, karuseller, cirkus, barnteater, sjörövarsjö och mycket mer (44 km). Kom helt nära inpå de vilda djuren i Knuthenborg Safaripark i Bandholm på Lolland. Här lever djuren i naturliga omgivningar – och finns precis omkring er bil (67 km). Huvudstaden Köpenhamn erbjuder attraktioner som Tivoli, Planetarium, Eksperimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slott, København Zoo och mycket, mycket mera (103 km).