Stugor i Saltbæk
Destination

Saltbæk

Saltbæk

Hyr semesterstuga i Saltbæk - Boka här

Stuga i Saltbæk, Själland, Danmark till uthyrning!

Saltbæk ligger nära intill fågelreservatet Saltbæk Vig och bara 8 km från Kalundborg.

Område

Semesterorten ligger i det lilla samhället Saltbæk, endast få meter från vattnet och tätt på fågelreservatet Saltbæk Vig. Saltbæk hör till området Odsherred, som är en 'typiskt dansk' semesterort, eftersom flera hus här inte hyrs ut till turister, för att ägarna själva bor där. Både natur- och badupplevelser liksom kultur och sevärdheter väntar Er här. Dagligvaror kan köpas i området. Den närmaste större staden är Kalundborg (ca 8 km) med en spännande hamnmiljö, en ganska märklig stadsdel från medeltiden, många utställningar och ett charmerande centrum med restauranger och affärer.

Strande

Saltbæk Strand är en av de tre stränder i Kalundborg Kommun, som har 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten). Stranden är en blandning av sten och sand och här finns också en badbrygga, från vilken Ni kan bada. Det är en fin sandbotten och bra badvatten. Tag en promenad längs stigarna - men kom ihåg, att Ni inte får gå på fördämningen/ vallen, eftersom Saltbæk Vig är fridlyst. På stranden kan Ni hitta många olika stenar men också fossiler från bl. a förstenade sjöborrar. Sandstranden i Havnsø (ca 26 km) som hör till området Vesterlyng, är barnvänligt, har Blå Flagga och är lämplig för vindsurfing.

Natur

Fågelreservatet Saltbæk Vig, är bland de största området med sjöar i västra Själland och är en kustlagun, som i de blöta sanddynernas fördjupningar är bevuxna med vass. Vesterlyngen i Havnsø (26 km) är Själlands största landskap med hedar, gräsbevuxna ängar, små sjöar, ljung och en sällsynt flora. Området är dessutom fridlyst. Ordrup (44 km) är omgivet av skog, vatten og udden Ordrup Næs, ett delvis fridlyst naturområde med löv- og barrträd. Från näsets spets har Ni möjligheter att få se både marsvin och sälar.

Aktiviteter

Det är bra fiskemöjligheter längs hela Västsjällands kust, i områdets Put & Take sjöar eller ute på havet från t ex Havnsø eller Själlands Udde med en fiskekutter. Dessutom är Saltbæk Vig också en bra fiskeplats. Spelar Ni golf, kan Kalundborg Golf Klubbs 18-håls golfbana rekommenderas och vill Ni ta en ridtur, så har Ni möjlighet för att hyra ridhästar på flera ställen (9 km). På Ordrup Næs kan Ni följa en stig hela vägen runt i detta område med så vacker natur. På grund av de goda vindförhållandena på näset, är det också en populär plats för drakflygning. Om Ni är modiga nog för att dyka, finns det i Ordrup Næs chanser för att hitta rester från en gammal boplats från stenåldern, ca 50 m från land.

Attraktioner

Besök den medeltida staden Kalundborg (8 km). Titta på de kullerstensbelagda, smala gränderna och de välbevarade korsvirkeshusen. Låt Er fascineras av förstklassig arkitektur och besök kyrkan 'Vor Frue Kirke' från 1170 med de fem spirorna. Området Loch Ness i Spangsbro (9 km) är ett rekreationsområde för hela familjen. Havnsø (26 km) ligger i Nekselø Bugt och har alltid varit ett viktigt färjeläge. Njut av stämningen i hamnen, köp t ex färskfångad fisk eller åk med färjan från Havnsø till den bilfria ön Nekselø, som med sitt vackra och spännande landskap och ett rikt djurliv är värt ett besök - eller till ön Sejerø, som har Danmarks mildaste klimat, ett kulligt landskap, många, små badstränder samt flera gånggrifter och en bautasten.

Utflykter

I Odsherreds Zoo Dyrepark i Asnæs kan Ni få en spännande upplevelse bland 600 djur fördelade mellan 100 olika arter (ca 46 km). Besök Danmarks äldsta slott 'Dragsholm'. Den ursprungliga fästningen från början av medeltiden har en fängelsehåla i källaren och kan berätta många spökhistorier. Till slottet hör en mycket vacker slottspark (ca 47 km). Gånggriften i Højby är en av Danmarks bäst bevarade stenåldersgravar med två kammare. Griften är 4.5 m hög, 26 m i diameter och var gravkammare för 98 människor. Utställningen från utgrävningen kan ses på det närliggande Stenstrup Museum (59 km). Hur skulle det var med en trevlig tur i kanot, en vild tur i rutschbanan eller en tur i Själlands största vattenland? Nöjesparken Sommarland Själland bjuder på mer än 60 aktiviteter för hela familjen (63 km). Besök också huvudstaden København med den längsta gågatan i Europa - 'Strøget' (109 km).