Stugor i Højby Lyng
Destination

Højby Lyng

Højby Lyng

Hyr semesterstuga i Højby Lyng - Boka här

Stuga i Højby Lyng, Själland, Danmark till uthyrning!

Mitt i Sejerø bukten, precis söder om Själlands Udde, ligger den familjevänliga semesterorten Højby Lyng.

Område

Stugområdet Højby Lyng är omgiven av gröna ljungkullar, härlig badstrand och ett fridlyst naturområde med ett rikt fågelliv. Här är ni nära inpå naturen, men samtidigt finns det städer, sommarland, zoologiska trädgårdar och andra sevärdheter för hela familjen inom bara få kilometer från semesterorten. Området lockar även till segling, golf, fisketurer och andra aktiviteter i naturen. Højby Lyng ligger på kusten, några kilometer från staden Højby, där ni kan köpa dagligvaror och besöka en kyrka med mycket fina kalkmålningar. Nära Højby ligger Nykøbing Sjælland, som har matställen, shopping och kultur.

Strande

I Højby Lyng kan ni bada från en fin och barnvänlig badstrand med sanddyner och grunt vatten. Besök även den vackra, breda sandstranden i Gudminderup, bara några hundra meter från Højby Lyng. Denna strand blev av Jyllandsposten 2007, kårad till en av landets bästa badstränder . Gå inte miste om en vacker solnedgång över havet från stränderna i Højby och Gudmindrup.

Natur

Højby Lyng är omgiven av vackra, ljungbeklädda sanddyner, strandängar, sandstrand och Ellinge skog. Strax söder om stugområdet ligger Korevlerne - ett flott, fridlyst naturområde med strandäng, laguner, gräsmarker och ett rikt fågelliv. Højby Sø ä en insjö, som bildades av en storm för över 100 år sedan. Sjön ligger i ett 60 ha stort område med stigar och runt om sjön finns en rad spännande plantor. Området omkring stranden i Hønsinge Lyng, 5 km söder ut, är fridlyst, men ni får gärna vandra och cykla i den vackra, kuperade naturen med skog samt fyr- och granodlingar. I Hovvig, öster om Nykøbing, kan ni se på ett spännande fågelreservat.

Aktiviteter

Området lockar till aktiviteter i den vackra naturen. Om vädret är osäkert, kan ni bl. a. besöka en simhall i staden Vig eller bowla i Nykøbing Sjælland. Ni kan se på stjärnorna i naturområdet Korevlerne och njuta av att se de många fåglarna. Golfspelare har bra möjligheter för att ta ut rörelserna här - ni kan prova banorna på Højby Golfbana (5 km), Odsherred Golfklubb (6 km), Mensalgård Pay & Play-bana med 9 hål (6 km) och Dragsholm Golf Club (18 km). Sportfiskare kan kasta ut linan längs kusten, i Lammefjordskanalerna eller på havet - ombord på en kutter, som seglar ut från Havnsø eller Själlands Udde. Dessutom finns flera Put & Take-fiskesjöar i området.

Attraktioner

Troldhøj Jættestue i Højby är en av Danmarks bäst bevarade gånggrifter med två kamrar. Gånggriften är 4,5 m hög, 26 m i diameter och var en gång gravkammare för 98 människor. utställning från utgrävningen kan ni se på det närliggande Stenstrup Museum (5 km). Lumsås Mølle, nära Själlands Udde, är ett aktivt kvarnmuseum, där mjölet mals på ett gammaldags vis. Upplev de imponerande konstruktionerna, den vackra interiören, de väderkvarnens vita vingar och köp kanske med mjöl hem (7 km). Besök Odsherred Zoo i Asnæs, där ni kan gå runt mellan djuren och uppleva dem på nära håll. Der finns bara säkerhetsstaket, där det är absolut nödvändigt. Se hur djuren fodras och upplev en spännande uppvisning med falkonerare (10 km). Sommerland Sjælland i Nørre Asmindrup har mer än 60 aktiviteter för hela familjen - bl. a. en trevlig kanottur, en vild tur i rutschbanan eller en tur på Själlands största badland (10 km).

Utflykter

Nykøbing Sjælland är en trevlig handelsstad med gågator, affärer och gatucaféer (9 km). Njut av stämningen i den charmerande staden. Besök det vackra Dragsholm Slott i Hørve - ett av Danmarks äldsta slott (19 km). Följ med på en segeltur från Havnsø (27 km) till ön Sejerø, som har Danmarks mildaste klimat, ett kuperat landskap, många små badstränder samt flera gravkullar och en bautasten. Legendernas land, Sagnlandet Lejre i Lejre består av 4 hus och 8 mindre verkstäder från järnåldern. Här kan ni segla i urholkade stockbåtar, hugga ved med järnåldersyxa och mala mjöl (56 km). Ta en åktur till Köpenhamn och njut av storstadens puls, de spännande sevärdheterna och de mångfaldiga, kulturella utbudet (95 km).