Stugor i Ströby Ladeplads
Destination

Ströby Ladeplads

Ströby Ladeplads

Hyr semesterstuga i Ströby Ladeplads - Boka här

Stuga i Ströby Ladeplads, Själland, Danmark till uthyrning!

Strøby Ladeplads ligger i en omgivning med vacker natur på Stevns, ut mot Køge Bugt, strax norr om den fantastiska Stevns Klint.

Område

Stevns kan bjuda på en flott och spännande kust, en vacker och omväxlande natur, gods, idylliska små båthamnar, ett rikt konstnärs liv och korta avstånd till sevärdheter för hela familjen. På den norra delen av Stevns ligger Strøby Ladeplads; en lugn och trevlig semesterort vid strand och skog. Det finns inköpsmöjligheter och restauranger i området och den närmaste största staden är Køge, som ligger 13 km norr ut.

Strande

Stranden i Strøby Ladeplads är en fin sandstrand med bra badvatten. Det finns sten vid vattenbrynet, men en badbrygga gör det möjligt att undvika stenarna och komma ut till sandbottnen.

Natur

Något söder om Strøby Ladeplads, ute på kusten, ligger Gjorslev Bøgeskov, som är en omväxlande gammal bokskog med bl. a 55 bronsåldersgravar och ett antal mycket bra vandringsstigar. Ca 10 km söder om området, startar den 15 km långa Stevns Klint, som med sina kritvita krita branter sträcker sig mer än 40 m upp över kusten. Titta på den märkliga klinten från utsiktsplatserna eller från kusten vid Højerum, Boesdal Kalkbrud eller vid Holtug Kridtbrud. Från Rødvig till Boesdal kan Ni vandra längs stranden. I Holtug Kridtbrud finns en rad sällsynta plantor.

Aktiviteter

Det finns verkligt bra möjligheter för fiske i området, bl. a längs kusten, på havet eller i Tryggevælde Å, Det finns många golfbanor i området, bl. a på Herfølge (15 km) Køge Golf Klubb (14 km), Golf Club Harekær och Skovbo Golfklubb i Borup (32 km). Den härliga, långa stranden, de vackra skogarna och den övriga naturen med bl. a Stevns Klint, inbjuder till cykel- och ridturer och promenader.

Attraktioner

I Magleby finner Ni en jättestor gånggrift/ forntidsgrav från bronsåldern (7 km). Gjorslev Slott är byggt av kalksten från Stevns Klint. Slottet är omgivet av vallgrav och en vacker park i engelsk stil med en sjö. Det är möjligt att få en guidad tur på slottet. Besök Køge, som kan bjuda på en trevlig, gammal stadsdel med vackra hus från 1600-talet, en karaktärsfylld småbåtshamn, museerna Køge Skitsesamling, Køge Museum och Køge Leksaks Museum, en flott kyrka, gågator, torgdagar och bra restauranger (14 km). Gå inte miste om Stevns största sevärdhet; den 15 kilometer långa och upp till 41 m höga krita klinten, Stevns Klint. Den nordliga delen av klinten börjar 10 km söder om Strøby Ladeplads. 'Flagbanken' är klintens mest dramatiska punkt med en helt fantastisk utsikt och den ligger vid Stevns Natur Center. Dessutom är den gamla kyrkan i Højerup, som ligger ända ut mot branten, absolut värd ett besök.

Utflykter

Rødvig är en trevlig hamnstad med både fiskhamn och småbåtshamn och det intressanta Rødvig Skibsmotormuseum (19 km). Huvudstaden København med det levande kulturlivet, museer, musik, teatrar, gallerier, nöjen och Europas längsta gågata 'Strøget'. Här finns det attraktioner som Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slott med kronjuvelerna, København Zoo och mycket mera ligger 43 km från Strøby Ladeplads. BonBonland i Holme Olstrup har mer än 70 aktiviteter för hela familjen - ute i vattnet, uppe på land och uppe i luften (51 km).